[]

YDS'ye başvurduğum fotoğrafın sınavdan önce geçerlilik süresi dolarsa?

Fotoğrafın geçerlilik süresi: 22 Temmuz 2014
Sınava Başvurduğum tarih: 21 Temmuz 2014
Sınavın gerçekleştirileceği tarih: 7 Eylül 2014

Bahsedilen geçerlilik sadece başvuru için mi? Yoksa sınavdan önce geçerlilik süresi dolacağı için sınav koordinatörlüğüne falan mı gitmem lazım yenilemek için?

 
sınav giriş belgesinin çıktısını alırken sıkıntı çıkabilir. her ihtimale karşı yakın bi liseye gidip fotoğraf çektirin bence.


  • elorelia  (21.07.14 18:26:25) 
Bence yeniden gidip fotoğraf vermeye gerek yok. Kılavuzu tekrar okudum ve buna kanaat getirdim. Başvuru anında fotoğraf geçerliyle, son 50 ayda çektirmişsen başvurunu alıyor. Adeta kâğıda basılı vermişsin gibi... 50 ay ertesi gün dolsa bile sen artık başvurmuşsun, onla girersin. Zaten aksini ispatlayan bir yazı da yok kılavuzda.

***

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 50 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.
Başvuru merkezleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri bilgisi ÖSYM’nin www.osym.gov.tr İnternet
adresinde yer almaktadır.
  • gijilti  (21.07.14 22:36:11 ~ 22:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.