[]

sesi kontrol edebilmek doğal bi yetenek mi yoksa çalışınca oluyo mu?

ya bana yıllardır diyorlar işte çok baslı sesin var çok güzel sesin var falan çok gtüm kalkıyor gaza geliyorum. şarkı söylemeyi falan da severim aslında. tam duygusal şarkı söylemelik adamım bence. ama şöyle bi sorun var ki his veremiyorum. yani ses güzel iyi de langır lungur, sesli metni vurgusuz okuyanlar gibi yardırıyorum. his veremiyorum dediğim şey, yani sesim alçalıp artmıyor. hani oluyor da, hisli olmuyor işte. 4-4-2-1-1-6 şeklinde gidemiyorum ses tonu olarak. rakamları kendim uydurdum öyle. elin oğlu ustalıkla ondan ona zıplarken ben 4-2-1-6-3 falan yapıyorum. tutturamıyorum çünkü.

bu şey eğitimle mi oluyor? yoksa "e eğitimle olsa herkes vokalist olurdu aq" mı dersiniz?

ismek'in falan yok mudur mesela bu tarz bi kursu? ya da uygun fiyatlı başka bir yer istanbul'da? bunu denemek isterim ama çok para verebilecek durumda değilim açıkçası.

veya seslendirme de olabilir, onu da çok önerdiler ama kursları çok pahalı. gidemem öyle şeylere. seslendirmenin bana getirisi ne ki ben şu öğrenci halimle gidip 2 bin küsür lira vereyim kursa.

 
belli bir süre müzikle uğraşınca oluyor o, özellikle şan dersi olmasına da gerek yok.


  • king lizard  (06.10.14 16:50:32) 
@king lizard, müzikle uğraşmak derken? bol bol şarkı mı söylemek lazım, müzik mi dinlemek lazım, bir enstrüman çalmak mı lazım? ne olunca oluyor? yani konu şarkı dinlemekse, çok dikkatli dinlerim ben sevdiğim tüm şarkıları. en alttaki enstrümana, sesteki tüm iniş çıkışlara kadar hepsini kendimce analiz etmeye çalışırım. ama kendim söylediğim zaman öküz gibi oluyor affedersin.


  • pescador  (06.10.14 16:52:53) 
İsmekte şan dersleri var galiba kontrol etmeyi öğretir diye düşünüyorum.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (06.10.14 17:02:39) 
Bol bol muzikle ugrasinca ancak kibariye gibi ben nota bilmem kulaktan okurum dersiniz. Bi defa san dersi almaniz lazim, armoni ve nota biliyor olmanizda arti. Muzisyenlerin seslerini acmak diye tabir ettigi sey diyaframi acmak aslinda, nefes tansiyonu yani. Onuda yaparsiniz sarki soylemeden once, yavas yavas adim atmis olursunuz boylece.

Bu arada seslendirme deyip gecmeyin. Her ne kadar dublaj eskisi kadar cok olmasada ulkemizde yine yetenekliyseniz para kazanabilirsiniz.
  • bruceandwayne  (06.10.14 17:06:42) 
şan dersi alınır tabii.


  • namus ninjası  (06.10.14 17:10:52) 
seslendirmeye gireyim demeyin. sesiniz muhtesem olsa bile sakın girmeyin. allah askına girmeyin. yeterince sikilen insan var zaten piyasada. gidin sarkı söyleyin abi. para falan kazanılmıyor bu isten.


  • ufukcel  (06.10.14 17:14:07) 
bunu dogal olarak hic bir egitim almadan yapanlar da var, o insanlara yetenekli deniyor. ama sarki soylemek kesinlikle ogrenilebilir birsey. senin san dersleri alman lazim namus ninjasinin dedigi gibi. san dersi veren yerler bul, veya ozel san hocasi tut kendine. oturdugun yere gore iyi bir san hocasi tavsiye edebilirim sana istersen ozel ders icin, senelerce benim hocam olmus biri.

egitimle olsa herkes vokalist olamazdi kimisinin sesi karga gibi, butun notalari tertemiz tuttursa da guzel duyulmaz. senin sesin guzelse umut var demektir ama.
  • gerard  (06.10.14 17:15:03) 
@bruceandwayne, benim önceliğim aslında her zaman seslendirmeydi. bu duyurudaki cevaplardan da yola çıkarak söyleyebilirim ki sanırım şarkı söylemek için uygun değilim. ha yine de bakacağım tabii.

seslendirme işine girmek için bile paraya ihtiyaç var benim canımı sıkan o. çalıştığı halde ay sonunu getiremeyen bir öğrenci olarak ben o kurslara bin lira veremem maalesef. sanırım türkü söylerken fark edilecek kadar muazzam bi sesim de yok yani. neyse bana ne, dünya mahrum kalacak onlar üzülsün ben ne üzülcem.

@gerard, özel şan hocası şimdilik fazla lüks olur benim için... ismek'in ya da başka bir kurumun ücretsiz ya da cüzi ücretli kurslarına bakacağım öncelikle. baktım ilerliyorum, ondan sonrası için düşünebilirim. çok da güzel olur.
  • pescador  (06.10.14 17:17:09 ~ 17:18:30) 
seslendirmeye girmek için paraya ihtiyaç yok. bolca bos vaktin varsa stüdyolara gidip ben bu isi öğrenmek istiyorum ne yapmam gerekiyor dersin. onlar da saatlerce burada oturup yapılanları izlemen gerek diyecekler. sabredip birkaç ay gidersen ufak rollerde denerler, yeterliysen rol vermeye baslarlar. ama bu isten para kazanmaya baslaman için en az 2 yıl, adam gibi para kazanmaya baslaman için de 6-7 yıl geçmesi gerek. çevren olmadığını hesap ediyorum çünkü zaten yakınlarında bu isle ilgilenen bir adam olsa onu görüp, haline acır ve bu ise girmeyi bile düsünmezsin.


  • ufukcel  (06.10.14 17:19:53) 
iyi bir vokal için eğitim şart beyler uzun uzadıya yazmaya gerenk yok. yoksa siker atarsın boğazını, eğitimsiz kasarsan.

not: müzisyenim.
  • e a p  (06.10.14 17:21:54) 
@cigerdelen, çok ağır konuşmuşsun resmen yahu :( o kadar da kötü değilim. yani bir sanatçı gibi dalgalandıramıyorum sesimi. onlara kıyasla odun gibiyim evet ama ses tonum, vurgularım falan normal bir insana göre daha iyi. ben bu konularda çok özgüvensizim normalde ama çok fazla insandan duydum bunu gerçekten. kafasını çevirip "ne güzel sesin var" diyen oldu yani düşün. ben de tam bir şerefsiz olduğum için diyorum ki imkanım varsa neden bundan para kazanmıyorum.

yani o dalgalandırma şeysi doğal yetenek mi yoksa çalışarak mı yapılıyor onu merak etmiştim aslında. eğitimle yapılıyor diyorsanız tamam, yaptım bilin!

blixa bargeld diye yola çıkıyorum ama ibrahim tatlıses olmam işalla.
  • pescador  (06.10.14 17:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.