[]

apple garantisi

şimdi deniyor ki apple store ülkemize geldikten sonra apple ürünlerinin yurtdışı da olsa yurt içi de olsa garantisi aynı oldu. doğru mu bu? yani teknosadan, vatandan alınan ürünün hiçbir avantajı farklı bir değeri yok mudur?




 
Doğru değil, Apple'ın uluslararası 1 yıl garantisi var. Ancak Türkiye'de en az 2 yıl garanti vermek zorunda. Şimdi; yurtdışından alınan cihazların Türkiye dahil tüm apple store'larda 1 yıl uluslarası garantisi mevcut.

Türkiye'deki apple store'dan alınan cihazların apple store'da 2 yıl garantisi var.
Türkiye'de apple store dışından alınan cihazların garantici firması farklı oluyor, örn: genpa, kvk vs. onlarda iki yıl, apple'da yine 1 yıl garantisi var.

edit: aşağıdaki arkadaş haklı, üretici firma apple olduğu için sokaktan bulsan 2 yıl garanti vermek zorunda. zaten garanti takibi seri numarasıyla takip edildiği için fatura vs. gibi şeylere de gerek yok.
  • himmet dayi  (05.12.14 14:38:59 ~ 15:05:49) 
türkiyede alınan tüm apple cihazların garantisi 2yıldır. ve hepsinin nerden almış olursanız olun apple'a götürürseniz garanti kapsamında işlem yaparlar. turkcell'den ya da apple'dan alınmış olması farketmez.

yurtdışndan gelen cihazlara (amerika, kanada, avusturya mı ne dışında) 1 yıl uluslararası garanti kapsamında hizmet albilirsiniz. nereden aldığınızın önemi yok. cihazınızın seri numarası ile aşağıdaki linkten garanti kapsamınızı kontrol edebilirsiniz.

selfsolve.apple.com
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.12.14 14:46:05 ~ 14:46:32) 
amerika ve dubai den alinan iphone'lar turkiye de garantiye gitmiyor apple tarafindan belirtmekte fayda var.


  • jedilance  (05.12.14 21:29:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.