[]

aydınlatma & elektrik sorusu

merhabalar,

elektrik olayında tamamen cahilim. soruyu da merakımdan soruyorum, dalga geçmeyin.

www.tripodfoto.com

yukarıda linkteki ürünü, evde ayaklı lamba niyetine kullansanız elektrik faturası göçer mi? her gün 5-6 saat kullanılsa, elektrik faturasına etkisi ne olur?

ek soru: bu lambaya, tasarruflu ampül filan takılır mı?

 
800 W'lik bir cikisa sahip ampulu surekli yaktiginizi dusunun (evde bulunan eski tip ampullerin en yuksek watt lisi 100'du eskiden, unutmayin).

boyle bir projektor elbette ki butcenizi bayagi zorlar.
  • for the record  (02.09.14 12:15:40) 
ek soru: bu lambaya, tasarruflu ampül filan takılır mı?


  • starborn  (02.09.14 12:21:40) 
kabaca 60 lira gibi bir şey hesapladım günde 6 saatten 30 gün boyunca kullanılırsa eğer.

elektrigin birim fiyatını 42 kuruş olarak aldım. eğer son elektrik faturasina odedigin parayi harcanan kilowatt miktarina bolersen elektrik birim fiyatini bulursun.

ayda 144 kilowatt gibi bir harcama yapacak senin lamba. 144 ile o birim fiyati carpinca faturaya olan etkisini hesaplayabilirsin.
  • montauq  (02.09.14 12:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.