[]

Fransızcayı beceremeyeceğimi anladım ve 2. dil arıyorum.

Bir yıllık ücretsiz bir eğitim alıcam. Fakat dil seçmem gerekiyor. 1 haftadır dil yapılarını inceliyorum. Fransızca'yı beceremeyeceğimi anladım.

İtalyanca ve İspanyolca nedense kolay geldi. Yani görünürde tabi ki bunlar. Fakat kararsız kaldım. İspanyolca en çok konuşulan dillerden ama bu konuşulduğu ülkeler Türkiye ile uzaktan yakından alakası olmayan yerler.
İtalyanca ise az kişi konuşuyor ama Avrupa ülkesi olduğundan ve Türkiye ile birebir ilişkileri daha fazla olduğundan(belki bilmiyorum) daha cazip geliyor.

Bir şey söylemek isteyen var mı? Somut verilerle hangisini öğrenmek daha mantıklı sizce?

 
tabi ki ispanyolca>italyanca.


  • y e k  (30.08.14 14:31:37) 
ne amaçla öğreniyorsunuz? öğrenme sürecinde, öğrendiğiniz dilin konuşulduğu coğrafya ve onun ürettikleriyle çok içli dışlı olmanız lazım. ben çok konuşulduğu, önemli bir dil olduğu için üniversitede ispanyol dili ve edebiyatını seçmiştim ama sürekli bıdır bıdır konuşan latinoları görünce, hayatımı ispanyol ve latin amerika işleriyle geçirmek zorunda olduğumu fark edince bırakıp italyancaya geçtim. italyan televizyonu izlemek, italyanca müzik dinlemek, italya'yla ilgili bir şeyler okumak, oturup 2-3 saat italyanca bir şey yazmaya çalışmak beni rahatsız etmiyor çünkü ben o kültürü seviyorum.

gerçi ben gazla çalışan bir adamım, hoşuma gitmeyen şeyi yapamıyorum. siz "işime yarayacak!" deyip ispanyolcayı öğrenebilecekseniz, yardırın. ispanyolca dünyada çok konuşulur, çok işe yarar, çok kapı açar. ancak iş için öğrenmiyorsanız, oflaya puflaya değil de eğlenerek öğrenmek istiyorsanız ilgi duyduğunuz bir kültürün dilini seçin. ispanya'yla ilgili her şeyden nefret ediyorsanız, güney amerika'yı görmek istemiyorsanız falan ispanyolca vakit kaybı bence.
  • pescador  (30.08.14 14:36:15) 
ita, esp'ten daha kolay ama daha az geçerli.

fr 2sinden de zor ama hem daha geçerli hem de uzun vadede fr bilen birinin esp ve ita öğrenmesi kolaylaşıyor.
  • esas itibariyle  (30.08.14 14:42:22) 
sen boyle, basaramadim baska dil ariyorum havalarina girmissen baska dil de bir cacik yapamazsin. yapanlar nasil yapiyor? bence devam et. o kadar emek bosa gitmesin.


  • mayeskuel  (30.08.14 15:35:31) 
almanca


  • siradisi00  (30.08.14 15:57:07) 
ispanyolca italyanca fransızca arasında o kadar fark yok aslında. birini yaparsan diğerlerini de yaparsın bence. fransızcayı yapamıyorsan diğerlerinde de zorlanırsın.


  • noluyo yaa  (30.08.14 15:58:19 ~ 16:01:59) 
Fransızca diğerlerinden daha zor değil


  • phoenixboy  (30.08.14 21:11:14) 
italyanca başlangıç itibarıyla kolay gelir insana. çünkü yazıldığı gibi okunur büyük ölçüde. italyanca bilen ispanyolca bilenle anlaşabilir, konuşabilir. hatta rumence bilenle de anlaşabilir. ama dünyada o incelikli dili konuşan yalnızca italyanlar var! bu yeter diyorsan ne âlâ...


  • mamma mia gli turchi  (31.08.14 04:03:54) 
fransızcayı bilmem ama ispanyolcayı kendi çabalarımla öğrenmeye çalısmıstım çok zevkli bana kolay gelmişti. fakat ileri derecelerini bilemiyorum.


  • mymissingstars  (31.08.14 04:25:16 ~ 04:26:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.