[]

kargo şirketi açmak hk.

öncelikle belirteyim sadece ilgi duyduğum bir şey olduğu için meraktan soruyorum. şu an sermayem kaşarlı simit almaya yeter sadece.

1) sıfırdan kargo işleriyle uğraşacak bir taşımacılık şirketi kurmanın maliyeti ne olur? başta küçükten başlanacak tabii. ilk etapta ne gerekir, bunlar ne kadar masraflı oluyor?

2) türkiye'de işini düzgün yapacak bir kargo firması alıp yürümez mi sizce? yoksa aras, sürat, mng, yurtiçi gibi seçenekler varken parlaması çok zor olacağından ölü ve gereksiz bir yatırım mı olur?

ben çocukluğumdan beri her türlü taşıtın hastasıyım. insanları ya da eşyaları bir yerden diğerine götürmek, tırlar kamyonlar uçaklar falan bayılıyom. ama şu anki bölümümün lojistikle alakası yok. bu lojistik sevgim yüzünden arkadaşlarım dalga geçer hatta, eminim götlerden biri bunu görünce "kardeş çok lojistik duyuru olmuş" diye mesaj atar.

neyse. şey dicem. gerçekten temiz ve iyi çalışan, kuryelerin müşterinin peşinde dolaştığı, kargo kaybetmeyen bir firma olsa türkiye'de alıp yürümez mi? yoksa "büyükler" bi şekilde kafamızı ezer mi? çok mafyatik işler dönüyo mu bu sektörde?

düşünsenize, 15 tane kargo gelecek ve hepsinde kurye size gerçekten de evde teslim edecek. eğer evde değilseniz sizi arayacak, ne zaman müsait olduğunuzu soracak ve o zaman getirecek. bunun gibi bissürü şey. kalite standardı yakalanacak, bir şube değil hepsi böyle olacak.

böyle bi firma ortalığı dağıtmaz mı?

 
ben de hep aynı tıpatıp aynı soruyu soruyorum. bir yatırımcı olsam gireceğim sektör kesinlikle kargo olurdu diye. ulan hepsi rezil, iyi bir kargo şirketi kursak türkiye'yi ele geçiririz diyorum kendi kendime.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.12.14 19:10:45) 
@donut, reklam tabii ki şart. çok zengin bir adamın oğlu olmadığım için daha da önemli hale geliyor. yani ne kadar kaliteli olursak olalım, kim 10 gün önce açılmış PESCADOR KARGO'ya güvenip de malını gönderir ki? veya gönderdi ve çok memnun oldu diyelim, firmayı tercih edecek kaç kişi kazandırabilir? reklam şart. reklam çok önemli. 10 kuruş varsa 9'u reklama gitmeli. ama televizyonda prime time'da 5 saniye reklam oynatsan zaten milyon dolar para istiyorlar. nasıl yapcaz onu? küçük başlasak, büyük reklam yapacak paramız olmayacak. e büyük başlasak, nasıl yapcaz olmaz öyle şey. uf.


  • pescador  (11.12.14 19:13:48) 
sube ağı kurmak, profesyonel çalısma ortakları bulmak, organize etmek, her çalısandan aynı özveriyi beklemek, çok eleman çalıstırıp her yere düzgün ulasma garantisi vermek... hele bir de yurtiçi, mng gibi dev adamlar bu isin içindeyken reklamla falan tutunmak çok zaman alır ve masraflı olur. bi de enpara örneğini vermis donut ama o örnek son müsteriye ulasma açısından sıkıntı yaratacak bir proje değil. girme bosver baska is kuralım seninle.


  • ufukcel  (11.12.14 19:13:54) 
20-30 milyon dolarim varsa acalim panpa


  • divit  (11.12.14 19:17:07) 
KArgoculuk derken ?

Aras, Yurtiçi gibi nispeten ufak paket taşımacılığı yapan bir konseptten bahsediyorsun sanırım.

Yerli oyuncular (Yurtiçi, Aras, MNG, Sürat) ve yabancı oyuncular (UPS, DHL, TNT vs) yıllardır kurdukları altyaoı üzerinden büyük bir rekabet halindeler. Şu olabilir başlangıçta. Bölgesel bir çalışmayla, gün ve saat avantajı yaratarak başlayabilirsin. Başlıca gerekenler; Depo, araç, iş gücü, teknolojik altypaı vs.. Maddi fizibiletis çok uzun iş ama epey bir maliyetli olacaktır başlangıç için. Özelikle teknolojik altyapın olmazsa ambarcılıktan öteye geçemezsin.

