[]

özel hastane raporunu onaylatmak

işyerim özel hastaneden alınan raporu kabul etmiyormuş.devlet hastanesi ya da aile hekimliğinden onaylatmalısın dediler. Aile hekimliğine gittim, oradaki kişi "biz sadece o doktorun o hastanede çalıştığını onaylıyoruz yalnız, geriye kalan maddi kısım bizi ilgilendirmiyor." gibi bir şey söyledi. pek de anlatamadı, ben de anlamadım. neyse raporun arkasına kaşe ve imza atıldı. eksik kalan bir şeyim var mı şuan? "devlette onaylatmak" bu mudur yani?




 
yeni sigorta yönetmeliğine göre sen kimsin lan devlet kabul ediyor sen etmiyorsun düdük diyebilirsin. (bkz: ek bilgi:)

evet onaylanmış oluyor. aslında özel hastaneden alınan raporu bal gibi kabul ederde. yokuş yapmışlar. sen raporu kaşeleyip imzalattıysan gerisini ik halleder. oradaki parasal kısmı bizi ilgilendirmiyor dediği sgk nın masrafları karşılaması ve çalışmadığın sürece sgk tarafından senin adına ödenecek olan tutar muhabbetinden doğuyor. özel hastaneye ödediğin paraları sgk üstünden geri almaya yönelik olaya karışmayız diyor. eğer özel hastahanedeki masraflarını geri almak istiyorsan sgk ya ayrıca başvuru yapman gerekiyor. ( tüm masraf faturaların ve raporunla ) eğer çok bir tutar değilse çok uğraşmaya değmez. uğraştım ondan biliyorum. vermiyorlar.

çalışmadığın günler boyunca iş görememezlik paran ptt ye senin tc kimlik numarana yatacaktır. bunu bazı firmalar kendisi alır sana normal maaşını öder bu işle seni uğraştırmaz. bazıları o parayı çektirip getirmeni isterler. bi kısmıda maaş vermez o yatacak olan parayı kabul etmeni isterler. genelde maaştan daha az bir miktar olur.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
(bkz: ek bilgi:)

3 Mayıs 2014 tarihi itibari ile istirahat raporlarını sözleşmeli ya da sözleşmesiz tüm Özel Hastaneler iş göremezlik belgesi verebilecekler.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği 39. Maddesi ne istinaden:

Sözleşmeli ve Sözleşmesiz Özel Hastanelerin Online ve Matbu Hazırladıkları İş Göremezlik Belgelerinde (İstirahat raporlarında) dikkat etmeleri gereken hususlar;

1-Ayaktan tedavilerde sigortalıya tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir.

2-İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre yirmi günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir.

4-Yirmi günü aşan istirahat raporları sağlık kurulunca verilir.

5-Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere altı ayı geçemez. (En fazla 6 ay verilir.)

6-İstirahat raporlarında sigortalının çalışıp çalışamayacağı veya kontrol muayenesinin yapılıp yapılmayacağı hususu mutlaka belirtilir. (Çalışır – Kontrol belirtilmelidir.)

7-Kurumla sözleşmeli (Ek ibare:RG-3/5/2014-28989) ya da sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularınca, geçici iş göremezlik belgeleri ile sağlık kurulu raporlarının birer nüshası düzenlendiği tarihten itibaren üç iş günü içinde sigortalının iş yerinin kurulu bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine, sözleşmeli ülke sigortalısının belgeleri ise sağlık yardımı belgesini düzenleyen sosyal güvenlik il müdürlüklerine/ sosyal güvenlik merkezlerine gönderilir.

8-İstirahat raporunun bir nüshası işyerlerine ibraz edilmesi için sigortalılara verilmek, bir nüshası Kuruma gönderilmek üzere en az iki nüsha olarak düzenlenir.

Not:

Sözleşmeli Hastanelerde tüm süreç bilgisayar ortamında yapılırken

Sözleşmesiz hastanelerde tüm süreç matbu evrak hazırlanarak yürütülüyor.

Sosyal Güvenlik kurumundan beklentimiz sözleşmesiz hastanelerde de sürecin online hale getirilmesini sağlamalarıdır.

Medula sistemi istenildiğinde sözleşmesiz hastanelere de bu işlemi online olarak yaptırabilecek yapıya sahiptir.

Yetkililerden bu sistem için yazılım alanında küçük bir çalışma yapılmasını ve sigortalı çalışanların matbu düzenlenen evraklardan dolayı yaşadıkları bir takım mağduriyetlerinin giderilmesini temenni ediyoruz.

Manuel hazırlanan raporlarda ilgili kurum yerine farklı kurumlara gönderilen evraklar, zamanını aşan iş göremezlik belgeleri, iş göremezlik ücretini alamayan hastaların mağduriyetlerinin giderilmesi konusu hastaların aynı zamanda hastane ve doktor seçimini de etkilemektedir.

Tüm bu süreçler sözleşmesiz hastanelerde de online hale getirildiğinde bütün problem ortadan kalmış olacaktır.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

hasta insanları gereksiz uğraştıran ik "- ben ne olur ne olmaz yaptırıyım." diyerek her boku eksik yaparken çalışanın burnundan getiriyor.
  • fukka  (12.08.14 10:08:31 ~ 10:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.