[]

uzaylıların ziyareti sizce de saçma değil mi?

En yakın galaksiye gitmeye kalksak ki bunu ışık hızında yapsak milyon yillar suruyor. Yakin gezegenlerin uzerinde de koloniler bulunamadigina gore, bu uzaylilar milyonlarca yil bir gorunup gitmek icin geliyorlar. Bana sacma geliyor ufo olayı. Evet baska galaksilerde yildizlarda yaşam olabilir ama şu uçan daire sizce de fake degil mi?




 
uçan daire başlı başına fantezi zaten. koca kafalı minyon, tatlış uzaylı figürü de yine insan kurmacası.

başka bir sistemden ya da galaksiden dünyaya gelebilselerdi şu anda biz olmazdık muhtemelen. ebemizi sikertmişlerdi.
  • sir gawain  (19.11.14 10:15:42 ~ 10:23:16) 
e, heralde. ufolara inanan mı var ya. uzayda bizden başka insan formunda olmasa bile bilinçli varlıkların yaşadığına inanıyorum ama onların da bizden farklı olduğunu düşünmüyorum.


  • sayns  (19.11.14 10:18:19) 
Öncelikle bilgi yanlışını düzelteyim; en yakın galaksiye ışık hızıyla gitmek 4.4 yıl sürüyor.

Teknolojilerinin ne düzeyde olduğunu bilmiyoruz. Belki aramızdalar, belki marstalar. Ya da o mesafeyi anlık katedebilecek teknolojileri var. Ama "yok" değiller. Bilim insanları başka bir galaksi de yaşayan ilkel yaşam formlarını keşfettiler. Belki o kadarla sınırlı, belki de değil.
  • air  (19.11.14 10:19:24) 
Bi aralar ufolarla, altın çağ felsefesiyle falan baya kafayı bozmuştum. altnabilgileri.blogspot.com daki nerdeyse bütün yazıları okudum. Ufolarla iletişime geçtiğine iddaa eden medyumların yazdıkları kitapların özetleri var blogda. Gerçekten çok ilginç bilgiler var mesela baya ilgimi çekmişti. Sonra mesela Ahmet Hulusi var. Bilmiyorum inanıyo musun dine falan ama bu adam da ufoların kendilerini ufo olarak tanıtan cinler olduğunu söylüyor. İlginç ilginç şeyler.


  • monty python  (19.11.14 10:21:07) 
Neden insan teknolojisiyle başka bir galakside yaşayan varlıklar hakkında konuşuyorsunuz ki?
Belki bizden çok daha iyi teknolojiye sahipler? Dünyaya gelip gelmemelerine lafım yokta böyle düşünmek saçma.

  • pavlis  (19.11.14 10:22:06) 
ahmet hulusi mi? adam fake. kafayı cinlerle dinle bozmuş tarikat yapan bir insan. adnan oktar klonu.


  • sayns  (19.11.14 10:25:00) 
Bunun olasılığı var. Birincisi ışık hızına yaklaşınca zaman yolculara daha yavaş. İkincisi arthur clarkın raması gibi uzay araçları yaşamı yıldızlar arasında destekleyebilir. Üçüncüsü koloni koloni bize ulaşabilirler. Dördüncüsü, bize gerçekten kendileri gelmek zorunda değil, mekanik bir temsilci de olur eğer yapay zeka upgradelerine kastılarsa.


  • namus ninjası  (19.11.14 10:31:56) 
"yıl olmuş 2014, hala ufolara/uzaylılara inanan var mı ya" gibi düşüncelere sahip birileri. evet var. neden olmasın? son zamanlarda ufolarla&reptilian'larla ilgilenmeye başladım. çeşitli kaynaklardan okuyorum, izliyorum, fikir sahibi olmaya çalışıyorum. kafamda az çok netleşti birşeyler ama henüz var olduklarına net bir şekilde inanmış değilim. ancak kendimce emin olduğum birşey var ki o da bizden başkalarının olduğu. buna uzaylı mı denir insan dışı varlıklar mı denir bilmiyorum. nasıl adlandırıldığı önemli değil. reptilianların var olduğu iddiası var mesela. birsürü video izledim bunlar hakkında. taa sümerlere, uygurlara kadar gittim. arkeolojik kalıntılardan hareketle bunların var olduğu yüksek ihtimal. ama işte az biraz bilgi sahibi olmadan var olup olmadıkları hakkında konuşmak doğru gelmiyor bana. okursun, izlersin ve konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra fikir sahibi olursun. araştırmadan pat diye "uzaylılar yok" demenin anlamı yok.


  • lionel andres  (19.11.14 10:45:41) 
ışık saçarak gezinen ufo olayı gerçekten çok saçma, galaksiler arası seyahat edecek bir varlığın dünyaya gelip kamyon gibi farlarını açıp seyahat etmesi hiç mantıklı değil.


  • Sir Anthony Hopkins  (19.11.14 10:48:17) 
www.youtube.com

dinler daha saçma. milyarlarca inananları var ama...
  • norek  (19.11.14 11:43:49) 
BEYLER NAPIYORSUNUZ HALA? EN YAKIN GALAKSİYE IŞIK HIZIYLA 4.4 YIL SÜRÜYOR. ADAMIN SORUSU ÇÖKTÜ, DAĞILABİLİRİZ.


