[]

Eşya Bağımlılığı - Mülkiyet Problemleri

2014'ün başında çalınan bilgisayarımın yerine ancak 2 hafta önce yeni bir bilgisayar alabildim. Hem de çuvalla para vererek.

Bu yeni bilgisayarı da süngerli çantada taşıyıp olabildiğince dikkatli kullandım bu 2 haftalık süreçte. Fakat tabanında küçük de olsa bir göçük oluşmuş. Dün farkettim ve günüm zehir oldu. Hem kendime çok kızdım, hem neden koruyucu kılıf almadığıma yandım. Kızdıkça kızdım kendime her şey zehir oldu vb... Gerçi bundan önce kullandığım macbook pro 4 yaşında olmasına rağmen ne bir göçüğe ne de bir çiziğe sahipti alt tabanında. Yeni serinin kasası mı dandiktir nedir çözemedim. Apple'a yazdım haber bekliyorum. Neyse konu bu değil.

Bugün eşya bağımlılığı ve mülkiyet üzerine düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.

Düşününce bilgisayarsız geçirdiğim dönem zordu çünkü kendi işim dışında freelance olarak da çalışıyorum fakat baktığımda daha mutluydum. Bilgisayar konusunda herhangi bir eşyanın mülkiyeti altında ezilmiyordum. Çok para verip aldığım bu bilgisayarın ise üzerimde oluşturduğu bir baskı var. Hem saçma hem değil.

Google aramasından öte eşya bağımlılığı konusuyla ilgili paylaşacağınız kaynaklar ya da kendi düşünceleriniz var mı?

Modern insanın en sinsi problemlerinden biri bu konu.

 
chuck palahniuk, dövüş kulübü; şayet "oku"madıysan.


  • dafaiss  (17.08.14 17:59:50) 
  • neseranni  (17.08.14 19:04:30) 
hakan övünç ongur - tüketim toplumu, nevrotik kültür ve dövüş kulübü


  • dafaiss  (17.08.14 20:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.