[]

grup isimleri

yeni dönem grupların uzun isimleri hakkında neler düşünüyorsunuz? büyük ev ablukada, yüzyüzeyken konuşuruz, kaç canım kalmış, seni görmem imkansız vs... tarzı isimler.




 
bu konuda cok istesem de hmmm nasil desem anlayisli olamiyorum. cok aptalca geliyor. son feci bisiklet mi ne vardi mesela ahdsksjska. 13 yas metalcisi kafasindalar sanki.


  • pescador  (16.08.14 10:40:53) 
büyük ev ablukada güzel isim ama diğerlerini ilk defa duyuyorum. zorlamaymış. cemiyette pişiyorum var bi de.o da güzel isim.


  • sir gawain  (16.08.14 11:47:00) 
aslında bu tarz isim koyma baya eskiden beri var olan bir mevzu, mesela smiths adını orchestral manouvers in the dark, echo and the bunnymen gibi uzun isimlere tepki olarak bu kadar kısa koymuş. ama türkçede insanlar nasıl görüyor tam kestiremiyorum, bazıları birazcık komik duruyor gibime geliyor.


  • soujiro  (16.08.14 11:47:08) 
yabancı isimlerden esinleniliyor da, ne tür bir esinlenme bu? god is an astronaut'u dinlemem ancak fikir olarak, tanrının dünyanın dışında kalıp insanları sadece izleyen, pasif kalan bir abi olmasıyla alakalı bir benzetme yapılmış olabilir diye düşünüyorum. yani "tanrı bir astronot" cümlesi anlamsız kelimelerden oluşan saçmasapan bir isim değil bence. gördüğünüz üzere, hiç düşünmeden bile bir tane anlam çıkarılabiliyor.

benzer şekilde explosions in the sky da gökyüzündeki patlamalar anlamına geliyor. bu isim uzun fakat aynı zamanda bir tamlama. gökyüzündeki patlamalar yani işte, ahmet mehmet gibi bir isim. eğreti bir marjinallik katma çabası yok. belli ki hoşa giden ya da anlam yüklenmiş, aynı zamanda herkes için anlaşılabilir sade bir isim.

ama bu son feci bisiklet, büyük ev ablukada, seni görmem imkansız falan bu ne amk? bunların ne esprisi var ki? bunlar şekil olsun, farklı olsun diye koyulmuş zorlama isimler bence.

bunları yabancı hayranlığımdan falan söylemiyorum. dediğim gibi ben ne astronotu dinledim ne de eksplojıns in dı skay'ı dinledim. ama bu isimler "saçma" değil. sadece uzunlar.

bizimkiler hem uzun hem anlamsız. ya hadi diğerleri neyse de son feci bisiklet ne lan? kasılmaktan ölmüş herhalde bu çocuklar. gidip MÜZİK GRUBU koymayın adınızı ama bu kadar anlamsız ve saçma da olmasın bence. özgünlüğünüzü, farklılığınızı yaptığınız müzikle ortaya koyun skimsonik grup isimleriyle değil.

eyyorlamam bu kadar.
  • pescador  (16.08.14 11:57:14 ~ 12:12:46) 
Senelerdir gavurca müzikleri takip eden bir insan olarak; yemezler diyorum.


  • kafadanbacakli  (16.08.14 14:27:20) 
Cemiyette pişiyorum eskiden beri var olduğu için eğreti durmuyor.
Büyük Ev Ablukada ise Turgut Uyar'ın şiirinin adı olduğundan dolayı; o ismi almış gibi.
Ama diğerleri için sanki mantar gibi bitmiş. Yine de beğeniyorum.
  • prinz-frost  (16.08.14 20:12:30) 
bence gayet yaratıcı


  • feykalade  (16.08.14 20:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.