[]

fine, good, well, nice birbirinden farki nedir?

tesekkurler.




 
bağlama göre değişir.
bin bir tane anlama gelebilir her biri.
soruyu daha açık sorunuz.
  • icemint  (15.08.14 08:37:34) 
çok iyi , hoş , güzel , iyi , muhteşem vs vs. çeşitlilik.


  • 1tam1ayran  (15.08.14 08:38:55) 
kopyala/yapıştır.
"'well' is the only one of the four words that can be used with a doing action. "I can do it well".

'nice' is either used to describe an object or subject, or a person's character. "That's nice", "You're a nice person".

'Good' is very flexible, except with doing things. "I can speak well" NOT "I can speak good".

'fine' is more difficult. It can be a state "I am fine" or used for objects or subjects "That is a fine wine" or "I can do that, it's fine". However, be careful, if someone asks "how are you" and you only say "fine." this can be a bit too short and you may appear to be upset!"
  • streak  (15.08.14 08:53:10) 
daha acik neyini sorayim? hangi durumlarda hangisi soruluyor. baglama gore degismesi mi var?


  • mayeskuel  (15.08.14 10:24:41) 
evet bağlama göre değişmesi var.


  • icemint  (15.08.14 10:39:10) 
good sıfat, well zarftır. "good" yaptığınız şeyi well'le ifade edersiniz. yani eğer iyi bir aşçıysanız, "good cook"sanız, "i cook well" (iyi yemek bişiririm) dersiniz. zarfları çocukken bana şu basit yöntemle öğretmişlerdi, aynısını paylaşayım,

iyi: sıfat
iyi BİR ŞEKİLDE: zarf

böyle düşünebilirsiniz.

nice kelime anlamı olarak hoş, güzel, dadlu demek işte. o anlamlarda kullanılabilir, özel bir durumu benim bildiğim kadarıyla yok.

fine da iyi anlamına geliyor ama daha ziyade uygun anlamında kullanılıyor. sağlık anlamında iyilik, bir şeyden duyulan memnuniyet, bir şeyin uygunluğu vs. gibi durumlar fine ile ifade edilebilir. örneğin "i am fine with it" diyebilirsin, "benim için sıkıntı yok bana uyar, benim o mevzuyla bi derdim yok" gibisinden.

yani gramer açısından yanlış değildir sanırım ama bir gömleği beğendiğin zaman "fine shirt" demezsin mesela... nice shirt daha uygun olur. gibi gibi.

(anadolu lisesi yabancı dil mezunuyum, upper-intermediate ile advanced arası bi seviyedeyim sanırım. bildiğim kadar, dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım. yanlışım varsa düzeltin lütfen.)

(bence yoktur da işte duyuruda çok kaliteli insanlar var, normalde kendime güvendiğim bi konudur ingilizce ama burda sığır gibi hissediyom, "kesin benden iyi bilen vardır" diyom. helouu)
  • pescador  (15.08.14 10:58:44 ~ 10:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.