[]

kadında kıllı bacak

nediyor.com bana çok itici geldi diğer erkekler ne diyor ?




 
e yani o kadarı benim bacağımda da yok.
benim ölçüm benim bacağım ve kolum, geçmediği sürece sorun yok:)

  • yalnux  (28.07.14 01:04:33) 
bu kadar kıllı olabilmeleri şaşırtıcı. bir de estetik yargı demişler ama peki ya makyaj, oje?


  • devilred  (28.07.14 01:04:48) 
çirkin bence, ama asıl sorun bunun müthiş bir duruşmuş gibi sergilenmesi. kıllı bacak bir tarz olabilir, ama buna "karşıtlık" yüklemek gereksiz çiğ bir hareket.


  • inscrutable  (28.07.14 01:07:14) 
tabi ki itici. bundan daha iticisi yolunmis tavuk tipi bacaklar.


  • kutsalbok  (28.07.14 01:08:08) 
fotoşok diyor


  • compadrito  (28.07.14 01:12:27) 
O bacak kadın bacağı olamaz.


  • ay nov kung fu  (28.07.14 01:12:56) 
linkteki bacaklar o kızın değil zaten. diğerlerine bakmadım sadece bi öncekine baktım ama itici gelmedi.

aklıma bi film geldi hatta 2 kadın vardı ormanda yaşayıp hiç almıyolardı, baya da seksi kadınlardı. alt katlarına inmeye çalışıyodu adamlar. ismini hatırlamıyorum.

olabilir yani neden olmasın.
  • seksen9  (28.07.14 01:13:37 ~ 01:16:43) 
inscrutable +1.

erkek keyfi için kadın vücudunun bütünlüğünü bozmak, kadını değiştirmek farklı; benden daha kıllı bacakla meydana "karşıtlık" kisvesi altında çıkmak farklı. boş işler.
  • pescador  (28.07.14 01:15:21) 
Killari almak temizliktir.tirnak kesmek, saclari kesmek/duzeltmek gibin.

dogalligi yanlis anlamislar.

Bos is.
  • cecilia  (28.07.14 01:18:51) 
Şimdi diğer fotoğraflara da baktım da o kadar uzun kıl olması çok garip. Bir de gerçekten beynime kızdım ne kadar güzel bacak olsa da kıllı olunca estetik gelmiyor. Çok ilginç.
Biraz da karıncalı yayın izlemek gibi sanırım ya. Net görünmüyor bacak.

  • ay nov kung fu  (28.07.14 01:18:58) 
e yok bi de gelmeyeydi :)

hadi ilki fotosop olsun, hepsi mi fotosop? hairylegsclub.tumblr.com

baya bildiğin harun abi bunlar.
  • ufukcel  (28.07.14 01:26:32) 
erkek değilim ama cevaplama gereği duydum. bence itici ve yaptıklara şeye isim koyma çabaları daha da itici. bu tür şeyleri sevmiyorum ya, toplumun yargılarına karşı kıl uzatmak nedir? kim kendini sorguladı sen böyle yaptın diye?
ayrıca devilred+1, madem böyle bi hareket başlattınız toptan hareket edin ve toplumun kadına dayattığı estetik görünme rolüne tepki gösterin. fondöten de sürme mesela, veya oje, ruj. saçını tara ama fön çekme.yaman çelişki var

  • justamiracle  (28.07.14 01:34:29) 
Bir kadının da erkek gibi kıllarını uzatmaya hakkı var. Bir sey diyemeyiz. Ben de tiksindim. İğrenç bir şey.

Ilk bende bi kadında bu kadar kil olabilecegine inanmamistim ama galiba uzun sure jiletle ya da makineyle falan almis sonra uzatmaya baslamis. Ondan fotoshop degil yani. Ağdanin canini yiyim.
  • turkce konusan uzayli  (28.07.14 01:40:42) 
Bi kadinda bu kadar kil olmaz ama arkadaslarin oncesinde uzun bir jilet gecmisi var herhalde. Yoksa bu kadar olmaz.


