[]

Master a başlayana kadar ingilizceyi geliştirmem lazım?

Arkadaşlar mühendislikten mezun oldum fakat sosyal bilimler alanında master yapcam. aslında eylül ayında başlıcaktım ama bi sosyal bilim masteri için yeterli görmedim kendimi ve şubata erteledim.

şubata kadar bu dil mevzusunu çözmem lazım.

üni de hazırlık okudum öyle böyle geçtik bölüm de 30% ingilizceydi orda da dersleri verdik ama hala yetersizim. en son YDS ye girmiştim geçen baharda. az biraz çalışıp 60 almıştım, ielts e girsem mesela tahmini 5 alırım

şimdi masterda adamlar bana haftalık 500 sayfa okuma vercek ingilizce. şu halimle beceremem bu işi ve bu master da başarılı olmak istiyorum.

seviyem intermediate seviyesinde hani biraz zorlasam upper i yakalayabilirim belki.

özellikle readingimi ve writingimi geliştirmek istiyorum. yabancı sitelerden haberler okuyorum ama her haberin yaklaşıp 60-70% ını anlayabiliyorum sözlükten de yardım alarak.

önümde 6-7 ay var. nasıl halladebilirim bu işi?

baştan grammer mi kasayım yoksa haberler üzerinden mi gideyim ielts in reading-writing kısımlarına mı çalışıyım?

her türlü öneriye açığım...

 
moralinizi bozmak gibi olmasin, ama haber sitelerindeki haberlerin %60-70'ini anliyorsaniz seviyeniz intermediate degildir, ozellikle o bolumleri de yardim alarak anliyorsaniz. dil bilginiz hakkinda durust olun, ve ona gore bir plan yapin. iki onerim olabilir bu konuda:

1- master yapacaginiz alanla ilgili anlasilmasi basit kitaplar bulup, subat ayina kadar bu kitaplari okuyabilirsiniz. hem sosyal bilimler terminolojiniz gelisir, hem de anlamadiginiz kisimlari bir bulmaca gibi cozmeye, bu yolla gramerinizi gelistirmeye calisirsiniz.

2- dil bilginize gercekten guvenmiyorsaniz, bastan gramer calismaya baslayabilirsiniz. her dilde boyle midir bilmiyorum, ama ingilizce'deki en onemli sey pratik yapmak. ne kadar cok okursaniz, ne kadar cok konusursaniz/yazisirsaniz o kadar basitlesiyor her sey. matematik calisir gibi dil calismak genelde cok fayda saglamiyor, en azindan benim tecrubem boyleydi. iyi ingilizce bilen birilerini bulun, onlarla ingilizce konusmaya calisin. bir seyler dusunuyorsaniz, o dusuncenizi ingilizce'ye cevirmeye calisin. ceviremiyorsaniz niye ceviremediginiz konusunda internetten yardim arayin.

tabii bunlarin hepsi bir yana, master yapacaginiz universite de cok onemli. turkiye'deki akademisyenlerin bir cogu ingilizce'yi iyi bilmedikleri icin, cok zorlanamayabilirsiniz ancak egitim seviyesi yuksek bir universiteye gidecekseniz kolay gelsin, cunku subat'a kadar istediginiz seviyeye gelmek biraz zor.

cesaretinizi kirmis gibi oldum sanki biraz (en azindan oyle hissettim), kusura bakmayin. baska bir sorunuz varsa seve seve yanitlarim.
  • baalzebub  (21.08.14 21:54:52) 
bence gramer kasma boşuna, reading çöz bol bol orda bilmediğin bir kalıp olduğunda falan aç bak neymiş ne değilmiş diye, vocab çalış bir de. writing için de biraz teknik bilmen gerek ama bence onu master'a başladıktan sonra bile halledebilirsin.


  • iron nick  (21.08.14 21:55:08) 
ielts'ten çoğu avrupa üniversitesi min 6.5 ister. şu halinle alamıyor ve başvuramıyorsun zaten master'a. o yüzden yapman gereken şey direkt iyi bir kursa yazılmak ve bol bol okumak/yazmak. bunun kolay bir yolu yok.

ingilizce kelime ezberlemekle alaklı bir entry debe'ye girmişti. onu da bulup okuyabilirsin. mantıklı şeyler vardı.
  • sen git ben geliyorum  (21.08.14 21:57:04) 
www.engvid.com to geliştir your kulak
www.interpals.net to geliştir your yazmak

  • bengi tonyukuk  (22.08.14 05:39:49) 
Sakin ama sakin Gramer calisarak cok degerli vaktinizi harcamayin. Yillarca USA da Akademik Idarecilik ve Avukatlik (LLM ve JD) yapmis olan birisi olarak nacizane fikirlerim

1. Bol bol egleneceginiz kitaplar okuyun. Ne olur? Zombi kitaplari olur da, psikolojik thriller olur da, Stephen Kingler olur da vesaire.

2. NPR dedigimiz, National Public Radio nun Podcastlarini dinleyin. Ozellikle: This American Life, Radiolab, Moth Radio Hour, All Things Considered seklindeki programlari indirin ve dinleyin.

3. Haberleri mutlaka Inglizice BBC ve CNN, Huffington Post vesaire tarzi yerlerden okuyun.

4. Turkce Inglilizce sozlugunuzu cope atin. Onun yerine OED veya Longman in Learners tarzi bir sozlugunu kullanin.

5. Interneti tamamen ingilizce kullanin. Google ve Wiki her zaman ingiliizce olsun.

6. VE, en onemlisi, kendinize guvenin, kendinize guvenin, kendinize guvenin.

Iyi gunler,
--M.
  • ottoschmit  (22.08.14 10:52:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.