[]

ingilizceyi nasıl çalışıyorsunuz?

bir kelimeyi ezberlemek mesela..
50 kere yazıyor musunuz aynı kelimeyi, unutmamak adına?



 
ben günde 10 kelime seçiyorum onu gün boyunca devamlı kullanıyorum


  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (04.12.14 10:27:54) 
o kelimenin içindeği geçtiği üç dört cümle kuruyorum, kalıyo aklımda. elli kere yazılır mı, zaten 100 kere yazsam da bir hafta sonra unuturum.


  • mula  (04.12.14 10:28:42) 
50 kere yazma diye nitelemem, nasıl çalıştığınıza dair işaret kapmak istememden dolayıydı.
elbetteki yazılmaz:) ben de bundan sonra soyledikleriniz doğrultusunda writing çalışmamı yapayım..

  • hede hodo  (04.12.14 10:32:21) 
cümle kur +1, aynı zamanda kurduğun cümleyi sesli olarak söyle. kurduğun cümleyi kulağın da duysun yani. bazıları görür öğrenir, bazıları duyar aklına yerleşir. ikisini de yaparsan unutman zorlaşır.


  • treamorg  (04.12.14 10:48:27) 
tatoeba.com, engvid.com gibi siteler de çok yararlı. ayrıca dizi izle bol bol. dizilab.com'da falan ingilizce altyazı seçeneği var. bilgisayarda bir word dosyası aç ve her gün beş altı kelime kaydet. sonra da bir fake facebook hesabı açıp bütün amerikalı avusturalyalı elemanları ekle, o kelimeleri onlaa karşı kullan. benim de seviyem lower intermadiate ile intermedate arası. bunları yapıyorum. gramer olarak hatalarım olsa da şu ana kadar derdimi anlatabildim herkese.


  • sndnzr  (04.12.14 10:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.