[]

Kuru temizleme faciası & tüketici hakem heyeti

Yaklaşık 1 saattir ağlıyorum bu sebeple. Hiç giymediğim sıfır elbisemin kılıfta mı nasıl olduysa eteğinde göz kalemine benzer iki ufacık siyah nokta gördüm. Kuru temizlemeye verdim.

1 haftadır gittiğimde lekenin çıkmadığını aksine dağıldığını ve tekrar atacaklarını söylediler. Bekledim. Bugün gittim. Çıkmadığını ve dağıldığını söylediler. "İsterseniz birlikte bakalım" dediler. Bir de gittim baktım ki o siyah noktalara ne yaptılarsa elbisemin eteğine yayılmış. Öyle böyle bir dağılmak değil hem de. Uğraşsam ben o kadar dağıtamam bir lekeyi. O şekilde kesinlikle giyilmez.

O an çıldırdım. Bir kere daha başka bir türlü deneyeceklerini söylediler ve bıraktım yine orada. Yarın alacağım ama muhtemelen elbisemi mahvettiler. Hiç bedelini ödeme taraftarı da değiller anladığım kadarıyla. Yıllardır gittiğim ve paltolarımı, kıyafetlerimi verdiğim yerdi. Oysa ki vermeden önceki haliyle giysem giyilirdi. İki ufak siyah noktaydı.

Öğrenci olduğum için de gidip aynısına o parayı verebilmem imkansız. Her şeyimi de o elbiseye göre almıştım ve giyeceğim düğün Kurban Bayramı'nda. Bu detayı şundan dolayı verdim: Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursam ne kadar sürede sonuçlanır? Gidip aynısını alamam. O parayı verebilecek bir durumum yok şu an.

Çalışanlar bir de sinirlerimin bozulduğu için onlara patladığımı ama kendilerinin hatası olmadığını söyleyerek iki kat daha fazla sinirlerimi bozdular. Yıllardır da en çok istediğim elbiseydi. Öğrenci harçlığımla para biriktirerek almıştım. Çantamı, ayakkabımı sırf ona göre aldım. Ciddi anlamda moralim bozuldu.

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum ama ne kadar sürede sonuçlanır ki bu?

 
geçmiş olsun. kuru temizlemenin senin elbisene özel bir şey yaptığını sanmıyorum. diğer kıyafetlerle birlikte atıp standart şekilde yıkamışlardır. ama kullanılan kimyasal ile eteğindeki o noktalar birleşince bu anormal sonuç ortaya çıkmış. yani kimyasal bu lekeyi çok iyi çözmüş ancak arındıramamış. bunu yıkamadan önce bilemezler, sonuçta bu lekenin kimyasal analizini yapmıyorlar.

bence her ne kadar madur olan sen olsan da firma haklı bulunacaktır.

olan olmuş, ucuz bir alternatif elbise aramaya başla, b planın olsun, üzülmemeye çalış
  • sttc  (17.09.14 17:59:15) 
www.ito.org.tr

madde 6 ve devamı.

özetle eğer seni ilk başta lekenin çıkmayıp dağılabileceğine dair uyarmadılarsa temizleme ücreti x 10 tl ödemeleri gerek. bu ürünün bedelini karşılamıyorsa kalan kısım için tazminat davası açabilirsin. bunlar benim görüşlerim, sen önce bi ticaret odasına dilekçe yazıp bilgi al konuyla ilgili. senin durum 9. maddeye de giriyor olabilir.
  • loser blueser  (17.09.14 18:03:22 ~ 18:06:42) 
benim 3 milyarlık halımı mahvettiler hiç bişi ödemedler.soğuk su içiver.


  • jamswety  (17.09.14 18:18:08) 
@sttc & @loser blueser: beni daha önce uyarmadılar. hatta ısrarla dedim ki "daha kötü halde bulmam, değil mi?". onlar da "hayır daha kötü bir şey olmaz. biz sadece var olanı çıkarmaya çalışırız. daha kötü halde bulmazsınız" dedi. bugün ise böyle buldum. "ben size bu elbiseyi böyle bırakmadım, bu ne?" dediğimde ise "4-5 kere farklı maddelerle attık, dağıldı" dediler.


  • asyamaris  (17.09.14 19:31:46 ~ 19:33:40) 
kuru temizlemenin asıl görevi zaten normal yollarla çıkarılamayan lekeleri çıkarmak. bi kere bölgesel lekelerde giysiyi neden tamamen yıkıyorlar, sadece o bölgede işlem yapmaları lazımdı. baştan kusurlular yani. her türlü hakkını talep et, diretirlerse git noterden bi ihtarname çek elinde bulunsun. sonra tüketici hakem heyetine git, ticaret odasına yaz bilgi iste. hakem heyetinden sonuç çıkmayabilir garanti olsun diyorsan da asliye hukuk mahkemesine tazminat davası aç. noter için ve dava harcı için bir miktar para çıkacak tabi cebinden.

3.000 lirasının peşine düşmeyen arkadaş da ya çok enayi ya çok zenginmiş bilemedim.
  • loser blueser  (17.09.14 19:48:13 ~ 19:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.