[]

Kimya mezunları bir bakabilir misin?

Şimdi, benim caaanım kardeşim İstanbul Üni. Vet. Fakültesi'ni 3. sınıf bitmişken bırakmak ve kimya bölümüne girmek istiyor. Biz de ona vet. hekimliğin sadece hayvanlardan ibaret olmadığını, çalışma alanının çok geniş olduğunu, ilaç fabrikalarından, ithalat ihracata, mama sektörüne kadar uzandığını anlatmaya çalışıyoruz ama yok, istemiyorum diyor.

Kimya mezunlarının durumu nedir? Çalışma koşulları nedir? Çalışma alanları neleri kapsar? Bir bilgilendirir misiniz?

Teşekkür ettim şimdiden.

 
Veterinerlik daha iyi.KPSS'ye çalışsın devlet 3 lira maaş veriyo ve çalışma koşulları çok çok iyi. Düz bölüm okuyan insanın aklından zoru vardır.


  • acukali ekmek  (25.07.14 21:36:18) 
Aman aman aman uzak dursun kimyadan. Ben bugün ilişiğimi kestim. (hacettepe)

Okunacak bölüm değil, etmesin yazıktır.
  • yatagants  (25.07.14 21:39:08) 
muhtemelen okumasi zor gelmistir, cunku birazcik da olsun hayvanlari seven bir insanin yapmasi zor bir meslek. fakat gerye kalmis 1 sene hadi bilemedin kaldi etti 2 sene olsun, ondan sonra sizin de dediginiz gibi cok cesitli alanlara kayabilir, hatta isterse veterinerlik fakultesinin kimyayla ilgili bir anabilim dalinda akademik kariyere baslayabilir.
benim bildigim kimya okumasi cok zor olan fakat is bulmada da pek avantaji olmayan bir bolum.
iki meslege de yabanciyim fakat cevremdekilerden anladigim bu.
  • mavicorap  (25.07.14 21:45:39) 
okulu bitirsin, sonra oturup konuşun tekrardan, heba olmasın o 3 yıl, hani en azından elinde bu "altın bilezik" dedikleri zımbırtıdan olur, yaşı çok genç daha, belki henüz keşfetmediği bir alternatife yönelir.

zor da gelse bitirsin veterinerliği, pişman olmayacak, bırakırsa olabilir ama bak.
  • devorgilla the gunslinger  (25.07.14 21:48:44) 
kimya bitirip 2 yüksek lisans yapan arkadaşım iş güvenliği uzmanlığı yapıyor. bir kısmı da işsiz. fen-edebiyat fakültesinde herhangi bir şey okumasın mümkünse.


  • passive aggressive  (25.07.14 22:11:03 ~ 22:14:03) 
kimya bölümü de çok kolay değil ki? -ben kimyacı değilim ama okuyan arkadaşlarım var- ve çıkışta kimya mühendisi olmadıkları için, büyük bir çoğunluğu gene iş bulamıyor :( kardeşin bir veteriner kliniği açsa ya da birine ortak olsa, gene iyi para kazanır. ki evet devlette de çalışabilir. hele de 3. sınıf bitmişken yazık etmesin eğitimine, çok saçma yani, bir senesi kalmış şunun şurasında.

edit: ha bu arada, yakın zamanda bir arkadaşım, kimyayı bitirip üstüne malzeme müh. masterı yaptı, ona rağmen girdiği iş bir hastanede proje yönetimi ile ilgili. her iki okuduğu şeyle de kel alaka yani. ha işinden memnun mu? memnun. lisansı en iyi vakıf üni.lerinden birinde tam burslu okudu, yükseği de aynı yerde burslu yaptı. ne işine yaradı kendisi de bilmiyor :(
  • pasp  (25.07.14 22:51:59 ~ 22:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.