[]

uykusuzluk & kafanın sürekli dumanlı olması - aklımı kaçırmak üzereyim

daha önce de bununla ilgili bir duyuru açmıştım, işte tiroid ve vitamin hakkında yazdı duyurucular sağolsunlar. henüz doktora gitme fırsatım olmadı, en erken pazartesi gidebileceğim. yalnız mevcut durumum o kadar saçma ki sormadan edemiyorum.

az önce uyandım. uykumu aldım. abi yok. akşam avrupa ligi maçları var mesela. gruplara bakıyorum. maçlara bakıyorum. maç yorumlarına bakıyorum. nasıl desem, algılamakta güçlük çekiyorum. kafama oturmuyor taşlar. fiziksel olarak bitkin sayılmam aslında. ama zihinsel anlamda o kadar çökmüş durumdayım ki vücudumu taşımak da sırf bu yüzden zor geliyor.

10-15 gündür böyleyim, anlamıyorum. daha önce de bu tarz şeyler yaşamıştım ama hiç bu kadar ağır olmadı. antidepresan kullanıyorum normalde, son dönemde uyku düzenim yüzünden bazı dozları kaçırdığım oldu... onun etkisi bu kadar ağır olabilir mi? kendisi hafif, şeker gibi sevimli, yan etkisine dahi rastlamadığım bir ilaç. 1 aydan fazla oldu başlayalı.

uykumu düzene sokmaya çalışıyorum ama okul ve iş saatlerim yüzünden böyle bir şey imkansız. yani muhakkak bir gece sadece 3 saat uykuyla durmam falan gerekebiliyor. dışarda 10 saat geçirdikten sonra eve dönünce gece 11-12'ye kadar da dayanamıyorum, kafayı vurup uyuyorum akşam 7 gibi. sonra yine bozuluyor haliyle.

la noliy? okuduğumu anlamıyorum resmen, eziyet oldu yaşamak. yani tiroid ve vitamin evet muhtemelen etkili olabilir ama bu çok ağır oldu ya, pat diye birden çıkar mı böyle bi şey?

 
Malesef soruna cevabım yok ama bana da geliyor arada bir öyle. Bugün çok kötüydüm mesela. Sabah kalktım, evden çıkmam 1 saate yakın sürdü. İki çorabımı çıkarmam arasında bile bir süre zarfı oluyor. Kafam yerinde değil sanki ama bir ağırlık var. Mal mal bakıyorum etrafıma. Tam dediğin gibi, vücudumu taşımak zor geliyor.

Geldim yattım 1 saat, şimdi biraz daha iyiyim. Bana uykudan gibi geldi. Sabah yine aynı hatayı yaptım. Saat 2'de yatıp 7'de kalktım. Uykumu gayet iyi almıştım, oturdum elimi yüzümü yıkadım falan ama sonra dönüp 2 saat daha yattım. Sonra zar zor uyandım ve bomboş bir gün geçirdim, ne dersten bir şey anladım ne başka bir şeyden.
  • aguilas negras  (23.10.14 19:38:15) 
@cigerdelen, antidepresan hafif bile geliyor diyebilirim. 20 gün falan kullandım onu, sorun olmadı. ki ondan kaynaklansa, dozu kaçırdığım için sorun ortadan kalkardı diye tahmin ediyorum... tam açıklamasını bilemiyorum ama bu ilaç çabuk etki gösteren, etkisini de çabuk yitiren türdenmiş. yani 2 gün kullanmadığım zaman vücuttan atılıyor diye yorumladım ben, haliyle yan etkileri de (varsa eğer) azalır sanki.

pazartesi sabahı 7-10 arası çalışmam gerekiyor ama 8-15 arası dersim var, öyle diyeyim. gece çalışıp sabah okula gidiyorum, eve gelince de yatıyorum. 15-16 saat uyuyup salı sabahı uyanıyorum. çarşamba yine benzer bir terane... olmuyor. normal yaşayamıyorum. ben 8-12 arası yaşamak, 12-8 arası uyumak istiyorum. ama imkanı yok. gün ortasında veya sabahın köründe uyumam gerekiyor. işim serbest sayılır ama çalışma saatlerini daha fazla esnetemem, eh okulu hiç değiştiremem... işin kötü tarafı bizim program 4 sene boyunca böyle, tüm dönemlerde benzer. napcam bilmiyorum.
  • pescador  (23.10.14 19:40:45 ~ 19:41:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.