[]

ingilizcem hangi seviye şimdi?

şu yazıyı ilk okuyuşta demek istediğini anladım, iki tane de bilmediğim kelime vardı:

Berklee College of Music was founded on the revolutionary principle that the best way to prepare students for careers in music is through the study and practice of contemporary music. For more than half a century, the college has evolved to reflect the state of the art of music and the music business. Berklee serves distance learners worldwide through its award-winning online extension school, Berklee Online.

ama iş çevirmeye gelince düzgün kurallı bir şekilde kendimi ifade edebilmek 7-8 dakikamı aldı ama biraz batırdım sanki, tam oturmadı :/ (tam kelimesi kelimesine çevirmedim):

Berklee Müzik Koleji, günümüz müziği için öğrencileri müzik kariyelerine hazırlamanın en iyi yolunun çalışmak ve pratikten geçeceği üzerine devrimci bir prensiple kurulmuştur.

Yarım yüzyıldan fazla bir süredir kolej, eyaletteki sanatın, müziğin ve müzik işlerinin yansıması olmuştur. Berklee dünyanın her tarafındaki uzaktan eğitim alanlara ödüllü online ek okul hizmeti sunmaktadır.


hiç kursa gitmedim, okulda da derslerden eğitim almadım dizilerden şarkılardan falan gelişti. ne oluyorum ben şimdi, intermediate mi?

 
birazdan uzmanlar gelecektir, sözü onlara bırakmak lazım tabi ama intermediate gibi sanki. kurs vs. almadan iyi geliştirmişsin kendini, tebrik ederim. ben de senin bi alt seviyenim sanki. bana birazcık ağır geldi ilgili yazı.


  • lionel andres  (06.08.14 22:51:24) 
State eyalet değil durum anlamında orada.


  • i was made for you  (06.08.14 22:54:25) 
teşekkür ederim @lionel, dizi film izleyince kendiliğinden gelişiyor ya kendini de vermek lazım biraz. ben de ilk okuduğumda biraz ağır gelmişti


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.08.14 22:54:56) 
@i was, ben de orda çelişkiye düştüm durum anlamında mı eyalet anlamında mı acaba diye, teşekkürler


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.08.14 22:56:00) 
bu arada ingilizce altyazılı mı yoksa türkçe altyazılı mı izliyorsun? belki de altyazısız.


  • lionel andres  (06.08.14 23:03:33) 
@lionel, tr altyazıyla izliyorum ama dikkatle dinliyorum söylenilenleri. bazen ingilizce altyazı gömülü dizi filmlerin üstüne bir de tr altyazı ekliyorum. anlamadığım veya bilmediğim bir kelime olursa altta, anadilindeki altyazıya bakıyorum :) bence en etkili yöntem bu, yeni yapmaya başladım bunu ve 2-3 günde bile etkisinin olduğunu hissediyorum.

@zetahead, speaking ve listening bu düzeyde değil malesef evet, ama sevindim intermediate demene teşekkürler.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.08.14 23:23:39) 
türkçe alt yazı çok tavsiye etmem, biraz güven arttırıp ingilizce alt yazıya dönebilirsen faydasını göreceksin. çevirilere güven olmuyor her zaman.


  • xian theill  (07.08.14 00:12:08) 
burada past passive, relative clause, infinitive dışında pek bir şey yok. b1 seviyesinde olabilirsin. en fazla b2'sindir. bunun belirlenmesi için speaking, listening exam da gerekli.


  • hohoya  (07.08.14 00:15:02) 
Intermadiate gibi

Mobildeyim mesaj atamadim iki alt yazili nasil yaptigini bana ozelden atsana bi. Ben yaptim ekranin ortasinda kadar geldi yazilar.
  • icim urperiyor  (07.08.14 09:30:56) 
@icim urperiyor, bs player yükle. altyazı arama derdin yok. birinci ve ikinci altyazıyı indiriyorsun. biri altyazı diğeri üstyazı oluyor. aynı anda her ikisini de takip ediyorsun. diğer oynatıcılardaki altyazı arama derdi yok bs'de. çok kullanışlı.


  • lionel andres  (07.08.14 10:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.