[]

Blok ders uygulamasına bakışınız

Blok ders konusu 90'lardan beri sadece Türkiye' de değil, dünya çapında da uygalanan ve üzerinde tartışılan bir konu.
Bu uygulama şu anda lise ve orta okullarımızda da var.
Türkiye'deki ortalama öğrenci profili dikkate alındığında, işe kendinizi de katarak, bu konuda ne söyleyebilirsiniz?
Sıkıcı, saçma, verimli vs...

 
Saçmalık. Dha yarım sataten sonra ders dinleyen, dinlese bile verim alabilen insan göremedim.

Hocaların aymazlığı.. Bu tip durumlarda ben kendimi telefonla oynarken veya uyurken buluyorum.
  • yatagants  (07.09.14 15:51:31) 
eğitim almak ya da vermek kimsenin umurunda olmadığı için bölümümde hemen her ders blok yapılıyor. ders başladıktan kırk dakika sonra beynime ağrılar girmeye başlıyor. ben bu yönteme sıcak bakmıyorum. sevdiğim bölümü okuyorum, verim almam lazım ki hedeflediğim yere ulaşabileyim. bu yöntem derslerdeki verimimi düşürüyor.


  • lafıolmaz  (07.09.14 15:58:54 ~ 16:06:13) 
saçmalık. başka bir şey değil.

sadece bizde böyle değil yalnız. avrupa'da 1 dönem okuduğum okulda bütün dersler bloktu. bizde yine bazıları öyle hepsi değil.
  • ack3000  (07.09.14 16:03:44) 
artık sadece öğretmenin anlatıp öğrencilerin dinlediği sistem yerine, öğrencilerin gruplarında birbirlerine öğrettikleri ve eksik kalan yönleri öğretmene sorup tamamladıkları öğrenci odaklı bir sistem kullanılmaya başlandı

internette kaynaklar var bu metodla ilgili

bunu bilgiyi neden verdim :) dediğin gibi belki 120 dakikalık blok ders yerine 70-80 dakikada daha dinamik bir şekilde öğrenme halledilebilir :)
  • freebird5406_2  (07.09.14 16:05:01) 
Üniversiteye kadar blok ders ile neredeyse hiç karşılaşmadım. Birkaç kez bir hocamız tenefüsü kendi dersine katmıştı. Sonraki dersi zor anlamıştım. Şimdi okulda 2 saatlik (120dk) blok dersler var ama pek uygulanamıyor, hocalar bir saatte tipimize bakıp ara veriyorlar. Bir kısım uyuyor, bir kısım oyun oynuyor, bir kısım da dinliyor görünüp içten içe uyuyor oluyor. O bir saat bile beynimi süngerleştirmeye yetiyor. Evde tekrar bakmak zorunda kalıyorum. Tek ders 45 dk olanları daha iyi dinleyebiliyorum. Bu açıdan benim için verimsiz ama bu hocaların derse ilgi uyandırmasıyla da alakalı olabilir. Lisedeki biyolojiciyi otuz saat de olsa sıkılmadan dinleyebilirim mesela.


  • Lim5  (07.09.14 16:17:51) 
hoca saat 9buçuk-12 arası blok yaptı geçenlerde. öldüm, bildiğiniz can verdim oracıkta. uyudum gerçi.


  • iste o kavunici balik  (07.09.14 16:23:17) 
lisede de blok gördüm, üniversitede de.

lisede 42 + 3 + 42 şeklindeydi (3 dakika bi hoca gitsin, diğeri gelsin diye ara).

o yüzden üniversiteye geçince pek yabancılık çekmedim.

ama pek hoşlanmadığım derslerde blok olsa da olmasa da 10-15. dakikadan sonra kopup gidiyordum zaten. o yüzden benim açımdan bi sıkıntı yok bence blok derslerde.

ki zaten 40-45 dakika sonra mola vermeyen hocaya pek rastlamadım, vermeyen de zaten erken bitirirdi hep.
  • i was me but now he s gone  (07.09.14 16:25:20) 
Blok ders boyunca dikkati sabit tutmayı başarabilen hoca sayısı bi elin parmaklarını geçmez. Şimdiye kadar öyle 2 hocam oldu. Diğerlerinin blok derslerinde ya uyudum ya erkenden çıktım ya da hiç gitmedim. Başarılı olacağını sanmıyorum.


  • kaffle  (07.09.14 16:26:56) 
Çoğu zaman gerçekten can sıkıcı olsa da bazen blok dersin yararlarını da görmüyor değilim.Mesela beyni yormayan ve sevilen bir konu olduğunda ara verip konudan uzaklaşıp ilgiyi geri toplamaya uğraşmadan kesintisiz bir şekilde daha iyi anlayabiliyorum konuyu ama bu belki de on dersin birinde böyle oluyor.


  • bahcemaruf  (07.09.14 16:51:38) 
Üniversitede gideri var, orta öğretimde eziyet.


  • nereye bu gidis  (07.09.14 16:55:02) 
5 sene sürekli blok ders gördüm. lise. ünide de blocklar var su an. ama kimisi 60 dk kimisi 3 saate yakin. gene de bolca mola veriyor hoca. (bol dedigim max 2 defa. ama o tempoda bol geliyor)

alabilecek kesim var, o 90 dakikayi sömürebilecek ancak genelleme yaparsam ögrencilerin yüzde 90inden verim alinamaz. bu sadece zeka veya basari seviyeleriyle alakali degil, direkt olarak o kadar süre dikkatini toplayabilecek konsantre olabilecek kisiler olup olmamasiyla alakali. hal böyle olunca ögretmenin üzerine düsen görev cok daha artiyor ve eger otorite kuramiyorsa sesiyle, ögrencilerin saygi duydugu biri de degilse, o dersten gram fayda gelmiyor.

kimi brans ve okullarda kullanilmali, genel olarak standartlastirilmamali.
  • wiillii  (07.09.14 19:40:24 ~ 19:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.