[]

icloud nasıl saldırıya uğramış?

bunlar çok güvenli sistemler değil mi, nasıl oluyor da bilgi sızdırılabiliyor buradan, bankaların sistemleri nasıl korunuyor da oralardan bilgi çalınamıyor, icloud niye bankalar gibi yapmamış?




 
hiçbi sistem öyle "çok güvenli" değil içinde bulunduğumuz çağda. hatta bu zamana kadar hacklenmemiş olması ilginç. diğer yandan, çok daha önce hacklenmiş olup, bugün ortaya çıkarılmış olması da ihtimaller dahilinde.

benim teorim; hackleyen kişi/grup, çok daha büyük çaplı bir vurgunu uzun süre önce yaptı, bu süre zarfında ulaşabildiği ünlülerden şantaj yoluyla parayı vurdu. şantaja karşılık para vermeyen, ya da yeteri kadar para vermeyen ünlüler ise cezalandırılmak amaçlı dün akşam ifşa edildi.

edit: hatta bu teorimi doğrulayabilecek bir şey; özel hayatı ifşa edilen ünlülerden birisi (hangisi hatırlayamıyorum) twitter hesabından, "çoktan silmiş olduğum fotoğraflar sızdırıldı" falan gibi bir şey yazmıştı sanki. eğer öyleyse, hack işlemi çoktan yapılmış demektir zaten.

edit-2: hjarteblod diyor ki, zaten geçen yıl hacklenmiş, "bu zamana kadar hacklenmemiş olması ilginç" şeklindeki cümlemi, "bu zamana kadar böyle bir skandal patlamaması ilginç", olarak düzeltiyorum.
  • chronic unholy  (01.09.14 15:52:39 ~ 15:57:07) 
icloud cok guvenli bi sistem degil, gectigimiz yil da saldiriya ugamisti sizmisti bazi sifreler falan.

"icloud niye bnkalar gibi yapmamis" cok yuzeysel bi soru aslinda :) "kara kutu kaza aninda zarar gormuyosa neden ucaklar kara kutudan yapilmiyo" gibi. apple muhendislerine sormak lazim bunu.
  • hjarteblod  (01.09.14 15:53:41) 
  • tuyra  (01.09.14 16:00:38) 
henuz belli bi sey yok ama find my iphone kisminda brute force'a karsi onlem alinmamis.. su anda duzeltilmis durumda bu.. fotograflar vs. o sekilde ele gecirilmis olabilir iddiasi var ama icloud'un saldiriya ugrayip ugramadigi bile belli degil henuz..

fotograflari yayan adam nasil ele gecirdigini ya da apple durumun ne oldugunu aciklamadikca ne oldugu konusunda bi fikir sahibi olmamiz mumkun degil..

muhtemelen chronic unholy'nin dedigi gibi zaman icerisinde ele gecirilmis fotograflar bunlar.. yani su andaki aciklar degil de fixlenmis aciklardan faydalanilmis olabilir gayet de..
  • buzzlightyear  (01.09.14 16:03:26) 
@hjarteblod: cevabınız için teşekkürler. uçak-kara kutu benzetmesi bunun için uygun olmuyor ama sonuçta insanların gizli (bunlar kıymetli bilgiler de olabilir) bilgileri mevcut burada ve bu bilgiler buradan çalınınca sorumlusu da apple oluyor, bu sızdırmalar yüzünden tazminat ödeyecektir muhtemelen

apple ki kendini tanımlarken güvenlik unsurunu sürekli anlatıp duruyor, neden kendi sistemini mevcut en üst düzeyde (ki aklıma bankalar geldi, devlet bilgileri de olabilir) korumuyor, tuhaf geldi bu bana. o zaman şöyle sorayım, bankalar nasıl bilgilerini sızdırmıyor, nasıl koruyorlar (münferit sızdırmalar olmuştur) @duyulmasi gerektigi kadar'ın söylediği gibi bunu sms ile mi sağlıyorlar?
  • lllllllllllllllllll  (01.09.14 16:23:21 ~ 16:39:31) 
sizmalarin icloud yuzunden olup olmadigi bile belli degil henuz ortada sadece sizanlar var nasil olduguyla alakali kesin bi sey yok.. ama tabi dropbox olsun icloud olsun hepsinde kullanici adi ve sifre kombinasyonu elindeyse her turlu dosyaya ulasabiliyorsun..

bankalar cok fazla onlem aliyor: isim vermeyeyim ama bi bankanin it kisminda ornegin herhangi bi dosya aktarimi icin ozel izin alinmasi gerekiyor, tamamen kontrol ediliyor.. bu aktarim flash disk icin de download icin de gecerli..
  • buzzlightyear  (01.09.14 21:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.