  • p girl  (28.07.14 01:50:52) 
özel olarak kılları daha uzun olsun diye jilet vurdukarını iddia etmiyorum bu arada. jilet vurulmuş o yüzden bu kadar bol kıllı diyorum. şaşıran insanlara açıklama getirmek için. yani o kadar kıllı bacak gördüm böylesini hiç görmedim, doğal olduğunu düşünmüyorum.


  • p girl  (28.07.14 02:04:06) 
@octavarium, hakikaten bu olayın başlangıcı ne zamana dayanıyor şu an ben de merak ettim...
sanırım hatice'ye "hatice seninkiler daha az yav iki dakkada halledersin" denilmiş. "ben de yarın alırım olmazsa" demiştir xy. ve bir daha asla almamıştır:)

  • justamiracle  (28.07.14 02:09:51) 
Bakamadım, erkekte bile o kadar kıla dayanamadığım oluyor ve ağdayla geceleri sinsice yaklaşmak istiyorum. Şu hatunları benim elime verseler ne zevkle yolarım ama kusmadan bakabilirsem. Resme +18 gibi bir +aychovsky, bir "Sen bakma ulan ayı" koysak olurmuş, beni çok aşıyor.

Ben de üstüne kadınlarda kıl almanın tarihine kadar gittim ve Antik Yunan’da Saphho’nun şiirlerinde ve oradan Romalı Ovidius’un bunun yapıldığını söyleyen kaynaklar buldum. Daha sonraları Orta Çağ Avrupa’sında her türlü kıl erotik sayıldığından, dinen yasak olarak belirlenip alınmış. Bu anlaşılabilir bir durum, çünkü Orta Çağ’ın güzellik anlayışında kadınların alınları çok geniş, saç neredeyse kafanın arkasından başlıyor ve kaşlar, kirpikler yolunmuş. Mona Lisa’ya bakın, o dönemin güzeli böyleymiş. O dönem hiç kıl yok.

www.123inspiration.com

Böyle kitlesel olarak kılsızlığın kötü olduğunun belirlenmesi 1915’i bulmuş. O sırada filmlerdeki ve daha sonraki savaşlarda pin-up girl’lerin kılsız olması milleti etkilemiş.

Bunun Antik Yunan’da olması şunu getiriyor: Antik Yunan ataerkilliğin temelinin güçlendiği dönemler. Artık yerleşik hayata iyice geçilmiş, yeni medeniyetler kurulmaya başlanmış. Ulus kavramları doğmuş, bu yüzden erkekler savaşıyor, kadınların görevi ise evde yün eğirmek. Dolayısıyla, ataerkilliğin güçlenmesi ile gelmiş olabilir. Bu klişe bir teori de olabilir ama öncesine götüren bir kaynak bulamadım. Doğru düzgün bir teori de bulamadım.
  • aychovsky  (28.07.14 02:25:32 ~ 02:28:49) 
estetik yargılara meydan okuyor denmiş

doğru, meydan okuyor gerçekten.

ama her meydan okuyan kazanacak diye bir şey yok.

bence kaybetmeye mahkum.
  • neseranni  (28.07.14 02:27:36) 
kol bacak tamamda madem estetik yargı falan konuşuyorlar almasınlar o kaşlarını, koltuk altını falan bıraksınlar göreyim ben o devrimci kadınların halini. e bunun tersi erkeklerde kaş alımı mesela. e hadi buyur al kaşlarını, kadınlar konuşmuyor mu arkasından?


  • herospower  (28.07.14 03:04:04) 
travesti sandım kapattım o derece itici


  • zencipanda  (28.07.14 03:09:21) 
aychovsky,

şu makaleye de rastlamış mıydın?

history.barnard.edu

Makaleden bir alıntı:

In July of 1915, the first Gillette razor for women came on the market. But where Gillette had responded to a clear void in the men’s hair removal market, he now faced the dilemma of promoting to a market that did not yet exist. Hence Gillette was responsible for introducing to American women the revolutionary concept of shaving. The Gillette women’s razor would trigger a relentless advertising campaign on the part of more than a dozen beauty care companies, all encouraging women to remove the suddenly “unsightly” body hair and all seeking to make a profit.