  • air  (19.11.14 11:54:42) 
@air
adam çökmedi. yani en azından senin dediğin o kısımdan çökmedi. bize en yakın yıldız o senin dediğin mesafede (yıl olarak).
samanyolu ayarındaki en yakın galaksi hakkat ışık hızıyla 2-3 mil. yıl uzakta. yani onlardan gelen ışık şu biz daha modern insana evrilmeden önce yola çıkmış :p

ayrıca başka galaksilerde yaşam falan ispatlandı mı ne demişsin. bravo, götünden sallamanın en nadide örneği olmuş. dünya dışında bilinen br canlılık yok. değil başka galaksi, değil komşu yıldız, değil komşu gezegen. atmosfer dışında yaşam olduğuna dair bir kannıt yok. bolca varsayım var.
  • namus ninjası  (19.11.14 12:12:51) 
''En yakın galaksiye gitmeye kalksak ki bunu ışık hızında yapsak milyon yillar suruyor.''

adam sorusunu bu cümle üzerinde kuruyor. değerler yanlış olduğu için sorunun geri kalanının da bir anlamı oluyor. ders bitti dağılabilirsiniz.

not: ''gibi bir şey demişsin'' yazmışsın ama 'gibi bir şeylerle' konuşursak ohoo :D biraz araştır dediğim şeyi. o belgeseli bulursam link atarım bende.

edit: mikroorganizmalarda bir yaşam formu, bu da böyle bir bilgi.
  • air  (19.11.14 12:41:18 ~ 12:43:59) 
airciğim allah aşkına hangi kaynaklardan besleniyorsun sen?
tanım basit, ışığın bir yılda aldığı yola ışık yılı denir. bize en yakın yıldız 4 ışık yılında. bu da ışık hızıyla bassak 4 yılda giderz demek. ama ışık hızına çat diye hızlanamıyoruz. ivme kötü bişi çünkü. yavaşça hızlanınca falan anca. ama bi sorun var. varacağımız yerde durabilmek için roketi de ters ateşlemeliyiz yani hızlanmaya çalıştığımız gibi yavaşlamalıyız derken bu asla 4 yıl olmuyor velhasıl.
tabii gidenler hızlarından ötürü daha az süre yaşlanıyor. vardıklarında onlar için zaman daha az geçiyor. 8 yılda gittilerse bizim gözümüzden atıyorum 5 yıl gib geliyor onlara.
neyse işte bu beyle.
galaksilerde canlılık bulan abiler yavaş bulsunlar. onlar bir defa galaksiler arası mesafeden dolayı iyice soluklaşan ışıktan milyarlarca (ve mlyarlarca) yıldızın arasında hangi yıldız sisteminde yaşam olduğunu ayıklayabilirlerse zaten ben onların frontal loblarını öperim. diz çökerim ölerinde.

en yakın galaksiler:
en.wikipedia.org
cüce ve uydu galaksileri geç, onlar zaten samanyolunun arka bahçesi, bi andromedaya bak, 2.5 mil yıl ışık hızıyla gidiş. yani eyle işte.

ha o kadar gitmeye ne gerek var? bir yandaki yıldızda bile çıkabilir yaşam. ama daha çıkmadı işte.

ders şimdi bitti. isterseniz kalın uygulama çözelim.
  • namus ninjası  (19.11.14 12:56:38) 
hacı iletişim kopukluğu var herhalde. bana ne yavaşlamayla uzayan 8 yıldan. verdiğin değerler doğru olabilir ama benim derdim o değil.

bak bir daha diyorum ''EN YAKIN GALAKSİ MİLYON YILLAR SÜRÜYOR'' adamın sorusunun çıkış noktası bu. bir sorunun çıkış noktası hatalıysa geri kalanın incelemezsin.

pi'yi 84 aldıktan sonra geri kalan işlem ne kadar doğru olursa olsun o soru koca bir çöptür. belki buradan bir şeyler anlatabilirim. o yüzden yok diğer galaksiler şöyleşmiş, ışık hızına çıktıktan sonra durmasıda bir o kadar sürüyormuş vs bunları söylemek boş.
  • air  (19.11.14 13:06:16) 
2 milyon yıl=milyon yıllar

bunda anlaşılmayan taraf ne?
en yakın galaksiye sağlam basıp 4 yıla giderim demeni bir tarafa koyup soruyorum bunu.
  • namus ninjası  (19.11.14 13:12:20 ~ 13:13:37) 
namus ninjasi+1
samanyolu galaksisinin çapı 100.000 ışık yılı, yüksekliği 15.000 ışık yılı. Eğer uzaylılar başka bir galakside yaşıyorlarsa (ki 200 milyar yıldızlık samanyolunda yasamamalari için hiç bir engel yok ) da kısa sürede dünyaya gelebilirler bkz: wormhole, ışık hızını geçebiliyor olmaları pek mümkün olmasa bile uzay-zaman örgüsünü bazı noktalarda birlestirebilirler ve uzun mesafeleri kısa zamanda katedebilirler

  • betsy  (19.11.14 15:01:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.