[]

Kanal istanbul

Bu projeye dair kafamda birkaç soru var, bilen arkadaşlar bilgi versin hele:

1 - Bu projeyle kanaldan geçen gemilerden para alacağız diyor, gemiler neden kanaldan geçmek istesin ki boğaz bedavayken?
2 - Bildiğim kadarıyla boğazlar sözleşmesi gereği barış zamanı ticari gemi geçişini kapatamıyoruz. bu durumda ağır tonajlı vb. tehlikeli kabul ettiğimiz gemileri kanaldan geçmeye nasıl zorlayacağız?
3 - tehlikeli gemi kanaldan geçerek istanbul'un riskini azaltacaz diyolar, boğazda patlama - kaza riski var da kanalda yok mu? fark ne?
4 - kanal istanbul projesi ile gölleri ve nehirleri de deniz bağlantısında kullanacaklarmış, e bu durumda istanbulun içme suyu kaynakları azalmaz mı?
5 - kazı sırasında yeraltı sularının da denize akması riski söz konusu değil mi?
6 - proje nedeniyle halihazırda trakyayla olan bağlantı yollarının hepsi köprü yapılarak tekrar mı inşa edilecek? köprü inşaası ucuz mu bu kadar?
7 - sırf manzarası için kimsenin böyle bir yerde yaşamayacağını düşünüyorum, insanlar nerde çalışıp para kazanacak? sanayi alanları ya da ticari alanlar da olacak mı bölgede?
8 - kanal istanbulu tam olarak çekici yapan şey ne? evlerin önünde su kanalı olması evin fiyatının artmasında yeterli bir sebep midir?

teşekkürler millet.

 
özellikle ilk 2 soruyu ben de çok merak ediyorum


  • werderweremem  (31.08.14 00:58:26) 
celal şengör ile yabancı bir jeologun kısa bir söyleşisi vardı. youtube'da arat bazı sorularının cevabı var sanırım.


  • sensible soccer  (31.08.14 01:05:59) 
7- insanlar yaşayacaktır, istanbulda saçma sapan evlerin yüz binlerce liraya gittiği düşünülürse burada hayli hayli yaşarlar, üstüne manzarada olacak ama açıkçası o gün gelirse o evlerin fiyatları bugünkü lüks semtlerindeki evlerin fiyatlarıyla denk olur, bu da kalburüstü dediğimiz zenginler olur, yani öyle fabrika işçileri için falan değil.
Yine kanal istanbul projesi nerden geçecek bilmiyoruz ama genel olarak hadımkköy ve arnavutköy'e yakın özellikle hadımköy sanayi yönünden kendini doyuran bir bölge bence, bu yönden bu bölgenin sanayisi gelişecektir, eğer bir bölgede nüfus artışı olursa (ve bu nüfus fakir değilse) sanayi olmasa dahi özellikle eğitim, tüketim malzemeleri satımı, hizmet sektörü ve lojistik artacaktır.
8-Evlerinin önünde su kanalı olmasının söylentisi buradaki arsaların değerini 15-20 katına çıkarmıştır.
Evet boğaza nazır yaşam çekicidir benim için ama dersen ki belki de hiçbir zaman yaşayamayacaklar için çekici yanı ne onu ben de bilmiyorum.

Şahsi görüşüm yapılmayacaktır ama yapılırsa da pek umrumda değil, eğer tayyip bölgedeki arsalara ucuzdan el koymazsa (ki bunun yasaları geçti aslında) gelecek parayla sülalecek krallar gibi yaşarız durumu var. Ha benim hayalimde avrupanın kapılarının açılması var.
  • atom karincanin torunu  (31.08.14 01:17:56 ~ 01:19:29) 
3 - boğaz çok dönemeçli bir yol. düz ve her yeri aynı genilişlikte olan bir yer değil. risk azalma kısmı burada gerçekleşiyor. patlama vs önlenmiyor tabi, kaza riski azalıyor.

6 - o kadar kanal açma masrafının yanında köprü yapma kısmı şeker parası gibi bir şey.

7 - yapay bir şehir kurulacak

freekara +1
atom karıncanın torunu +1
  • utkucbkc  (31.08.14 01:23:48 ~ 01:24:13) 
1. Boğazda gemi trafiği çok fazla. Ondan günlerce sıra bekleyebiliyor gemiler geçebilmek için. Sıra beklemek istemeyen parasını verip Kanal'dan geçecek.
7. Sen ben yaşamayabiliriz de, Araplara zenginlere falan itelemeyi düşünüyorlar.
8. Suyun olduğu yer her zaman çekicidir. Genelde gelişmiş ve turist çeken kentler su etrafında kuruludur. Ama onlar doğal kaynaklar. Sonradan açılmış bir kanal ne kadar çekici olabilir bilmiyorum.

Diğer maddeler için de: "Doğanın işine karışmamak lazım."
  • bazilika  (31.08.14 01:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.