[]

eğitimle alakalı bir soru - uzunca yazacağım-

merhaba arkadaşlar, buraya kendimle ilgili pek şeyler sormuyorum genelde lakin bu sefer durum farklı ve uzunca izah etmek istiyorum. her yorum benim için çok önemli, tiklerinizi eksik etmeyeceğim. özet geçmezseniz siz de sevinirim.

türkiyenin kalburüstü vakıf üniversitelerinin birinde tam burslu psikoloji okuyorum. zan altında bırakmak istemediğim için bilerek okul adı vermedim ama okulun puanı bir çok devlet üniversitesinden yüksek ege-ankara standardında puan olarak. neyse ege ankara istanbul tutmayınca kendimi burda buldum. mesele tabi ki bunlar değil. şuan 2. sınıfım 3.40 gibi bir gno yapmıştım geçen sene bu dönem azıcık düşer belki ama düşmeyedebilir neyse ben bu gnoyu tabiri caizse biraz "osura osura" yaptım. okulda herhangi bir sosyal çevrem yok. okulun zaten sosyal çevre olarak bana kattığı bir şey de yok. bir bina bir bahçeden ibaret bir okul işte. aldığım dersler bakımından cidden bu zamana kadar istatistik, analiz, araştırma tarzı her psikolog ve adayının bilmesi gereken şeyleri öğrendim. ama onun dışında psikolojinin alt dalları olan dersler acayip verimsiz geçiyor, gelişim-sosyal-bilişsel vesaire. verimsiz geçmesinin sebebi de hocaların "bilgiye bağlı otorite" dediğimiz güç tarzına sahip olmamaları. sadece ve sadece koca bölümde 2 hocamız buna sahip, bu cidden acınası bir rakam.

Burda bilinçli olarak bir paragraf yapıyorum, sıkılmayın diye. neyse nerde kalmıştık? otorite olmayınca bir süre sonra bende isteksizlik oldu okula derslere falan gitmemeye başladım. ama ödevleri falan aksatmadım hiç. epey bir galesizlik oluştu bende ama öyle böyle değil. okula gittiğimde tek kurduğum cümle "böyle okulun mnkym yaaa" oluyor. ve okulda derslere beraber organize olduğumuz arkadaşlarımız da böyle düşünüyor.

proje ve araştırma derslerini aldım ve önümde dersler olarak çok karanlık bir dönem var.anlayacağınız kapana sıkışmış durumdayım. bu okulda bir yandan işletmeden yönetim organizasyon yandalı yapıyorum. ordaki dersler biraz daha keyifli çünkü seçmiş bulunduğum derslerin hocaları cidden biliyor ve bunu hissettiriyor.


Neyse okuldaki durumumu size tarif ettiğimi sanıyorum. benim bu dönem kafamda 3 seçenek belirdi.

Seçeneklerden birincisi:
1) Seneye erasmusa gitmek tam bir yıl boyunca. hem okuldan hem istanbuldan uzaklaşmış olmak. dönünce de bir yıl daha okuyup bu okuldan kurtulmak.

2) okulu bırakıp kalan 6 ay boyunca tekrar sınava hazırlanıp daha iyi bir yere yerleşmek. üniversite sınavını inanın hiç çalışmadan kazandım. özveriyle çok daha iyi yerleri kazanacağımı düşünüyorum.

3) okulu bırakıp bir sene daha hazırlanmak ya da ankara üniversitesine falan yatay geçiş yapmak.

seçeneklerim arasında en mantıksızı ankara üniversitesine geçiş yapmak. hem şehir değişikliği olacak hem de ben endüstriyel psikoloji istiyorum ankara üni bunun için çok kötü bir tercih.

istanbuldaki okulum endüstri ağırlıklı ama inanın dersler çok vasat inanın. bu okulun mezunlarının da büyük kısmını işsizler, eğitim danışmanlıkçılar ve ya daha kötü üniversitelerde yüksek lisansçılar oluşturuyor. inanın zirve yapan bir tane bile isim yok. beni okuluma dair korkutan şeylerden biri de bu.


not1: uzun yazdım, yazım hataları falan da olabilir. büyük harf kullanmadım onun için de özür dilerim. okuyacak cevap verecek herkese teşekkürler.
not2: bölümümden memnunum.

 
okudum hepsini. okuldan soğuma sebeplerin mantıklı bence. fakat okulu bırakmadan bi taraftan da üniversite sınavına hazırlan derim. ünide gördüğün konulardan sonra daha kolay gelecek zaten.


  • tescillimarka  (16.12.14 21:07:16) 
Bana 1.seçenek mantıklı geldi. okulunun ortamından bunalmış gibisin, gidip gelmek iyi gelir. Ülkemizde hiç bi eğitim kurumu muhteşem değil malesef, bolumunden memnun iken sırf okul değişikliği için ara vermek+yeniden başlamak sana vakit kaybettirir ciddi anlamda. örneğin ben hep alanında en iyi okullarda okudum ama disaridan en hayran olduğum hocalar ya dış görevler nedeniyle derse gelmez ya da dersi verimli geçmezdi. meslekte kendini geliştirmek için okul tek şans değil, kitap, kurs vs imkanları değerlendir, uzmanlaşmak istediğin alanda yükseği istediğin okulda yapmaya kas derim.
İmza: unv ogrenciliginde 19.yılını sürmekte olan bi büyüğün :s

  • manuel mandalina  (16.12.14 22:45:24) 
bölümümden memnunun derken okuldaki bölümden değil. genel olarak psikolojiden memnunum demek istemiştim. bölüm değiştir demesinler diye.


  • a darkness coming  (16.12.14 22:58:51) 
Erasmusa git derdin tasan kalmaz. bölümün de güzel sık dişini zaten erasmus dönüşü erasmus hayatı, anıların, erasmus arjların seni bi süre daha motive eder o zamana da okulu bitirmiş olursubin


  • merkezefendi  (17.12.14 00:49:54) 
okulun örnek kimseyi çıkaramamış olması biraz moral bozucu ancak bunun haricinde canını sıkmanı gerektirecek bir durum yok. sen burslu okuduğun için diğer mezunlardan ister istemez farklı olacaksın mezun olduğunda. eğer okuduğun bölümden memnun olmasan bırak yeniden hazırlan derdim ama madem bölümünden memnunsun, 1 sene erasmus + bir sene daha dayan. çünkü hangi okula geçersen geç bölümde yine bir iki hocan iyi olacak, gerisi hep kendi çabaların. üniversiteyi sana bir şeyler öğreten yer olarak değil, kendin bir şeyler öğrenmen için sana imkan sunan yer olarak düşün.


  • freya  (17.12.14 09:24:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.