[]

Bıktım Sokaktaki "Burada Kedi-Köpek Beslemeyin" Teröründen!

Bizim sokaktaki kedileri zaten sık sık besliyorum; ama onun dışında -bütçe uygunsa- sokak maması taşıyıp yanımda, yakın sokaklarda muhtaç gördüğüm veya karşıma çıkan kedilere de mama veriyorum.

Bazen maddi durum sıkıştırırsa örneğin tavuk yapıyorsam birazını onlara ayırıyorum ya da süte ekmek, makarna filan koyuyorum. ve bizim sokaktaki kedilerin mamasını, yıkık bir ev var, onun önünde veriyorum sadece. hatta kışın da bu kedilere oraya straforlu falan güzel bir ev yapmıştım.

neyse işte yok efendim neymiş, kuru mama dışında vermeyecekmişim, onlar (kimse artık?) zaten veriyormuş, makarna falan olmazmış, çöp oluyormuş, yöneticiyle haber göndermişler. kusura bakmasınlar vericem, bu benim en doğal hakkım, çöpünü de ben atarım, gerekirse polis çağıralım, haklarında tutanak da tuttururum, beni engellemeye çalışırlarsa idari para cezasına kadar gider bu iş dedim. zaten ne zaman süte ekmek vs. falan koysam hemen atıyorlar, farkındayım da atanı göremedim daha.

bu sabah da bizim sokakta yine, akşamdan kalan 1 tane tavuk kanadı vardı, onu verdim kediye, amcanın biri ters ters baktı bana, sanırsın suçluya yardım yataklık yapıyorum.

arkadaş kedi besleyeyim diyorum -kuru maama- milletin balkonunda keyif çattığı apartmanın önünde yavrular aç bilaç, yemek vermedikleri gibi bir de "pisletiyorlar burayı, verme burda!!!" diye kovalanıyorum.

BIKTIM. gerizekalı, vicdan yoksunu, kendinden başka kimseye tahammülü olmayan insanlardan bıktım.

böyle durumlarda tam ne yapmalıyım? orman işlerine dilekçe yazın, yok belediyeye başvurun falan deniyor da, biri tepki gösterdiğinde o akut durumda püskürtmek için ne yapmalıyım sizce? polis mi, belediye mi, nedir bu işin prosedürü?
çünkü ben bu hayvanları besliycem, ne derlerse desinler.

 
hayvanlar yiyip bitirene kadar başlarında durabilirsin. o zaman biraz zor gelip alıp atması, ha yine de yapanlar çıkacaktır, o zaman da çıkışırsın "sen benim yemeğimi nasıl çalarsın, polis çağırıcam!" diye, hırsızlıkla suçlarsın. sonuçta senin kendi yemeğini başkalarına zarar vermediğin sürece ne yapacağını kimse sana söyleyemez, ister kendin yersin, ister sokak çocuklarıyla paylaşırsın, ister sokak hayvanlarıyla, istersen de üstüne kıyafet olarak diker dolaşırsın.

aklıma bu geldi valla şimdilik. ama moralini bozma ve sinirlenip kendini yıpratma. onların hepsi de bencil, cahil, sevgisiz insan, sorsan bi dikili ağaçları yoktur...
  • loveinaflipbook  (12.09.14 09:43:56 ~ 09:44:35) 
al sana şeytanın avukatlığı: bradshaw isimli kişi, kendisine kuru mama kullanabileceği söylenmesine rağmen kedi besleme bahanesiyle dağılma ve kirletici özelliği olan besinleri apartmanımızın önüne koyarak sokağımızı kirletmektedir. çevre yönetmeliğindeki haklarımıza dayanarak, bradshaw isimli kişi hakkında gereğinin yapılmasını...


  • zgrydn  (12.09.14 09:47:12) 
@loveinaflipbook oha süper bi yaklaşımmış hakikaten işin bu yönünden düşünmemiştim, hakijaten de benim yemeğim o.
bütün gün din, merhamet vs. konuşup, sonra da hayvanları aç susuz bırakıyorlar, inanamıyor insan bunları gördüğüne.

  • bradshaw  (12.09.14 09:48:15) 
@zgrydn peki hayvanlara kuru mama değil de yemek vermenin suç olduğu yasalarda var mı? yemeği sokağa dökmüyorum mesela, yoğurt kabına koyuyorum filan. bu kirletme sayılırsa diyelim, ben de onların çocuğunu şikayet ederim aynı hesaba çıkıyor sanki :D


  • bradshaw  (12.09.14 09:49:28) 
senin hayvanlara yemek verme hakkın var. tıpkı normal bir insanın yaşadığı yerin önünde dağılmış kaplar, saçılmış kemikler vs. görmemeye hakkının olduğu gibi (ibneliğine tepki gösterenleri tenzih ederim). bence daima bir orta yol bulunabilir.


  • zgrydn  (12.09.14 09:54:33) 
@gidelimburadan o kadar iyi anlıyorum ki, neredeyse aynı durumdayız. bütün gün kuran okuyan, güya pamuk teyze "yemek verme onlara" dedi, hem de ben kendi sokağımda kuru mama verirken.
benim içim sızladı bunu duyunca, bi de bu insanlar insan geçiniyor işte. bilmiyorum korkunç, ne yapacağız bilemiyorum.

  • bradshaw  (12.09.14 10:18:02) 
hayvan delisi bir insan olarak ben de bazen kızıyorum bu duruma, hiç kusura bakmayın. siz böyle yapmıyorsunuzdur belki ama ben yine de yazayım.

biz de ailecek kedileri, köpekleri besliyoruz. hatta annem abartıp kemiklerden et suyu falan yapıp mama yapıyor. ama arkadaş, pencere açılan, balkon olan yere koymayın yemekleri. salon penceremizin önünde boşluk bir alan var, gelen geçen oraya yemek atıyor. kediler doluşuyor, pencere açamıyoruz. pislemişler, yemek artıkları vs.

kedilerin içgüdülerini hafife almayın. nereye koysanız da buluyorlar o yemekleri merak etmeyin. daha uygun yerler bulun.
  • pokerface  (12.09.14 10:27:52) 
Tavuk budu veya balık koyacaksanız, kemik ve kılçıklardan arındırmış şekilde koyun, geriye artık kalmasın; böylece sinek de gelmez artıklara. Makarna gibi şeyleri bence de koymayın, ıslak mama ile karıştırılmadıkça yediklerine şahit olmadım. Illa koyacaksanız, makarna pilav gibi gıdaları çöp kutusunun yanına koyun.


  • kaymaktutmayansicaksut  (12.09.14 11:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.