[]

elektronik müziğin kursu mursu var mı, olur mu?

ya abi hep fl studio çalış, tutorial izle diyorsunuz da ben böyle öğrenemiyorum. öğrenilmesi gereken belki de binlerce kavram, hepsinden önce atılması gereken temel var o var bu var.

bunu öğrenebileceğim bir okul, kurs vs. yok mudur istanbul'da? ama tabii çok acıtmadan, ayda 100-150 lirayı geçmeden? ya da direkt ders verecek birisi? zazaraeta mıydı mesela o davul konusunda herkesin sorularını cevaplıyordu, yardımcı oluyordu. yok mu onun gibi klavye üstadı, synthesizer denince akıllara gelen efsane bir isim? doğru yazdım di mi synthesizer'ı?


 
ismek'de var.


  • mayeskuel  (19.09.14 23:49:22) 
müzik ve kayıt teknolojileri diye bir kurs varmış mayeskuel, onu mu diyorsun? elektronikli hiçbir şey yok çünkü.


  • pescador  (19.09.14 23:51:04) 
yes. cubase uzerine yuruyorlar.


  • mayeskuel  (19.09.14 23:53:17) 
ilk önce nota bilgisi ve armoni öğrenmen lazım. sonrası biraz kişisel gelişime bakıyor. ne kadr zaman verirsen o kadar kısa süede kaparsın. bide şöyle bişey vardı:

www.djkursu.com
  • bruceandwayne  (19.09.14 23:56:34) 
daha önce aynı cevabı aynı minvalde bir duyurunun altına yazmıştım, buraya da yazayım.

müzik teorisi bilgin nasıl? bence en önemli ilk nokta bu, akor-gam-armoni bilgisi olmadan bir şekilde müzik üretilebilir, ama kişisel olarak uyuzluğum var bu insanlara, dolayısıyla eğer bu konularda bilgin yoksa biraz akor-gam çalış, öğren.

ama ben sadece kulakla rasgele bir şeyler yapmak isterim dersen direkt şu aşamalara geçebilirsin. fl'in kendi drum paketleri çok lame. dolayısıyla sağlam drum paketleri bulman lazım, VEH adında iki paket var, ben şahsen çok beğeniyorum, kullanabilirsin, elektronik müzik için ihtiyacın olan her türlü drum ve loop var içinde.

ardından biraz vst araması yapman gerekecek. bugün elektronik müziğin en yaygın vst'leri nexus ve sylenth. ikisini de biraz aramayla free indirebilirsin ama yasal olarak satın almanı öneriyoruz tabii. bunun yanında synthmaster var yine kullanabileceğin, geliştiricisi türk, çok kaliteli ve şu sıralar oldukça popüler. fl'in kendi vst'lerinden de Sytrus, Sawer ve Toxic Biohazard iş görüyor.

Sonrasında biraz efekt konusunda çalışman gerekecek. temel filtreler reverb, delay, chorus, phaser üzerine bilgin yoksa bunları araştır biraz ve FL'in mixer'ında kullanmaya çalış. bu tip efektlerin çeşitli parametrelerinin ne işe yaradığını güzelce öğren, attack-sustain-decay-release, cutoff, lfo, arpeggiator, glide gibi.

bütün bunların ardından fl için biraz da automation teknikleri üzerine araştırma yaptıktan sonra istediğin gibi elektronik parçalar ortaya çıkarabilirsin. hayal gücüne kalıyor yani.

senin için synthesizer kullanmaya yönelik tavsiyeler de vereyim, hiç derse gerek kalmadan rahatlıkla istediğin sesleri sentezleyebilirsin. yukarıda saydığım vst'leri edin ve orası burasıyla oynayabildiğin kadar oynayıp hangi tuşun ne iş yaptığını bir gör ve özümse. bu pratik ve kullanış açısından sana büyük bilgi sağlayacaktır. diper taraftan, eğer biraz teorik bilgi edinmek istersen ufuk önen'in "ses kayıt ve müzik teknolojileri" adında bir kitabı var, türkçe'de bu işle ilgili en muhteşem kaynak, onu alıp baştan sona oku.
  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (20.09.14 04:09:12 ~ 04:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.