[]

Lisansüstü Orta Doğu Çalışmaları İçin Hangi Yabancı Dil?

Arkadaşlar merhabalar,

lisansüstü eğitimim %90 ihtimalle orta doğu üzerine olacak. Ben de akıcı düzey İngilizce ve orta düzey bir Fransızca yanında bir de orta doğu dili (Arapça, İbranice, Farsça spesifik olmak gerekirse) öğrenmeye başlayayım diyorum; ancak hangisi olsun konusunda pek karar veremedim.

Bir yandan Arapça'nın çok daha fazla konuşulduğu gerçeği var tabii; ama öbür yandan da İsrail'in Orta Doğu üzerindeki etkisini düşürsek İbranice de bir o kadar etkili olabilir gibi geliyor. Farsçaya biraz daha uzağım sanırım.

Sizlerin bu konudaki görüşlerini alabilirsem çok mutlu olurum.

 
İbranice'yi sırf bu sebeble öğrenmek akıl karı değil. Onun yerine Farsça + Arapça öğrenirsin daha kısa sürede...
Farsça öğren, bir ay evde çalışsan bir ay da İran'da takılsan halledersin zaten; bayağı kolay bir dil.
Arapça'ya başlarsın ama bu pek kolay bir dil değil, 5-6 ayda anca b1'e gelirsin. Bir de hangi bölgenin Arapçasını öğrenenceksin?
Daha detaylı bilgi verirsen tezinle ilgili hoş olur.
imza:tüm çalışmaları ortadoğu üzerine bir ortadoğulu

edit:kelime atlamışım.
  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (30.07.14 15:49:49 ~ 17:41:53) 
Hocam merhabalar, öncelikle daha son sınıfa yeni geçtiğimi belirteyim. Ancak orta doğudaki sosyal hareketler ve uluslararası etkileri alanında çalışma yapmam için yüksek lisans bursu kazandım (fulbright bursu). Dolayısıyla okula yerleşme konusunda, kabul alma konusunda bir sıkıntı çekmezsem bu konuyu çalışacağım. Daha yüksek lisansa başlamama da bir sene var ama Fransızcaya da devam ediyorum bir yandan.


  • puppets  (30.07.14 16:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.