[]

yurt dışından gelen "yerli" futbolcular.

sözlükten bir arkadaşla tartışıyoruz, sonuca ulaşamadık, yardım edin.
arkadaş, kubilay türkyılmaz ve hakan yakın gibi çifte pasaportlu oyuncuları "yerli" sayıyor. ben de isviçre vatandaşı olup isviçre milli takımında oynadıkları için yabancı futbolcular içinde sayılmaları gerektiğini düşünüyorum.
ne dersiniz?


 
pasaporta, yani vatandaşlığa bakılması gerekir. türk vatandaşı ve türk pasaportu sahibiyse türkiyede yerli olarak oynayabilir. yani arkadaş haklı.


  • trajikomix  (08.09.14 21:08:10) 
yerli olarak oynayabileceğini biliyorum, tff aurelio, nobre, vederson'u da yerli sayıyor. etnik kökeni haricinde farkları var mı?
(bkz: de facto)

  • g7mor  (08.09.14 21:15:43 ~ 21:23:40) 
tartışılan kişi benim sanırım;

eksisozluk.com
  • 2 tostos turan  (08.09.14 21:20:26) 
:))))) araya girmedim, tek kelime etmedim..... sadece ilgili entry'mi gönderdim........


  • 2 tostos turan  (08.09.14 21:24:40) 
bu adamlarin iki pasaportu var hem türk hem isvicre. Türkiye cifte vatandaslik mevzusununda cifte vatandasligi destekleyen taraf, isvicre ve diger avrupa ülkeleri ise cifte vatandaslik konusunda sorun cikartiyor. Mesela almanya cifte vatandasligi kaldirdi. Yani türkiye diyorki insanlari secim yapma zorunda birakmayin (cünkü bircok insan secme durumunda kalirsa isvicre vatandasligini sececektir). Futbolcu mevzusuna gelince de, futbolcuya özel kanun cikarmak sacma olur. Bir kanun cikacak tüm vatandaslari kapsayacak, o da avrupada yaklasik 3-4 milyon cifte vatandas (ya da herhangi birini secme durumunda kalan) insani etkileyecek. Türkiye her türlü zararli cikar bu durumdan. Avrupada bircok türk asilli futbolcu (Nuri Sahin gibi) türkiyeyi secmek yerine almanyayi (milli takimda oynamasa bile) sececektir.


  • emrahday  (09.09.14 11:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.