[]

fotoşop uzmanları bir bakar mısınız?

merhaba, birkaç sorum olacak. vaktinizi ayırırsanız sevinirim.

eps, ai, psd ne işe yarar? diğer uzantıları da söyler misiniz?
fırça ve deseni otomatik olarak tanıyor. font için ise windows klasörüne gidiyoruz. peki adobe için başka ne kaldı geriye netten indirmek için?
adobe photosop için logo için ideal ölçüler ne olmalı?
yani genişlik, yükseklik, çözünürlük ve renk modu ne olmalı?

 
photoshopla aynı olmayan vektör tabanlı program dosyası eps. ama photoshop açabiliyor
ai adobe illustrator.. yani yukarda dediim vektör tabanlı programlardan coreldraw/ illustrator.

psd photoshop formatlı dosya işte

başka ne kaldıya save as menüsünden ulaşabilirsin aslında.
cs3 ün uzantıları şu şekilde: postimg.org

logodan kastın nedir? ne logosu. nerede kullanacaksın basılacak mı internette mi kullanılıcak. gerçi millet kartvizite de sitesine koyarkende aynı logo görselini koyuyor. ne kadar detayın varsa dpi ı o kadar yükselt. ben sorunlu gibi hep 300 de çalışıyorum mesela gerek olmamasına rağmen.

bildiklerim bu kadar bu saatte. ayrıca şu an photoshopta iş yetiştiriyorum :(((
  • disardayim  (25.07.14 02:25:07) 
Psd photoshop uzantısıdır, kaydeder tekrar açarsın layerlarınla kaldığın yerden devam edersin..
Tiff olarak da kaydedebilirsin layerlarla birlikte..

Diğer iki uzantı vektorel formatlar, photoshop vektorel bir program değildir. Farkını küçük bir Google araması ile öğrenebilirsin..

Baskı için bir şeyler yapacaksan en kotu 300 dpi kullanacaksın, CMYK renk modunda.. Misal, 2000x1200 boyutunda bir dosyan var, vuu ne kadar büyük bunu çıktı alayım deyip de photoshopta bir a4 dosyası açar da içine atarsan elindeki dosyanın çok da büyük olmadığını görürsün.. Boyut önemli o yüzden..

Ama baskı alacağın şey ne bileyim 1 metreye 5 metre civarındaysa, 72 dpi kullanabilirsin, diğer turlu o dosyayı 300 dpi'da açacak bir bilgisayara ihtiyacın olabilir, çok zorlar efektlerde vs.

Logo için de ideal ölçü diye bir şey yoktur, vektorel yaparsan eğer zaten buyultunce vs bozulmaz, photoshopta yapacaksan mümkün olduğu kadar büyük tutmakta fayda var, brandada kullanılması gerekebilir..

Ekleyeceklerim bunlar :)
  • hayal bilgisi  (25.07.14 02:36:27 ~ 11:04:04) 
Arkadaşların yazdıklarına ek olarak;

Onların dışında; gradient,pattern,styles,texture'lar var.bunları da netten indirip Photoshop'a ekleyebilirsin.

Adobe photoshop için logo ideal ölçüsü diye bir şey yoktur.yapacağın logoyu baskıya hazırlamak vardır.

300 dpi genelde matbaa baskısında kullanılır.Yani sen matbaa'da bastıracaksan 300 dpi çalışmasın.Yine renk modu olarak CMYK.Sayfanın ölçüleri sana kalmış.Ama şöyle bir şey var Photoshop pixel tabanlı bir program olduğu için sayfayı logoyu bastıracağın boyutta açmalısın.Örnek baskıda logo 20x20 cm olacak,sen sayfayı en az 20x20 cm açmalısın.Baskıya TIF ya da EPS olarak gönderebilirsin.

@hayal bilgisi'nin yaptığı açıklamayla ilgili bir şey yazmak istiyorum.

"Ama baskı alacağın şey ne bileyim 1 metreye 5 metre civarındaysa, 72 dpi kullanabilirsin"

Arkadaşın bahsettiği bu kısım dijital baskıdır,yani reklamcıların kullandığı baskı çeşiti.Onların baskı cihazı farklı mantıkla çalıştığı için 72 dpi yeterlidir.Peki fark nedir? 300 dpi sayfa açtığın zaman alan büyür,içini doldurman zor olur.300 dpi sayfaya da yüksek çözünürlüklü resimler-fotoğraflar kullanmalısın ama 72 dpi olan çalışmalar 1000x2000 pixel yeterlidir; 3-5 metre olsa bile tasarım.

Photoshop aslında logo için çok uygun bir program değildir.Adobe Illustrator öğrenmeni tavsiye ederim.O direkt grafik programı,Photoshop ise pixel tabanlı Fotoğraf programıdır,ama bu demek değildir ki Photoshop'ta logo yapılmaz.
  • ataturkist  (25.07.14 03:19:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.