[]

manikür - bahşiş

manikür yaptırdıktan sonra bahşiş bırakıyor musunuz, ben karttan çektirip bırakmıyorum genelde. bırakmaya kalksam da yapan şahsın eline para tutuşturmak garip geliyor. Bir de 20-25'e yapıyorlar bu meredi bizim burada. O kadar para verip bir de üzerine 5 tl mi bırakacağım, 30 tl'ye bir manikürden çıkmak istemiyorum?!

Az önce kuaförden çıktım, yapan kız yeni gelmiş, kanattı bir dolu, french istedim ellerindeki güzeldi, dedim yapabilir herhalde, onlar da olmadı, bilhassa ince olsun dedim, kalın deyip sildiğini yine kalın yaptı, ben ödeme yaparken de dibimde bekledi. Eve geldim, ayıp mı ettim diye ben düşünüyorum şu an çirkin tırnaklarıma bakıp.

kısacası, bahşiş bırakıyor musunuz, bırakıyorsanız ne kadar bırakıyorsunuz? Yüzde onu diye düşünüp 2 tl bıraksam ayıp mı olur 20 tl'lik maniküre?

(Aldığım hizmet karşılğında bahşiş bırakmak garip geliyor cafe-restaurant hariç mekanlarda, ben işimi yaptım diye kimse bana maaşımdan başka şey vermiyor yahu)

ek soru: kadın kuaföründe çırak kim oluyor ki?

 
kuaförde bi tek çırağa bahşiş bırakıyorum onun dışında maniküre falan hiç bırakmadım.
hatta hiç aklıma bile gelmedi.

  • hesabım silindi kırgınım modlar  (22.12.14 16:22:55) 
Ben simdiye kadar hic birakmadim. O mantikla fon cekene de ayri bahsis birakmamiz gerekmez mi? Adamin isi bu sonuçta.

Ben de cafe, restoran ve taksi haric fazladan para birakmiyorum.
  • fraise  (22.12.14 16:29:49) 
ya benim de annem beceriyor ama ben utanıyorum benle aynı yaşta kadının cebine,eline para sıkıstırmaya.
bir de dediğiniz gibi 20-25 tl zaten,ucuz değil.
çok tatlı bir kadın,çok iyi yapıyor fln ve her seferinde bahşiş bırakmak isteyip yapamıyorum:D bi ara toplu öderim olmadı:P
  • demoniclewinsky  (22.12.14 16:30:29) 
bir süredir manikür yaptırmıyorum ama gittiğim dönemlerde de bahşiş bırakmadım hiç bir zaman.


  • hatunun biri  (22.12.14 16:37:50) 
Sürekli gittiğiniz manikürcü ise arada karttan çektirirken 5 tl fazla çektirebilirsiniz. Kuaförde çırak var ise (ortalığı süpüren, size çay getiren çocuk) onun cebine arada para sıkıştırmak-özellikle boya falan yaptırdıysanız- uygun olur. Onlar pek maaş almıyorlar.

Bu arada eğer vaktiniz var ise manikür gibi işleri kuaförünüzde değil de güzellik salonunda yaptırmanız hijyen açısından iyi olur.
  • laranja  (22.12.14 16:53:27) 
arada bir eline sıkıştırmak iyi oluyor çünkü ona göre bi daha ki gelişte daha çok ilgileniyor. evet biraz garip bir durum oluyor ama öyle napalım. benim taktiğim 2-3 seferde bir vermek böylece toplamda az ama kıza verirken makul bi miktar vermiş oluyorum. 2tl uzatmak ayıp olur sonuçta. 'tatlı parası olsun ehi ehi' diyerek veriyorum ben.


  • yue  (22.12.14 16:54:57) 
ben manikür pedikür birlikte yaptırırsam muhakkak bırakıyorum. o ufak gezici masaları oluyor ya ona koyuyorum, hiçbir şey demeden. bazen görüyor, bazen fark etmiyor bile.ama içim rahat oluyo:)
sonuçta manikürcü ortak filan değilse çok dandik bi maaşla, bel boyun fıtığı olarak çalışıyodur diye düşünüyorum.

  • red g  (22.12.14 19:04:57) 
manikür ve pedikürü ayak sağlığı merkezinde yaptırıyorum uzun bir süredir. hem daha sağlıklı(kesme işlemi yok), hem daha hijyenik. bilinçli ve eğitimli kişiler, ehil eller. kafam da rahat, acı, kesik vs. de yok. biraz pahalı, olsun. bahşiş vermiyorum.

kuaförde yaptırdığımda bahşiş veriyordum. ellerim 1 haftada kendine gelemezdi. ayaklarım da. derim çok ince, makasla alındığında kanama, kesik, hassasiyet, kızarıklık, şişme, acı, ne ararsan var. para ile, üzerine bahşiş vererek yapılan işkence bir çeşit. şimdi ayak sağlığı merkezinden memnunum.
  • oinone pe  (22.12.14 20:47:38 ~ 20:49:01) 
genelde kart ve bırakmam, nakit versem bırakmıyorum zaten artık çoğunlukla kendi manikür-pedikürümü kendim evde yapmaya başladım.Sonuçta zaten işini yapıyor ordaki kişi.Çok çok ekstrem bir ilgi alaka başarılı çalışma yoksa vermem.@kaymak bence özel durumlar hariç kendin yapmak daha avantajlı.Ben de yaptıra yaptıra göre göre öğrendim.Hem ev rahatlığında her an bedavaya manikürünü pedikürünü keyif içinde yapıyorsun,temiz temiz aletlerinle ki zaten kuaförde de kendi takımımı kullanırım ama bazıları yapamıyoruz diyor sinir oluyorum. Kötü yapıyor etleri yoluyor vs. En temizi bu bence baka baka dışarda yaptıra yaptıra öğrendim ben de.Ben bile yapabiliyorsam..


  • isadora  (22.12.14 21:33:27 ~ 21:41:23) 
ben sipariş getiren kurye ve buna benzer birkaç iş haricinde bahşiş vermeyi tamamen saçma buluyorum.


  • pescador  (22.12.14 21:35:07) 
berberderde manıkur yaptırdıgım zaman bende bırakmıyorum ztn 20 lıra.


  • all girls dream  (22.12.14 21:50:23) 
o beni çok garip hissettiren durum. mesela 45-50 yaşlarında teyze yapıyor manikürü. çocuğu yaşında kızın cebine para sokuşturması garip geliyor. bu hareket yaşlı kokoş teyzelerin genç manikürcü kızlara yaptığında garipsemediğim bir şey.

ayda yılda bir kuaföre maniküre gittiğimden bahşiş de vermiyorum. güzel yapsalar tekrar tekrar gittiğim yer olsa belki düşünürüm. ama bir içime sinen kuaför bulamadım zaten.
  • merena  (22.12.14 22:11:33 ~ 22:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.