[]

"Kuantum dusunce", "kuantum olumlama" falan filan...

Simdi cahil sorusu soruyorum; Bu ne yahu? Kuantum dusunce teknigi egitimi veriyorlar insalara. "Kuantum kıçı" sifatiyla. Ben bu olayi anlamadim gitti. Ne kuantumu yahu? Kuantum deyince benim aklima "cift yarik deneyi" falan geliyor. Modern fizik konusu olan bildigimiz "kuantum". Iyide bu adamlarin kuantum ile isi ne? Kisisel gelisim, olumlu dusuneme falan filan diyorlar, kuantumdan dem vuruyorlar falan neyin nesi arkadas. Bildigimiz modern fizik konusu olan, parcacik fizikcilerini ilgilendiren kuantumun disin da baska bir kuantum kavrami da mi var? Isim benzerligi mi yoksa bu vatandaslar fizikcilerden duydugunu bu kisisel gelisim zamazingolarina mi uyarliyorlar kendilerince? (Vurmayin ama, cahil sorusu dedim bastan).
"Soyle soyle yapacaksin bla bla bla... iste kuantum olumlama yapmis oluyorsun ozaman" falan filan. Bu olay neyin nesi? Bu kuantum kocu olan insanlar once fizik okuyup sonra "olumlama" seysi mi oluyorlar? Yoksa hepsi parcacik fizikcisi mi ayni zamanda?
Simdi dusunce gucuyle atomalti parcaciklara mi hukmediyoruz? Oyle mi? Cern'de de var mi dusunce gucuyle denemeler falan:)
Eger oyleyse nereden ogrendi bu arkadaslar bu olayi, bu parcacik hizlandiricilar falan, cift yarik deneyinden sonraki arastirmalar gozlemler bizi "dusunce gucuyle atomalti dunyaya hukmedebiliyoruz" noktasina mi getirdi lan yoksa? Hem de teorik olarak degil, pratikte. Adamlar egitimini veriyorlar, demekki pratikte de oluyo abi... Yoksa zamanda yolculuk egitimi de verirlerdi, teoride mumkun ya.
O zaman dusunce gucuyle parcaciklarin izini de sureriz! Evreka evrekaa!!

 
bunlar new age insanları. indigo bunlar. auraları var. çok şeyetmemek lazım.


  • namus ninjası  (29.11.14 21:11:38) 
Temelinde matematik ve fizik var. Adam sana olayı çözümlerken aynı anda, senkron olarak bununla bağlantılı diğer olayları da çözümlemeyi öğretiyor. En basit örneği, aynı anda hem okuyorsun hem de sağ sol elinle farkı şeyler yazıyorsun. Beyni sınırları olmadan kullanmak. Ha bu olur mu. Zor. Ninjanın dediği gibi çok şeyetmemek gerek.


  • cetoxim  (29.11.14 21:27:20) 
Cok seyetme olur mu yahu? Bu fizikciler bizden birseyler gizliyorlarsa???? Ya o tunellerin icinde gorduklerini bize soylemiyorsa uckagicilar?? Sirtimizdan vuruyorlarsa biz siradan insanlari he?


  • delifaruk  (29.11.14 21:34:11) 
quantum mekanigi haric adinda quantum gecen her sey gotten uydurma new age zirvalari.

edit:
www.youtube.com
  • goo.gl  (29.11.14 21:48:28 ~ 21:49:38) 
namus doğru söylemiş. fazla dalarsan aynı yerde iki sen olursun felan


  • kahve kokusu  (29.11.14 21:49:39) 
kuantum mekaniği ile alakaları yok, para cukkalama için bir yöntem.
adabıyla iki proton çarpıştırmak için bile çok fazla enerji gerekirken, kuarkları, parçacıkların durumunu kontrol için beyinden bu enerjiyi nasıl çekecekler miş?
pseudoscience, safsata işte :)
  • roboute guilliman  (29.11.14 21:52:27) 
Ben de diyordum belkim bu vatandaslar ayni zamanda fizik profesorudur kuantumdan dem vurduklarina gore, "kuantum kıçı" diyoruz ayip olmasin falan..


  • delifaruk  (29.11.14 22:18:28 ~ 22:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.