[]

''tam otomatik'' araçta manuel vites değiştirme sorusu:

Vites dizilimi 1-2-3-D-N-R-P (tek sıra, dikey, araç eski, 1.2 corsa)

İstanbul trafiğinde trafik sıkışıkken, kırmızı ışıkta, çok yavaş seyirde vb. ben 1-2-3'e de manuel olarak alıyorum. Uzun süren trafikte 2'de gidiyorum misal.

- aracı daha mı çok yoruyorum?
- benzinden az da olsa kısıyor muyum, yoksa tam mı tersi?
- araba tam otomatik olduğu için bırakayım buna kendi mi karar versin? ben D'ye alayım gerisine karışmayayım mı?

her kafadan bir cevap alıyorum, kimisi iyi yaptığımı kimisi kötü yaptığımı söylüyor.

özetle, vitesi çok kurcalamamalı mıyım?

 
bir işe yaramıyor muhtemelen yaptığın. onlar bayır aşağı inerken motorfreni vazifesi olarak veya karlı havalarda düşük devirde kullanmak için falan kullanılıyor genelde.


  • argent dawn  (25.11.14 10:46:44) 
argent +1

yoğun trafikte beklerken vitesi N'ye alabilirsin ama. daha sağlıklı olur.
  • spirit crusher  (25.11.14 10:50:16) 
1 sadece birinci vites. daha yüksek vitese geçmiyor.
2 1 ve 2. vites arasında değişiyor, 3 ve yüksek viteslere geçmiyor.
3 de aynı işte.
D hepsi arasında geçiyor.

1-2-3 vitesin yükselmesini istemediğin durumlar için. yavaş trafikte hangisine alırsan al zaten 1'de gideceği için yaptığın hiçbir işe yaramıyor.
  • kibritsuyu  (25.11.14 10:58:41) 
Yorumlar doğru. Aracı şehir içinde D-N olarak kullanman yeterli sadece. Uzun bekleyişlerde N ye alman faydalı oulr hem aracı yormamış olursun hem de yakıt tasarufu olur azıcık. Zira aracı D de bırakıp gaza basmasan bile araba hafif hızda ilerlemeye başlar. Sen de bunu durdurmak için frene basıp durursun. Haliyle arabaya iki yönden de yük biner. N ye alıp beklemek daha mantıklı.


  • liriamer  (25.11.14 11:05:06) 
çoğu otomatik arabada N'ye almaya da gerek yok. dururken frene basılınca şanzıman-motor bağlantısı otomatik olarak kesiliyor.


  • argent dawn  (25.11.14 11:09:01) 
hiç bi faydası yok hocam al D'ye kafan rahat takıl


  • t joe  (25.11.14 11:09:17) 
yorumların hepsi doğru, eski arabalarda yokuş eğimi vs algılayan sistemler olmadığı için yokuş aşşağı hızlandıkça vitesi büyütüyordu galiba şanzımanlar. bunun için d harici diğer vitesleri motor freni için koymuşlar sanırım.

yeni arabalarda böyle bir dert yok.

fakat @argent dawn'in son cevabında hata var;

tam otomatik, yani tork konvertörlü araçlarda araç d deyken sürekli olarak ileri gitme eğilimindedir. @liriamer dediği gibi frene basarak aracın ileri gitmesini engellersin.

@argent dawn'in dediği olay robotik şanzımanlarda oluyor, yani tam otomatik değil ama otomatikleştirilmiş şanzımanlar.

her firmada ayrı bir ismi var, bu tür şanzımanlarda debriyaj vardır ve sizin yerinize robotik sistem araç durduğunda debriyaja basar.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (25.11.14 11:50:39) 
otomatik honda civic kullanıyorum.
arabayı sıfır almıştım ve satan bayi "manuel kullanmayın yakıt sarfiyatını ayarlayamazsınız çok yakar" demişti. yani daha çok yakıyor olabilirsin.

  • teritori  (25.11.14 12:25:43) 
Bak bak o vitesler arabayı devirli kullanmak için. Uzun yolda 1 de kalk devrini alınca hafif gazdan çek kendi ikiye geçer.Sonra devrini alınca 2 ye at iyice bas bas sonra gazdan hafif çek ...en son D olunca tam performans.


  • labanon  (25.11.14 13:26:45) 
Aracı hep D ile kullanın. Vitesi kurcalamayın. 1 çok çok dik yokuşları çıkmak veya inmek için, 2 dik yokuşları çıkmak veya inmek için. Özel durumlarda gerekli yani.


  • compadrito  (26.11.14 05:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.