[]

normal askerlik --> kıdem tazminatı --> bedelli askerlik

askere gitmeye karar aldırdık diyelim, sevk evrakını da aldık, birliğe katılma tarihi falan belli. işten ayrılmak için dilekçe yazdık, tazminatı da alcaz çıkarken.

işten ayrıldık ve tazminatı aldık diyelim, bedelli askerlik çıktı sonra. askere gitmeyip, bakaya kalıp bedelliden yararlandık.

ne olur bu durumda?

 
@want2die: sülüs alındı. askere katılınmazsa bakaya kalınır. fiili olarak asker olunmamış olur. önceki bedellide fiili olarak asker olmamış olanlar bedelliden faydalanabiliyordu. yani hem tazminat alınabiliyor, hem de bedelli yapılabiliyor önceki bedelliyle aynı olursa.


  • lemmiwinks  (03.12.14 09:05:01) 
tazminatı alırken askerlik sebebi ile istifa nedeni ile ayrılmada tazminata net cevap veremem ama firma eğer bu sebebi belirtmeden ya da sizin istifa dilekçesinde bu sebep olmadan iş akdi sonlanmışsa geri talep edemez. ilgimi çekti araştıracağım bu konuyu.

edit: esasen şöyle bir örnek vardı. hamilelik nedeni le istifa edip tazminatı alan kişinin daha sonra düşük yapması durumunda veya sağlık sebebi ile işten ayrılmada sağlığına tekrar kavuşan kişinin tazminatı geri alınamıyor diye biliyorum. aynı şekilde sizin istifa anınızda bedelli imkanı yok ise sonradan meydana gelen durum nedeni ile sorumlu olmamanız gerekiyor. zaten alınan tazminat askere gidilme karşılığında değil istifa anına kadar yapmış olduğunuz hizmetlerin bir nevi ödülü, karşılığıdır kıdem tazminatı.
  • ground  (03.12.14 09:07:23 ~ 09:14:07) 
Bence güzel olur. Tazminatı alıp bedelliye ekleştirirsin. Sonra da askerliğini yapmış olarak iş görüşmelerine başlarsın :)


  • hottamale  (03.12.14 09:09:52) 
sen karar aldırmışsın, artık gitmezsen bakaya kalmazsın direk asker kaçağı olursun.


  • t joe  (03.12.14 09:37:08) 
SORU 6 : Mayıs 2012 Er celbinde sevke tabi iken sevk evrakımı aldım fakat birliğime katılmadım. Bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir miyim? Hakkımda bakaya işlemi yapılır mı?

CEVAP 6 : Fiilen askerlik hizmetine başlamamış olduğunuz için bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilirsiniz. Hakkınızda bakaya işlemi yapılmaz, başlatılmış ise sona erdirilir.


yukarıda daha evvel sorulmuş soru var.

cevap yeterli sanırım.
  • joe dalton  (03.12.14 09:52:09) 
@t joe

asker kaçağı diye bir tanım askeriyede yok.. askerlik tarihi geldiği halde evrağını almayan veya birliğine teslim olmayan bakaya olur, gidip kaçan firar olur.
  • joe dalton  (03.12.14 09:56:42) 
@ground: burdaki durum biraz daha farklı sanki. işten ayrıldıktan sonra yasa çıkarsa belki sorun olmuyordur.

@hottamale: güzel olur tabi. :)

@t joe: sevk kağıdını alıp da gitmeyenler bakaya oluyor.

@joe dalton: orda kıdem tazminatıyla alakalı bir şey yok.
  • lemmiwinks  (03.12.14 09:58:53) 
@ground: ayrıca tazminat askere gitme karşılığı veriliyor. muvazzaf askerlik mi ne. bedelli yapçam deyip de işten ayrılmak istersen tazminat alamazsın çünkü işten ayrılmanı gerektirecek bir sebep yok. askere gitmek bir yerde haklı sebep. aam ben gideceğim diye düşünürken, gidecekken bedelli askerlik yasası çıkacak. fark o.


  • lemmiwinks  (03.12.14 10:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.