[]

gençliğini heba etmeyen

annem, babam ya da genel olarak o kuşaktan olan insanların çoğu "gençliklerini dolu dolu yaşadıklarını" söylerler. bu aralar bir sürü lise arkadaşımla görüştüm (28 yaşındayım) gezgin olanı da 3 üniversite, 5 yüksek lisans, 8 doktora bitirenin de, bu yaşta deli paralar kazananları da, tüm 20li yaşlarını politik mücadeleye vereni de hepimiz "gençliğimizi heba ettiğimiz" kanısındayız.acaba kuşak olarak kendimizden memnun olamama sorunumuz mı var diye düşündüm ve belli bir yaşın üzerindeki duyuruculara soruyorum

gençliğini heba etmediğini düşünen var mı?


 
amin maalouf memnuniyetsizliğimize şöyle açıklık getirmiş: "biz kalıcı mutluluk sözü alarak doğduğuna kendini inandırmış o küstah kuşaklardanız." bir de maalouf'tan, annelerimiz ve babalarımızdan bizlere gelene kadar durumun ne kadar ciddileşmiş olabileceğini düşünelim. hepimiz az biraz hastayız işte.

:heba +1
  • zihua  (03.08.09 16:40:40) 
bence bahsettiğiniz yaşlara gelince "gençliğimi dolu yaşadım, evet evet dolu yaşadım!" telkinine başvuruluyor olabilir. 30'lar civarında henüz o telkin sürecinin başlamamış olması muhtemeldir (atıyorum, 29 yaşındaki bi adam 5 stages of grief'in 2. ya da 3. aşamasındayken 50'lerindeki bi insan son aşamaya geçmiş olabilir).

bunlar tamamen sallamasyon varsayımlar tabi :P o kuşak, gençliğini gerçekten çok daha dolu yaşamış da olabilir.
  • boshi  (03.08.09 16:47:54 ~ 16:48:32) 
boyle dusunmelerinin bir nedini de bilgisayar ve internete bagliyorum. basinda oturuyorsun saatlerce ve evet o kisiye gore keyifli oluyor, sadece oyun oynasan da sonucta keyif almis oluyorsun ya da kitap okuyup, arastirma vs bir seyler ogrenip aslinda degerli zamanini heba etmiyorsundur ama bilgisayarsiz buyumus insanlarin gozunden bakinca da o olmadan yapilabilecek degerli seyler var ve kompiter bunun onunu kesebiliyor.

ikisinin arasinda, 70'li kusaktan biri olarak gencligimi heba ettigimi dusunmuyorum, bazi vucutsal fireler disinda 20 yil oncesinden cok farkli degilim sanirim. sizinkiler bizim bir kusak ustumuz. ben universiteyden o kusaktan arkadaslarim bizim neslin onlara oranla daha az politize oldugunu ve fazla kitap okumadigini soylerlerdi ve hakliydilar.

o kusagin su anki nesle olan hislerini az cok tahmin etmek mumkun ve evet herkes kendininkini kendi capinda, sinirlari dahilinde yasiyor ama kisisel sinirlarimiz, gittikce klavyede genis, hissetme, tecrube etme vs babinda kuculuyor ama buna heba etmek denilir mi, o kismindan emin degilim. ben etmedim, etmiyorum.
  • pyro clustic flow  (03.08.09 18:09:46) 
gençliğimin geçtiğini düşünmüyorum. sizinle yaşıtım. o yüzden heba ediyorsam şu an ediyorumdur. onu da pek sanmıyorum. ama bahsettiğiniz huzursuzluğu biliyorum ve bunun, bize yapılan bazı dayatmalarla özgür düşüncenin, ne bileyim küreselleşmenin filan arasında deresinde kalmamızdan kaynaklandığına inanıyorum. yani amin maalouf'un demesiyle aslında kendini inandırmış değil, inandırılmış olduğunu düşünüyorum. yani ne yapsak heba etmemiş olacaktık acaba? nüfusun çoğunluğu ortalama zekaya sahip, herkesin de muhteşem olması zorunlu değil.


  • kediebesi  (03.08.09 18:13:17) 
çünkü herkes hayatını sıçarcasına doldurmaya çalışıyor. daha çok gezilecek yer, daha çok kariyer, daha çok para, daha çok sevgili, daha çok an ve bu böylece sürüp gidiyor. sonra da yaptıklarını değil yapamadıklarını düşünüp hayatı kendilerine zehir ediyorlar...

bir kişi de demiyor ki be gerizekalı, hayatını değil dünyayı doldurmaya çalışacaksın, çevrene zenginliğini yayacaksın diye.

tuketim kültürüyle anca buraya kadar demek ki...

Not: şahsen gençliğimi heba etmedim, pişman olduğum kısımları elbette var, ancak onlar olmasaydı er geç bir yerde deneyimsizlikte sıçışa geçebilirdi hayatım.
  • enedwaith  (03.08.09 19:22:15 ~ 19:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.