[]

elektronik'ten anlayan arkadaşlar (pic, eeprom, usb bellek üçlemesi)

pic'le usb bellekten data çekebilir miyim? pic bu çektiğim datayı içerisindeki program doğrultusunda kullanacak işleyecek. yani çekeceği data pic'teki programda yorumlanıp çıkış verecek.

yoksa, data çekmek için sadece eeprom mu kullanmam gerek?

ayrıca, kurulacak devre olabildiğince küçük olmalı. ben daha çok işin elektrik kısmında olduğumdan pic vs. gibi şeyleri, entegreleri güncel olarak takip edemiyorum veya muadillerini bilmiyorum. kısacası pic'in küçük daha küçük boyutta üretilenleri var mı? ya da alternatif entegresi var mı küçük boyutlarda. pic led ekran sürecek sadece.

 
Atmel entegreler hafiza karti okuyabiliyor, atmel yapiyorsa pic de kesin yapiyordur. Usb bellekle hafiza karti arasinda ne kadar fark var bilmiyorum. Biz boyle mp3 calayir yapmistik universitede, 50 liraya falan mal oluyor


  • divit  (12.12.14 08:07:38) 
bana fdti ile usb arabirimine bağlayabilirsin gibi geliyor. FT232R yada MCP2200 kullansan sanki olayı çözeceksin. SMD seçeneğin varsa bunların smd leri çok büyük çipler değiller. PIC serisi oldukça geniş. ATmel tarafında da muadilleri var. LED ekran için kaç giriş çıkış gerekiyor. Buna uygun sayıda giriş çıkışa sahip bi entegre seçilebilir.


  • maxhoper  (12.12.14 08:28:47) 
www.raspberrypi.org

Odev falan degilse direkt raspberry pi'yi oneririm.
  • lynda.com  (12.12.14 08:54:04) 
Ben ARM tabanlı mikrokontroller la çalışıyorum. STM32F407 discovery kitini alırsanız ve programlama bilginiz varsa usb bellek, sd kart okumak için gerekli kütüphaneler var.

Ayrıca FSMC sayesinde renkli dokunmatik ekranları kolayca kontrol edebiliyorsunuz.

PIC ile de yapılabilir ama kullanmayalı seneler oldu, yeni nesil picleri ben de takip etmedim.
  • kimlanbu  (12.12.14 09:21:25) 
bu arada proje büyük bir proje değil. ben yanlış tanımlamışım led ekran değil aslında led matrisinden oluşan kartı sürecek. 4cm*9cm olacak yaklaşık olarak. olayda çözülmek istenen nokta piyasadaki led tabelalardaki mantık aslında. tabelalar için nasıl bilgisayara bağlayıp oluşturulan arayüzden "şunu yaz" diyoruz tabela onu yazıyor ya bundaki mantık da o. burada biz bilgisayara bağlamak için direkt usb portunu kullanmak istiyoruz. ve o datayı pic'e nasıl aktarırız diyoruz? veya ben yok diye biliyorum ama gene sorayım pic'in bunu için ayrı bir hafızası var mı? yoksa işte hazır usb'yi kullanıcaz bir bellek veya sd kart takarız data'yı oraya atarız diyoruz. bu data değişken olacak. yani tekrar bilgisayara takıp arayüzden şunu göster diyebilip onu belleğe atıp pic'in o veriyi işleyip çıkış vermesini sağlıcaz yani.

bu arada raspberry'i çok incelemedim ama kartlar büyük diye hatırlıyorum boyut olarak. benim bu devreyi maksimum led ekran boyutunda yapmam lazım yani yaklaşık olarak 4*9cm
  • seksli harf  (12.12.14 13:39:38 ~ 13:42:21) 
Hmm şimdi mesele netleşti biraz. eeprom ne için demiştim ben de ilk okuduğumda. pic in içinde modeline göre değişen miktarda bir bellek var. 512kb kadar alan sağlayanları bile var. yazılımı kelimelerle birlikte oraya atacaksınız. çalışacak. eğer yazılımı sabit tutucam sadece kelimeleri oraya aktarayım çipteki yazılım oradan çeksin diyorsan tabi bir eeprom yada benzeri bir bellek kullanmak gerekir.


  • maxhoper  (12.12.14 14:52:39 ~ 15:20:49) 
sonuç itibariyle harici bir bellek kullanmam gerekecek. peki, dediğim gibi hedeflerden biri de devreyi küçük tutmak bunun için hangi entegreleri önerirsiniz?


  • seksli harf  (12.12.14 22:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.