[]

Borç isteyen insanlara nasıl hayır demeli? Bankada "çekilemez modu" olsa?

Aslında en güzeli bu insanlara kapıyı tamamen kapatmak ama bazen olmuyor. Mesela akrabalarınıza yapamıyorsunuz.

Elinizde para olduğunu bilsinler, yeter. Kendilerine ihtiyaç yaratıp hemen istiyorlar. Bazen yanlıp hayır diyemediği oluyor insanın. Yahut boş bulunuyor insan bir an! Bazı insanlar yalan söylemeyi beceremiyor.

En güzeli şöyle bir şey. Banka yatıracaksın parayı, diyeceksin bu parayı X ay kadar istesem de çekemeyeyim. Çekersem ceza kes!

Var mı böyle bir sistem.

 
Yok öyle bişi, size ait parayı ancak vadeliye yatırırsınız erken çekerseniz de sadece faizi ödemezler, bu noktada o parayla yatırım yaptım diyebilirsiniz işte hisse senedi aldım fon aldım gibisinden şeyler söyleyebilirsiniz bence, senin için bozamam şimdilik getirisi yüksek falan da diyebilirsiniz belki.


  • atom karincanin torunu  (02.11.14 10:55:39) 
borç isteyenlere çok yakın bir arkadaşınıza borç verdiğinizi kimsenin bilmediğini lütfen aranızda kalması gerektiğini söylerseniz para olmadığı için vermezsiniz de.


  • kakao  (02.11.14 10:58:52) 
param yok de geç. ne uzatiyorsun.


  • bigl0rd  (02.11.14 10:58:58) 
Parayı benim şirkete sermaye olarak yatır ben x ay gelene kadar vermem sana.


  • fleshbloodmore  (02.11.14 10:59:56) 
Vadeli mevduatta dersin.


  • arnold schwarzeneger  (02.11.14 11:21:10) 
borsada de, hem de zarar etmiş olsun hisse. zararda da çıkamazsın ya?

hem çıksan bile 2 gün sonra hesabına yatar para.
  • [silinmiş]  (02.11.14 11:55:31) 
Sende para oldugunu biliyorlarsa xxx is icin kredi cekmistim geri odemelerim var de. Ya da isteyen kisinin tanimadigi baska birinw borc berdigini soyle. Ya da param yillik vadelide o yuzden cekemiyorum dersin. Dedigin gibi bazen yok diyemiyorsun. Bunlardan birini sec kullan


  • exlibris  (02.11.14 15:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.