[]

Araştırma görevlisi sözleşmesi

Hemen konuya gireyim, şimdi sevdiceğimiz iş yaşamından bunalmışken karşısına bir anda başka bir fırsat çıktı ve ankara'daki vakıf üniversitelerinden birinde araştırma görevliliğine kabul edildi.

Tabii hiç sözleşmeyi okumadan imzaladı, ancak şimdi dikkat ettik ve geç de olsa farkettik ki sözleşme önmüzdeki eylülden haziran ayının sonuna (2009 eylül ile 2010 haziran) kadar yani sonuçta bir yıllık dahi bile değil. Vakıf üniversitesinin bunu yapmasının nedeni yazın 3 aylığına araştırma görevlisine para ödemeden yırtmak mıdır? yoksa normali mi budur, yani bütün üniversteler 1 yıllığına imzalanan bu meşhur sözleşmeyi eylülden haziran ayına kadar olan dönemleri kapsar biçimde mi yapmaktadırlar? bu konuda bizleri bir aydınlatan çıkar ise çok makbule geçecektir. Şimdiden teşekkürler.


 
buna en net cevabi okulun insan kaynaklari verir, cunku okuldan okula uygulama degisebiliyor. mesela yeditepe uni. eskiden sezonluk sozlesme yapar, yazin maas vermezdi. isten atmazlardi, sozlesmen eylulde yenilenirdi ama yaz maasi odemekten yirtarlardi. birkac yil once bu uygulamadan vazgectiklerini duydum belki yasal yaptirimlardan dolayidir, o kismini bilemiyorum.
gec olmayacaksa bizim okulun i. k. sina sorarim pzt gunu.

  • pyro clustic flow  (24.07.09 21:29:40) 
payro'nun dediği gibi okuldan okula değişiyordur belki de ama normali bu değil tabi ki. bildiğim birkaç vakıf üniversitesinde sözleşmeler normal şartlarda 1 yıllığına imzalanıyor, aksi bir durum olmadıgı sürece diğer senelerde de yenileniyor. yani eylülde işe başlıyorsa sözleşmesi diğer sene eylüle kadar olmalı.


  • light beam  (24.07.09 22:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.