[]

"Şu parayı sayabilir misiniz?"

Selam olsun duyuru camiasının güzel insanlarına.

Bugün öğlen 2 sularında metrobüsten inip işyerine doğru yürüyordum ve o sırada odaklanmış bir şekilde bir şeyler düşündüğümden, otomatik pilota bağlamış durumda idim.

Kadıköy Söğütlüçeşme'de, caminin oraya gelmedenki ışıklarda, 30'larında falan bir adam yaklaşık 15-20 tane banknottan oluşan parayı uzatıp, "şunu sayabilir misin ya ne kadar varmış" dedi. Yıllardır İstanbul'da yaşamaya alışmış olan otomatik pilotum ise anında "kusura bakmayın" deyip yoluna devam etti. Adam arkamdan "nasıl iş bu ya bi parayı bile saymıyorlar bilmemne" gibi söylendi.

Sonra ben bunu düşündüm, "ulan İstanbul bizi ne hale getirdi mk, saysam ne olacaktı ki, bi üçkağıt falan olacak olsa orada benden daha kolay avlar vardı, uzun boylu göbekli falan adamım ben döverdim ki onu" falan diye. Neden sonra aklıma geldi, ulan bu adam arkamdan söylenmesine de bakılırsa gayet de dilimize hakim bi adamdı ve yabancı falan olma gibi bi durumu yoktu, genç de bi adamdı okuma yazma biliyodur, bilmese dahi -ki benim annem bilmez mesela- rakamlar var sadece, para saymayı herkes bilir.

E peki sevgili duyurucu, amacı neydi bu adamın yahu? Bi artniyet var mıydı sizce? Varsa ne olabilir?

Siz olsaydınız ne yapardınız?

 
hani benim gibi hızlı sayamıyor falan olabilir de hiçbir rasyonel insanın bu işlem için bir yabancıya güveneceğini sanmıyorum, hele ki istanbul'da. en iyi ihtimalle adam garip biridir, en kötü ihtimalle bir iş peşindedir diye düşünüp yav he he'lerdim ben de.


  • acccra  (22.08.14 20:10:45) 
bende saymazdım. fotoğraf makinasını verip "bizi çeker misiniz?" derken bile alıp kaçacakmış gibi geliyor. konu nakit olunca daha kötü.


  • zam sampiyonu domates  (22.08.14 20:13:19 ~ 20:13:31) 
parada eksik var muhabbeti yapıp tepene çökmesinden çekinmiş olabilirsin. En fazla şaka falan olabilir.

neyse ne doğrusunu yapmışsın "şu parayı say" ne demek..
  • oldboy  (22.08.14 20:14:17) 
Şüpheci yaklaşalım. Adam muhtemelen üçkağıtçıdır. Senin dalgın olduğunu farketti. Parayı saydırıp eksik vs. Diye olay çıkaracak. Bir şekilde çarpacaktı seni. (bkz: Tantanacılık)
İyi yapmissin. Gitsin bankaya yada polise saydirsin parasini.

  • corneillus  (22.08.14 20:17:10) 
dolandırıcılık aleminde bu şekilde başlayan çok con vardır. ama tabi aç gözlü adam ister oynamak için. başkasının parasında gözü olmayanı tokatlayamazsın. senin elemanın amacı neydi bilemiyorum tabi öyle bi bilgi olarak yazayım dedim bunu.


  • loser blueser  (22.08.14 20:17:31) 
'git bi para sayma makinası al, ama ucuzundan olsun.' derdim.


  • seksen9  (22.08.14 20:24:49) 
şöye bir tanıdık vardı gözleri net göremiyordu yakınında birisi varsa para alış verişlerinde şunu sayar mısın diye soruyordu. Tanıdık yoksa mecbur tamamdır heralde diyip para üstünü alıyordu.

Belki gözleri az gören biri olmuş olabilir.

Ama ben tanımadığım birinin parasına şüphe ile yaklaşır saymazdım.
  • basond  (22.08.14 20:43:13) 
sıkıntı var o işte. bariz normal değil. doğrusunu yapmışsın.


  • cha  (22.08.14 21:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.