[]

piri reis gemi mühendisliği süpersonik maaşlar?

Bir arkadaş gemi müh. okuyor da, daha mezun olmadan havada kapıyorlarmış, 5.000-10.000 maaşla başlıyorlarmış işsiz kalan yokmuş falan diye baya anlatıyor. bana biraz sallıyor gibi geldi. bir de ben baya köklü bilindik bir üniversitede prestijli bir bölümde okudum başlangıç maaşı 1.500 en iyi ihtimalle, o da öp başına koy ihtimali, asabım bozuldu.
hakkikaten gidecek şimdi barajı anca geçen puanıyla ve lise hayatı boyunca zerre matematik yapamayan adam özel üniversitede parasıyla diploma alacak ve daha okul bitmeden 5.000 lira maaşla işe başlayacak öyle mi?



 
(bkz: yav he he)


  • japon askeri  (06.08.14 22:09:41) 
Piri reis mezun vermiş mi? Bir de 5-10 bin alıyorlar diyen adama zerre inanmam.5-10 bin nedir.5-6 veya 9-10 dese ok ama 5-10 çok sallama söylenmiş...


  • sapkasiz cikmam abi  (06.08.14 22:13:15) 
bundan 20 yıl önce itü'den gemi mühendisi olan birileri için söylense inandırıcı olabilirdi ama şu yıllarda sanayisinin gelişmiş olmadığı bir alanda daha mezun olur olmaz bu maaşlar imkansız.


  • godsparticle  (06.08.14 22:29:08) 
Benim bir arkadas bir Anadolu universitesinde 2 senelik ucak elektrigi bolumunu 7 senede bitirmisti. Mezun olur olmaz ise girdi sanirim yaklasik 3bin Euro maasla.

Yani maasinizi puani ne kadar yuksek bir okulu bitirdiginiz belirlemiyor, piyasadaki arz talep belirliyor. Bizde nedense puani yuksek bir yere girersem mezun olunca cok maas alirim gibi yanlis bir denklem var kafalarda.
  • crown  (06.08.14 23:07:24) 
iyi para alanlar açık denizlerde gemide 5-6 ay takılıp ülkesine gelemeyenler için. bu adamlar iyi para alır ama gemide 6 ay kalmak falan öyle sandığımız kadar çok hoş olmayabilir. çok kıyak bi bölüm olsa sıralaması iyi olurdu ama değil


  • technicalte  (06.08.14 23:18:32) 
3000₺ ye gemiye mi çıkılır oğlum? Bu kadar ayağa düşürmeyin piyasayı. Git memur ol 3000₺ alırsın. O paralara çıkıp bizim maaşları da düşürmeyin.

gemi işi zordur herkes yapamaz, bu bölümün mezunlarının hepsi gemide çalışmaz zaten. Staj döneminde (12 ay) nice yiğitler meslekten vazgeçmiştir. Mezun sayısının % 20 si gemilerde aktif başmühendis pozisyonunda çalışacak kadar meslekte ilerler. O yüzden de maaşlar yüksektir. Zabit olarak işe başladığınızda 2500 - 3000 $ maaş ile işe başlarsınız. Öyle kapışılma olmasa da rahatça iş bulursunuz. Tabii kalıcı olmak size kalmış. Kendinizi yetiştiremezseniz iki kontrat sonra şutlarlar şirketten. Ha başka şirkete gidersiniz o ayrı.

Ben bu mesleği yapıyorum, hatta yanaşma manevrasındayız şu anda! aklınıza takılan varsa yanıtlayabilirim.
  • zentiva  (07.08.14 01:11:12) 
@şapkasız çıkmam abi
gemilerde sınıflara ayrılır geminin sınıfına göre de maaşlar belirlenir. ne kadar risk ve zorluk o kadar maaş demektir.
Kuruyük gemilerinde ortalama ilk zabitlikte maaşlar 5000 tl ortalamadır, kimyasal tankerlerde ise ortalama 10.000 tl civarı.
@tecnicalte
doğru bir konuya değinmişsin, çalışma süreleri gemi tiplerine ve firmaya göre değişse de gemi içinde 5-6 ay yaşamak hiç de hoş bir deneyim değil. o yüzden çoğu insan bu mesleği yapamıyor.
  • zentiva  (07.08.14 01:20:32) 
@advocatusdiaboli
içinde her deniz geçen bölüm denizci yetiştirmiyor malesef. Duyuruda bahsedilen bölüm ile gemi makineleri işletme müh. çok farklı bölümlerdir.

  • zentiva  (07.08.14 01:59:45) 
Arkadaşım İTÜ de gemi mühendisliğini bitirdi, geçen sene eve her gün 10 bin lira gönderiyordu


  • essoist  (07.08.14 06:30:52) 
Her ay pardon, telefondan düzeltemedim


  • essoist  (07.08.14 06:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.