[]

"Kağıt" hakkında iki soru:

Öncelikle dünyada kağıdın değeri artmaya başlar mı sizce yakın zamanda, malum doğaya verdiğimiz tahribat ortada, yani kağıt pahalı bir hale gelmeye başlar mı ?(görece) Veya tam tersine sizce ucuzlar daha da kolay üretilebilir/edinilebilir hale mi gelinir ?

İkinci sorum:

Sizce insanlık tamamen dijitale geçiş yapacak mı ? Yapmalı mı ? Yani bütün kitaplar, gazeteler dijital ortama geçecek, kağıt, defter, kitap, kalem nostaljik birer araç olarak mı kalacak ? Yoksa insanlar için kitap, kağıt, kalemin önemi çok mu başka ? Teknik alanlarda dijital yayınlar çok fazla, siz eğer teknik alanlarda çalışıyorsanız yine de elinizde bir "hard-copy" mi seviyorsunuz yoksa dijitalden okumaktan da keyif alıyor musunuz? Bunları geçtim notlarınızı yine dijital mi alıyorsunuz yoksa kağıt ve kalemden vazgeçemiyor musunuz? Tüm insanlar için bakarsak kısaca kağıt bizim için ilerde nerede olacak ?

 
kalem ve kağıtsız ömür mü geçer. karadelik gibi :/


  • poison pill  (13.11.14 14:42:49) 
Finandiya basbakani gecenlerde "iPad ülkemizdeki kağıt sanayini öldürdü” diye apple a sitem ediyordu. Gitgide artan dijital egilim kagit alaninda talebin azalmis olduguna isaret ediyor.

Ama sahsim adina kagit ve kurşun kalemi hicbir dijitale degismem. Hele o kalemin yazarken cikardigi sese,kagidin kokusuna ayrica hastayim. Zaten dijitalden okuyamiyorum da. Bir süre sonra gözlerim saşi olmuş gibi geliyor.
  • qurabie  (13.11.14 14:43:03 ~ 14:44:05) 
ben çizim yaparken kağıt, işyerinde not alırken defter kullanan birisiyim ve kağıdı çok seviyorum, onlar çok değerli, umarım dediğin gibi bir şey olmaz :/

dijitalde çok not alırım. google keep kullanıyorum unutmamak için aldığım notlarda.
  • safepassage  (13.11.14 14:44:08) 
Öncelikle dünyada kağıda ve kartona olan ihtiyaç yakın dönemde hiçbir zaman bitmez. Tamamen dijitale geçiş yapılsa bile kağıt ihtiyacı bitmeyecek. Ürün satışı olduğu müddetçe ambalaj sanayi bitmeyecek. dolayısıyla kağıt ihtiyacı da olacak. Ama atık kağıt kullanımı ve bilinci giderek artıyor. Artık büyük markalar bile ambalajlarını kullanım kılavuzlarını geri dönüştürülmüş kağıttan yapıyorlar.

Ben hardcopy kitap almayı daha çok tercih ederdim ama, e-ink müthiş bir teknolojiymiş. ben daha yeni uyandım. ebook versiyonu olmayan kitap olursa mecburen hardcopy almak durumundayız ama onun dışında ebook kesinlikte tercih ederim.
  • battal gemalmaz  (13.11.14 15:48:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.