[]

Is hayati: Gomlek, pantalon, ceket

selam,

ofis calisanlari icin bunlari hangi siklikla degistirmek makuldur? siz nasil yapiyorsunuz?

bir de bekar adama ozellikle gomlegin yikanmasi ve utulenmesi konusunda tavsiye verebilirseniz zevkle alirim. kirismayan kumas, duzlestirici sprey...

tesekkurler

 
pantolununu gömleğini her gün değiştir, ceket üç-dört gün idare edebilir.
ütü konusunda bir şey diyemem, sevmeye çalış :)

  • al-se  (30.10.14 12:56:07) 
merhaba. gömlekleri yıkadıktan sonra askıya asarak kurutuyorum ben.


  • libertine  (30.10.14 12:57:02) 
ütüsüz kumaş al. düşük devirde yıka. yıkama bittiği gibi çıkarıp askıya as.


  • gzg  (30.10.14 12:57:46) 
gömlek yazın hergün, kışın 2 günde bir (sürekli masabaşındayım)
pantolon haftada 1
ceket 2-3 hafta idare eder.
  • dahili meddah  (30.10.14 12:58:34) 
ıslakken askıya asıp kurutmak işe yarayabiliyo çoğunlukla. makinelerin kırışıklık önleyici programlı olanları da kurtarıcı.


  • öseleköselek  (30.10.14 13:00:38) 
gömlek yaz kış her gün. pantolon (kot) bir hafta. ceket kullanmıyorum.


  • inheritance  (30.10.14 13:03:06) 
haftanın 5 günü çalışıyorsan 5 farklı takım elbise ya da 3-4 takım elbise+blazer+tek pantolon kombinasyonu idealdir. böylece takım elbiseleri dinlendirmiş olursun ve daha uzun süre kullanırsın. Yaz uygulamasında klasik gömlek ve kumaş pantolon dışı alternatif imkanı olarak canvas-keten pantolon ve klasik harici gömleklerle çeşitli kombinasyonlar yapılabilir yine.

Resmi kurum için söyleyecek olursam lacivert-siyah-gri/füme renk olarak önceliklerin olsun, hafif/kendinden çizgili takımları da (en güzeli lacivert renkte oluyor) değerlendirebilirsin. Kravat-kemer ayakkabı uyumlarını da google taraması ile öğrenebilirsin.

Türkiye'de nerede hangi markalar üretir bilmiyorum ama Almanya'dan "Bügelfrei" adı altında satılan gömleklerden almıştım, mesela 400-500 derecede sıktırdığım bu gömleği askıda bekletince giyilebilir halde oluyor ama pimpirikli olduğum için ütüden geçiririm, hemen şekil alır, %100 pamuklar gibi zorlamaz. %100 pamuk gömlekler daha şık durur ama çabuk kırışır, deneye deneye öğrenirsin. Düzleştirici sprey olarak ütü yaparken yer yer Rossmann'da satılan Domol markasının spreyini kullanıyorum, tavsiye ederim.

Ha bir de biliyorsundur ama söyleyeyim yine de beyaz gömlekleri ayrı renkli gömlekleri ayrı yıka. 2-3 yıkamada bir özel beyazı daha beyaz yapan -nasıl oluyorsa artık- tozlar mevcut onlardan kullanabilirsin. Ütü sonrasında da gömleğin en üst düğmesini ilikleyerek as ki dolapta beklerken kırışma olmasın.
  • candanag  (30.10.14 13:04:34 ~ 13:06:01) 
kurutma makinesi al bir tane ütülü gibi çıkıyor gömlekler


  • fallthepieces  (30.10.14 13:04:47) 
Gömlek - yaz/kış her gün. Pantolon 2-3 günde bir.

Gömlekleri eğer kurumasını bekleyecek süre sorunun yoksa(1-2 gün asılı kalsın, kurusun diyebiliyorsan) mümkün olduğunca az sıktır ve askıyla sanki dolaba asar gibi as ipe. Yani düzgün bir şekilde kurusun, ütüsü daha kolay olur. İnce ve takım elbiseyle giyilen gömleklerin hepsi kırışır, benim kalın spor gömleklerim kolay ütüleniyor, az kırışıyor. Rossmann'da ütü yardımcısı sprey var, 3-4 lira bir şey. Ben de burada sormuştum bir arkadaş önermişti, baya işe yarıyor, kırışıkların açılmasını kolaylaştırıyor.
  • osurdum  (30.10.14 13:06:02) 
HEr gün takım elbise giyiyorsan 4 takım yeterli, tabi bütçen varsa daha fazla da olaiblir. 8-10 gömlek de yeterli. Takım elbiseyi haftada maksiumum 2 kere giymeye çalış. Göleği ben yaz,kış 1 gün giyiyorum. İmkanım olsa yazın günde 2 gömlek giyiroum, çok rahatsız ediyor terlemek.

gömlek yıkarken sıkma devri düşük olsun, makine biter bitmez, çamaşırları bekletmeden çıkar makineden ve silkeleyerek as. SOnrasında müsaitlik durumuna göre hemen ütüle.
  • solomon  (30.10.14 13:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.