[]

oyunların yağ gibi akmasını sağlamak için ne lazım?

nasıl ifade edeceğimi tam bilmiyorum aslında bunu. profesyonel dota maçı izlemiş olanlar anlayabilir belki. bakın twitch'te yayın fena değil ama dailymotion'da çok daha iyi. yani nasıl desem, akıyor işte. hareketler falan çok daha hmmm gavurlar smooth diyo ya öyle.

bu fps'yle mi alakalı sadece? ben daha akıcı bir görüntü istiyorum diyelim. arttırmam gereken şey fps di mi? onun için en önemli olan şey ne peki, ekran kartı mı? başka bi şey var mı?

dota'da en düşük ayarla bile oynasam 60fps. en yüksekte de öyle. anlamadım gitti. yakalayamıyom o akıcı oyunu. şimdi de sorun yok, yani hiç takılma etme yok gayet normal. güzel. ama ben daha hızlı aksın istiyorum.

 
fps 60da sabitse v-sync açık olabilir, daha yüksek fps alacağınızı düşünüyorsanız ayarlardan kapatmayı deneyebilirsiniz. biraz daha akıcıymış gibi olabilir. aslında monitörünüz 60hz yenileme yaptığı için daha fazla detay göremezsiniz. öte yandan fpsniz yoğun anlarda 60ın altına düşüyor olabilir, o zaman ekran kartınızı ya da işlemcinizi güncellemeniz fayda edebilir.


  • talemon  (28.10.14 15:29:19) 
Dikey senkronizasyon ayarını kapat. Hem delay yapar hem de kare sayısını düşürür. Ekran kartından da ayarları performans olarak ayarla.
Keşke bilgisayar özelliklerini yazsaydın.

  • cetoxim  (28.10.14 15:50:53) 
@cetoxim, ya dandik bi şey sayılır. bu bilgisayarda zaten sanmıyorum bahsettiğim tarzda oynama şansım olduğunu. merak ettiğimden sordum.


  • pescador  (28.10.14 15:52:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.