Bizler çok mu dar kafalaıyız bilmiyorum ama maalesef ben kargo-lojistik sektörünün içinde olan biri olarak sıfırdan başlayareak bir yere gelinnmez diyorum. Oldu ki başladın, biraz da başarılı oldun büyüklerden biri seni satın almak isteyecek. Direnirsen, seninle rekabet halinde olduğu pazarda fiyatları %50 aşağıya çekecek. Kendi yapıları devasa olduğundan bir bölgede yaptıkları damping onlara koymaz ama sana topu attırır.

Süper çalışan personel kısmıyla da ilgili şunu söyleyeyim; Emin olun yurtiçi, aras vs.. kuryelerine müşteri memnuniyetinin önemini fazlasıyla anlatıyor ama neticede sahada olan adamın kafası atarsa -ki profil olarak genelde alt sosyo ekonomik atyabakadan gelen adamlar- babasını bile tanımaz çoğu. En uluslarası olanında da böyle bu durum.
  • kint  (11.12.14 19:42:04) 
@kint, iş yapma konusundaki söyledikleriniz hakkında hiçbir şey diyemem. ben sadece bunu düşünen, konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan biriyim. amaaaaa müşteri memnuniyeti konusunda bence yapılabilecek çok şey var. güleryüzle, dürüst ve çalışkan bir şekilde iş yapmak zor değil. geldiği yer/tabaka neresi/nasıl olursa olsun her insanın başarabileceği bir şey.

belki ben bu işleri bilmediğim için çok hayalperestim ama benim hayalimdeki firmada herkes işini düzgün yapıyor. bunlar gökten inmiş insanlar değil. düzgün bir altyapı var. ilgili yöneticiler ve menajerler var. çalışanlara köpek gibi davranılmıyor. herkes maksimum 8 saat çalışıyor, çatır çatır parasını alıyor. ben düzgün işletilen bir organizasyonun her şekilde kar edeceğine inanıyorum. ve 1200 lira alan kuryenin gödlük yapıp müşterileri kızdırmasındansa, şahsen o kuryeye 2000 lira verip mutlu çalışan ve müşteri elde etmeyi tercih ederim.

türk tipi çakallıklarla, 3-5 kuruşun hesabını yaparak bir yere gelinmez. bu modeli kendim bulmuş olsam "amaan sen ne anlarsın" derdim. ama çalışanına insan gibi davranan, iyi para ödeyen ve bunun karşılığını misliyle alan bir sürü firma var. ben de öyle bi şey yapmak isterim işte. çalışanım beni gördüğü zaman ABİ NE GÜZEL ADAMSIN AQ deyip sarılabilsin, enerjik ve keyfi yerinde, mutlu bir insan olsun isterim. büyük bi firma olduğunu düşün. 2000-3000 kişilik bir ekibin var. bu insanlar trafiğe çıkıyor. çocuk yetiştiriyor. bu kişilerin sağlığı, ruh hali önemli. senin için de önemli. 150 bin değil 80 bin kar edelim ya. biz işimizi en iyi şekilde sürdürebiliyorsak az kar edelim. ama herkes mutlu olsun kardeşim. sonuçta hayrına yapmıyoruz ki. yine kazanıyoruz.
  • pescador  (11.12.14 20:07:50) 
81 ilde onar ilçe var desen 810 şube gerekir. ikişer araçtan 1600 araçlık filo gerekir. gerekir de gerekir. hepsi kiralık olsa bile giren çıkanın haddi hesabı olmaz. lönk diye açamazsın yani. belki önce istanbul içi kurye olarak başlanılır sonra marmaraya açılır oradan yavaş yavaş yürürsün.

böyle bir firma ortalığı dağıtmaz mı dersen hayır dağıtmaz. çünkü çalışma sistemini ve kar marjlarını görünce sen de zil çalmadan geldik bulamadık demeye başlayacaksın
  • argent dawn  (11.12.14 20:20:39) 
1. sorunun cevabini bilmiyorum, muhtemelen cok milyon dolardir.
2. sorunun cevabi ise "pek de degil" neden¿ benim ve etrafindaki insanlarin 10 gonderisinden 9'u sorunsuz teslim ediliyor. yasanan sorunlar oyle buyuk hacimdeki isler icin kabul edilebilir gibi sanki

ne yapabilirsin? bence mevcut firmalardan birine gidip franchise alarak ise baslayabilirsin

mesela ege ulasim diye bi firma var, ege ve akdenize gidecek belli buyuklukteki urunler icin o firmayi tercih ediyorum acayip memnunum, bu adamlarin subesi olmayi dene.

yada dogru is yapmadigini dusundugun firmanin dogru is yapan subesi de olabilirsin

ama sifirdan is kurayim rekabet edeyim vs amelelik olur.

cok param olsa avrupali bir firmanin turkiye operasyonunu ustlenerek giris yapmayi denerdim
  • azizakin  (11.12.14 20:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.