Bunu okuyunca, ''bi dakka yaa, bu tarihi benim gözüm ''bi yerden'' ısırıyo'' diyip şuna baktım:



Listerine was the first over-the-counter mouthwash sold in the United States, in 1915.

According to Freakonomics:

Listerine, for instance, was invented in the nineteenth century as powerful surgical antiseptic. It was later sold, in distilled form, as both a floor cleaner and a cure for gonorrhea. But it wasn't a runaway success until the 1920s, when it was pitched as a solution for "chronic halitosis"— a then obscure medical term for bad breath. Listerine's new ads featured forlorn young women and men, eager for marriage but turned off by their mate's rotten breath. "Can I be happy with him in spite of that?" one maiden asked herself. Until that time, bad breath was not conventionally considered such a catastrophe. But Listerine changed that. As the advertising scholar James B. Twitchell writes, "Listerine did not make mouthwash as much as it made halitosis." In just seven years, the company's revenues rose from $115,000 to more than $8 million.

Ah bu kapitalizm ah!
  • compadrito  (28.07.14 05:22:51) 
herospower +1.

yaptıklarını destekliyorum fakat eksik buluyorum. koltuk altı kıllarını uzatacak halimiz yok tabi ama her zaman tertemiz koltuk altı beklentisi rahatsızlık verici. (koltuk altımdaki kıllar rahatsızlık veriyor ve benim için temizlik anlamı taşıyor, başkası böyle hissetmeyebilir tabiki de)

makyaj ve kaş alma da çok yapay ve toplum dayatması şeyler. bıyık alma da öyle. çocukluktan itibaren bilinçaltına nasıl yerleşmiş ise artık yapmayan garip geliyor.

destekliyorum o yüzden bu kızları, hem fikirsel hem eylemsel olarak.

ben karşıtlık içeren bi oluşum içerisinde değilim fakat o anlamda yapsalar bile haklı buluyorum. dayatılan estetik yargılara karşı aktivist olmak. güzel sey bence.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (28.07.14 06:46:13) 
evet, kıl olayında ölçüt benim, çünkü belirttiğim gibi bu öznel bir ölçüt, kimseye bunu dayattığım yok. tercih etmem, olur biter.
bugüne kadar hiçbir sevgilimin ne bacaklarındaki ne kollarındaki ne de başka bir yerindeki kıla tek kelime laf etmedim. ağzımdan "kılların çok uzamış, alsana onları" gibi bir laf çıkmadı. buna karşın sevgililerimden böyle istekler geldi, ikna ettilerse istedikleri oldu.
bu konuda din kaynaklı bir takıntım olmadığı için avrupalılara daha yakınım. özel bir tercihim yok, ama traş olduğu için sivilceli bir görünüm olmasındansa veya yeni çıkan kılların öperken dudaklarımı tahriş etmesindense kıllı olmasını bile tercih edebilirim.
ayrıca kimse kıla tüye bayılmıyor diye bir şey yok. "döşü kıllı" erkek isteyen ablayla o kadar dalga geçtiniz ama pek çok kadın da kıllı erkek istediğini dile getirebiliyor. bunun altında hormonlardan tutun, toplumsal rollere kadar pek çok neden olabilir. onların kıllı erkek istemesini anladığım gibi, ben de daha az kıllı bir kadın isteyebilirim. bunun altında da benzer nedenler bulunabilir. ayrıca bu isteğimi kimseye dayatmam, sadece kendime eş seçerken ölçütlerden biri olur. üstelik ilk sıralarda gelmeyebilir bile.
buradaki ablaların da sadece bacakları kıllı oldukları için partner bulamayacaklarını söylemek de mümkün değil. tam da bu nedenle bile partner bulabilirler.
bıraksanız da, onlar da biz de, herkes kendi öznel tercihlerini yapsa.
  • yalnux  (28.07.14 11:10:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.