[]

şöyle beslenmeye başladım da ölmem di mi?

annemin yanına gelince en azından bi 15 gün falan sıkı döneme gireyim dedim kendimi temizlemek adına, abur cuburu kestim yemeklerde de yağ bile yok. annem metabolik balans nanesini yapmış ve çok güzel bi şekilde halsiz veya kötü dahi hissetmeden kilo vermişti. kendince bana bi program uyarladı, genel hatlarıyla şu tarz bir şey,

* her öğüne proteinle başlanıyor. sabah yumurta, öğlen haşlanmış nohut, akşamüstü tavuk oluyor örneğin. bunların yanında yeşil zeytin, salata, mercimek çorbası (daha doğrusu haşlanmış mercimek), kuruyemiş neyin var. annem kahvaltıda badem ye diyor ama höykürüyorum ben, EN ÖNEMLİ ÖĞÜNDE KURUYEMİŞ Mİ YENİR AQ diye, yumurta veriyor o yüzden.

* her yemekten sonra kan şekerini dengelemesi için mi ne meyve yiyorum. dün mesela sabah yarım armut, öğleden sonra diğer yarım armut, akşam da yeşil elma yedim.

* öğünler arası en az 5 saat ama ben tam 5. saatte saldırıyorum. sabah 9:30, öğleden sonra 14:30 ve akşam 19:30'da yiyorum.

bu zaten çok uzun sürmeyecek, vücudum kendine gelsin diye 15 gün bunu yapacağım. sonra normal yemekleri insan gibi ölçülerde yiyip, abur cuburu ve şekeri haftada 1, 15 günde 1 seviyelerine çekeceğim. ömür boyu sürdürülecek bir düzen istiyorum ben, bu kısa süreli sadece.

ama merak ettim yani şimdi bu tarz beslenmek doğru mu? annem çok iyi sonuç aldı, 30-40 kilo verdi kadın bir senede ve almıyor da. verdiği süreçte ay acıktım ay şekerim düştü muhabbeti de olmuyordu hiç.

ben şu an zihinsel olarak daha rahat ve aktif hissediyorum ama fiziksel olarak çok bitkinim. bu ne böyle yav?

 
bence bu düzeni bozmazsan kendini sağlıklı hissetmeye başlarsın. sağlıksız beslenmeye yatkın olduğunu ve bunu çok kanıksadığını düşünüyorum. mesela martı döner yedim doydum diyebiliyorsun. yine de ben yemek yemenin psikolojiyle çok yakın ilişkisi olduğunu düşünüyorum insanların birçoğunda. yani bu yeşillikli proteinli düzeni uygun psikoloji varsa bir ömür de koruyabilirsin. o düzene alışıp. ama 15 gün bile başabilirsin büyük bi adım tabii. ama genel olarak hayatın boyunca planlı yemek yeme takıntısı geliştirme kimisinde var çok itici bence ya. sulu hafif yemekler tüketmek tatlıyı meyveyle karşılamak meyveyi abartmamak, sü içmeyi unutmamak kızartmadan uzak durmak gibi daha basic seviyelerde özenle de sağlıklı olunuyor.

edit: bi de senin geçen seneye oranla göbek büyümüş mesela. fast food düşkünlüğünü bıraksan(geçen 100 lahmacun yediğin duyurun vardı) bile çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsin kendine şunları şöyle şöyle yicem diye baskı yapma çünkü bir süre sonra insanın gözü dönüyor saldırıyor.
  • mula  (16.12.14 14:41:22 ~ 14:45:14) 
yemekten sonra hemen meyve yenmez diye biliyorum.


  • bradshaw  (16.12.14 14:46:35) 
Kuruyemiş konusunda annen haklı; çiğ kuruyemiş iyidir. Meyveyi seviyorsan ye ama kan şekerini dengelesin diye bir durumu yok. Meyve yediğinde şeker yüklediğin için insülin salgılar şekerin yükselir. Meyve, glisemik indeksi yüksek glisemik yükü düşük bir besindir. Dediğim gibi; seviyorsan ye ama çok da gerekli değil. Bitkin olmanın nedeni düşük karb. alman, vücut kendini yeni sisteme adapte etmeye çalışıyor. Bu dönemi çabuk atlatmak için zeytinyağı/tereyağı gibi yağları kullan öğünlerde. Enerji ihtiyacın için onlar elzem. Ayrıca o kuruyemişler de yağı nedeniyle önemlidir. Bu sistem kötü değil. Ömür boyu beslenme sistemi içinse Paleo tipi beslenmeyi incele. Naçizane görüşüm ömür boyu yapılabilecek yegane beslenme metodu o.


  • angelus  (16.12.14 14:50:19) 
meyveleri yeme yerine badem ye.
kan şekerini dengelesin diye meyve yenmez.
su iç.
yağdan korkma. "yemeklerde yağ bile olmaması" iyi bir şey değil. zeytinyağlı sebzeler yapsın annen.
anne yanına gidilip haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek mi yenir.
tavuk sote yapsın.
zeytinyağlı sebze yapsın.
sabahki yumurtayı tereyağlı yapın.
o meyveleri de kendisi yesin :)
badem ye.
  • icemint  (16.12.14 14:53:04) 
@mula, işte o dediğin sebepten dolayı ben "diyet" falan yapmayı çok sağlıksız ve saçma buluyorum. önemli olan normal yemeyi öğrenmek, 2 ay boyunca salata yiyip sonra tekrar dürüme dönmek değil. ben şimdi ortam çok müsaitken bi kendimi şoklayayım disipline edeyim sert bi başlangıç yapayım sonra normal yemeye döneyim diyorum.

her akşam yemeğinde 9 porsiyon tatlı ve 3 iskender yiyerek fit kalmak tabii ki imkansız ama ben yemeyi seviyorum ve şeker-yağ miktarını azaltarak da olsa öküz gibi yemeye devam etçem.

benim şu an sorunum spor yapamamak. 4 sene önce bundan daha az yemiyordum. ama günde 5-6 km yürüyüp sabah akşam it gibi basketbol oynuyordum. bir gram fazlam yoktu. gayet de sağlıklı, dinç hissediyordum. sonra allah belamı verdi. furious pete gibi olasım var aslında ama o herif koca bir ay çok dikkatli beslenip, tek bir günde yiyor öküz gibi. kolay mı o işler :(

@icemint, ya bu sıkı dönem olduğu için böyle. kendimi disipline edeyim diye yapıyoruz bunu annıyon mu. yoksa yağı severim, yağın vücut için gerekli olduğunu da biliyom. ama çok şüşkoyum. mümkünse hiç yemek yememem lazım ksjhfjsk
  • pescador  (16.12.14 14:54:36 ~ 14:55:36) 
pesca abartma çok şişko değilsin, gider o kilolar. vericez kardeşim, tığ gibi olacaz ikinci dönem TIĞ. şeker yeme ama şeker baya fena. acıktırıyo çünkü. günde bi taneyi geçme.


  • mula  (16.12.14 15:03:52) 
"günde bi taneyi geçme" derken neyi kastettin, at mıyım ben küp şeker mi yiyorum? :(


  • pescador  (16.12.14 15:05:08) 
bir adet meyve işte ya. kuruyemiş tok tutar abartmadan ondan ye. fındık badem.


  • mula  (16.12.14 15:16:55) 
Aman diyeyim, yağdan kaçmayın. "Fazla" basit karbonhidrat, glisemik indeksi yüksek besinler ve şekerden kaçın.

Yağdan kastım özellikle zeytinyağı, kuruyemişlerdeki yağlar ve tereyağı.
  • hadi ya la  (16.12.14 15:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.