[]

"Laissez faire" İç mimarlık-tasarım için ofis ismi önerisi

Çok kısa zaman içinde açılacak ofis için ismi ben seçiyorum. Laissez faire koyun dedim. Bırakınız yapsınlar demek ve klasik liberalizmde serbest piyasayı temsil ediyor. O yapmak o anlamda yapmak değildir ama yine de bunu yapın dedim. Sizce nasıl?

Sizin önerilerinizi de alayım. Siz olsanız ne önerirdiniz?


 
biraz fazla ekonomi terimi, yani ne bileyim görsem "ne alaka yae" diyebilirdim sanırım.


  • iste o kavunici balik  (29.08.14 15:24:26) 
@iste o kavunici balik terim dışında anlamını düşünrsek direk fransızca da bırakınız yapsınlar demek


  • oddyseus  (29.08.14 15:26:47) 
Ne için ofis açıyorsunuz? Kimlerle çalışacaksınız? "Laissez faire laissez passer" biraz saldırgan ve zamanı geçmiş bir slogan. Aynı ruh neo-liberalizm ile devam ediyor zaten. Tadı aynı, görünüşü sevimlileştirilmiş, kurumsallaştırılmış sadece. Benimle çalışmayacaksınız ama benim gibi birileri varsa anti-kapitalist damarımı durduk yerde uyandırmış ve ayağa dikmiş olursunuz ama belki sizin müşteriler bu görüşten olacaktır, sizin niş alanınız belki bu görüştekilerin birbiri ile çalışmasını öngörüyordur ve hoşlarına gidecektir.

Edit: Başlıkta iç mimarlık diyormuş. Ben de bir mimarlık okudum da nereden okudum diye düşünüyordum. Sektör hakkında hiç bir fikrim yok. Yine de sloganın sertliğine hala katılıyorum.
  • aychovsky  (29.08.14 15:30:12 ~ 15:33:07) 
laissez faire güzeldir, kapitalizm de güzeldir. Koyun gitsin bence. Logoya da Herbert Spencer'ı yerleştirirsiniz tam olur.


  • i was made for you  (29.08.14 15:35:01 ~ 15:40:23) 
turkiyede acacak oldugunuz varsayimi ile, turkiyede kac kisi laissez faire'in anlamini bilir hatta kac kisi okunusunu bilir. bilenler de ekonomi ve mimari arasindaki alakayi da kuramayacak ustelik.

bu arada ben zaten turkcenin suyu cikmis gibi gidip de yabanci kelimelerden isim konan sirketlere gicigim. bye bye turkce!!
  • halanne  (29.08.14 15:42:48) 
bence nasıl okunacağı bile belli değil birçok kişi için.


  • marla is in my head  (29.08.14 15:47:09) 
tasarımla pek bir alakası yok, üstelik atıyorum bir ahmet koysanız marka kimliği kazanma ihtimali bundan çok daha yüksek olur insanların gözünde. okuması bir dert, hatırlaması bir dert, aradığında bulması ayrı bir dert.. çok saçma bir hareket olur bence. tek avantajı yabancı kelime meraklısı insanların dikkatini çekmesi olur.


  • mayaa  (29.08.14 15:48:03) 
Bu isim kimine cok itici gelebilir. Bilmeyen icin ise okunusu zor. Firmama verecegim en son isimlerden biri olurdu. "L'etat ce moi" koymak gibi birsey neredeyse:)


  • delifaruk  (29.08.14 16:32:58) 
akılda kalıcı, yakalayıcı değil. aynı zamanda okunuşu zor.


  • you are my lethe  (29.08.14 16:35:55) 
peki öneriniz var mı arkadaşlar?


  • oddyseus  (29.08.14 22:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.