[]

bu sorum çalışanlara

şimdi benim aklıma takılan bir-iki şey var.

1. siz iş başvurusunda buldunuğunuzda, o pozisyonda çalışacak kişilerin sahip olması gereken özelliklerin tamamına sahip miydiniz?
mesela, x şirketinde çalışmak için iyi derecede office programlarını, iyi derece ingilizce'yi bilmeniz gerekiyor, bilgisayar kullanımında yine iyi olmanız gerekiyor vs. siz şimdi bunlardan biri eksik olduğu halde bir işe başvurdunuz ve kabul edildiniz mi?

2. ya da bu eksiklerinizi karşı tarafa iş başvurusunda hiç dile getirmeyip işte sorun olmadan çalışıyor musunuz? karşınıza biliyorsunuz diye bir iş getirilip aslında bilmediğiniz için bunu tamamlamakta zorlandınız mı?

3. cidden ingilizce bilen bir çalışan isteyen şirket sizin bu niteliğinize ihtiyaç duyuyor mu? yani "aman, ingilizce bilen bir eleman olsun, n'olur n'olmaz" kafasında oldukları için mi dili şart koşuyorlar?


her soru 33.3 puan. dilediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. süre sınırı yok.
başarılar. ehehe.

 
1. evet sahiptim, başvurdum ve kabul edildim.
2. hayır her şeyi anlattım. net olmak lazım.
3. evet çoğunlukla duyuyor, zaten bazıları ingilizce dilini bilmesini isterken bazıları gerek görmüyor.
  • razvan rat  (21.08.14 18:21:52) 
Mülakat esnasında ya da ilanda olmazsa olmazları zaten yazarlar/sorarlar. İngilizce olayı yabancı bir firma değilse, genelde belki lazım olur diye, katalog, teknik kitaplar için isterler. Onun dışında olan şeyler ofis programları falan bilmeyeni dövüyorlar. Girince öğreniyorsun.


  • sehpa fx350  (21.08.14 18:24:28) 
1- Mimarim, makina muhendisleriyle calisiyorum. Bayagi alakasizim yani. Cok temel duzeyde havalandirma-tesisat biliyordum sadece.

2- Her soruyu durustce cevapladim. Muhendislikten super anlayan bir insan olmadigim asikardi zaten. Sagolsunlar is verirken cok fazla yuklenmediler genelde. Cogu seyi zaten bilen birileri oluyor, tecrubeli insanlardan yardim aliyorsun. Ne okursan oku, iste yaptiklarin bambaska olacak, bilmemek cok normal. Su anda degisik bir alanda uzmanlastigim icin insanlar bana soruyor genelde, benim bir derdim olursa sirkette cozum icin tartisabilecegim 2 adam var, onlarla da 2 haftada bir toplantimiz var iste.

3. Ozellikle uluslararasi is aliyorsa sirket ingilizceye ihtiyac duyulur. Bir de tum kaynaklar vs ingilizce. Yani kendini gelistirmek isteyen insan zaten ingilizce bilmek zorunda cogu meslekte. Ben zaten Kanada'dayim, calistigimiz projede fransizcaya ceviriyoruz her boku, o yuzden fransizca bilen elemanlar degerli mesela.
  • fortisvita  (21.08.14 18:28:01 ~ 18:28:29) 
1. hayir degildim. olmama da imkan yok zaten. sektor itibariyle bir cok seyi iste ogreniyorsun, daha dogrusu ogrenmek zorundasin. hele ki ilk isinse baska turlusu soz konusu degil.

2. ogrenmem gerekeni ogrendim, dolayisiyla yapmam gerekeni de yaptim.

3. benim basvurularimda -su an calistigim yer dahil- cidden ingilizce bilen lazim diyenler cidden ihtiyaci olanlardi. cok uluslu sirketler icin zorunluluk.
  • nxtrls  (21.08.14 18:52:31) 
@acemi: öyle bir iş mi var ki? :) olsa da ben hala öğrenciyim, iş bulmak daha da zor.


  • m e b  (21.08.14 19:25:50) 
İse tamamen uygun oldugum için alındım
Office programlarını biliyordum, bilmediklerini zaten kendin de oğreniyorsun ve şirkette de yardımcı luyorlar. Bana da biri gelip sorsa memnuniyetle anlatırım, sıkıntı çekmeyin sorun
Benim tum girdiğim şirketlerde ingilizce şarttı, ofiste bazen hiç turkce konusulmuyor bile. Turkler de ingilizce konusuyor. Eger firma kurumsalsa cok normal seyler bunlar.
  • fistikliemenems  (21.08.14 19:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.