[]

Açık Öğretim Çalışma Teknikleri

Arkadaşlar selam. ilk 2 sınıf derslerini işten dolayı geçememiş biri olarak sınavlara çalışmaya başladım. 2.kere gireceğim ve çoğu kişiyle fikir alışverişinde bulunuyorum.


kimisi aofun ders kitaplarından çalışıyor, kimisi özetli konu anlatım kitaplarından, kimisi youtubedaki açık derslerden. kimiside kursa gidiyor. benm vaktim kısıtlı. işten az zaman bulabiliyorum. siz nasıl yapıyorsunuz ? görüşünüzü almak isterim.

Yoğun programda nasıl ders çalışmalı ?

 
ders kitaplarını 1-2 kez okusan yeterli. önemli yerler gözüne çarpar zaten. bu şekilde ilk senemde 3.75 ortalama yaptım :) sınavları çok zorlamıyor zaten.


  • razvan rat  (18.11.14 12:38:43) 
murat yayınları gerçek anlamda iyi, özetin özeti ve nokta atışı yapıyorlar. ders kitabındaki gereksiz cümlelerden arınmış, temiz, sade ve anlaşılır bir dil, murat yayınları, tüm kırtasiyelerde.

bende ilk defa bu sene çalışmaya başladım, yaptığım bilimsel araştırmalara göre aöf için piyasadaki en faydalı yardımcı kitap murat yayınları.
  • tolga asp  (18.11.14 12:39:32) 
Sınava son dakika çalışma. Şimdi 20 gün kaldı mesela. Ben de yeni başlayacağım. Vizelerde kitabın yarısı dahil. Ünite ünite çalışıyorum. Her gün 2 ya da 3 ünite okuyorum. İşten sonra pek tabii akşamları çalışıyorum. Hafta içi kolay hafta sonları daha zor dersleri seçiyorum.

Kendi kitapları bence yeterli, yardımcı kitap zaman ve para israfı. Kitaplarda koyu renkli yazılan yerleri 2-3 defa oku, konu bitişlerinde dikkat yazan yerlere mutlaka bak. Ünite sonlarındaki soruları çöz. Sınavdan 1 gün öncede kendi sitesindeki çıkmış soruları çöz, göz gezdirme, çöz.
  • elikası  (18.11.14 12:39:35) 
Aof nin kitaplarindan calisilmaz. Cok ayrintili ve inanilmaz sikici. Tr karakter yok, ozur:) murat yayinlari gayet iyi. Onceden 2 sayfa konu ozeti vardi simdi malesef 5-6 sayfa. Sonrasinda test. Bir de guzel bir duyurucu arkadasim sayesinde telefona kendi sesimi kaydedip kulakliktan dinleyerek ders calisma yontemini denicem. Sen de deneyebilirsin.


  • lionel andres  (18.11.14 12:51:35) 
Kendi verdikleri kitaplari gozden geciriyorsun. Ozellikle kenarda kucuk karakterlerle yazdiklarini.


  • delifaruk  (18.11.14 13:03:19) 
murat yayınlarının özetleri var. 1 üniteyi bir küçük sayfaya sığdırıyorlar. onları bir kere okumak. geçtiğimi 2,3 senenin sorularına bakmak.


  • secilmis uye  (18.11.14 13:05:41) 
ben de sorayım sınav 6-7 aralık diyor 6 mı 7 mi? yoksa ikisinde de var mı sınav?


  • paintov  (18.11.14 13:42:14) 
yav arkadaşım şahsen kendim bir aöf meznunu olaraka 150 defadır diyorum ki;
sayfa kenarlarında yazan küçük notları okuyun ve kitaptaki ünite sonlarında olan soruları cevaplarını işaretleyin sonra okuyun. yani direkt soru kökü ve cevabı okuyun.
bu kadar ya. hiç dersim kalmadan sınıfları geçtim ve mezun oldum.
  • seyduna6687  (18.11.14 13:58:01) 
6-7 aralık. ders durumuna göre değişir.


  • lionel andres  (18.11.14 13:58:22) 
herkese cok tesekkur ve selam,

su an aksamlari murat yayinina bakiyorum ve ozetleri okuyorum. epey yol aldim sayilir. sonrada sorularin cevaplarini ezberliyorum. vakit kalacak gbi bitirmeye ayarladim. kalan zamanda da asil kitaplarda verilen tuyoyu kullanacagim.

bunyemin bir kere daha kalmaya tahammulu yok :)
  • czn  (20.11.14 13:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.