[]

Evlilik - Hamilelik - Kavga

Yakın bir arkadaşım dün kocasıyla ciddi bir kavga yaşamış. Kendisi 3 aylık hamile eşi dün akşam oldukça hırpalamış ve ağıza alınmayacak sözler sarf etmiş ki normalde asla küfür eden bir insan değildir.
Evleneli çok kısa bir süre oldu (1 yıl bile değil) öncesinde de tartışmalar yaşamışlar fakat bu seferki oldukça şiddetli geçmiş.
Bu iki insanın 6 yıllık bir beraberlikleri vardı. Adamda hiç bu tür bir eğilim yoktu, birden bu tavrın altında gün içinde yaşadığı sıkıntı olabilir ya da önceden beri biriktirdiklerini bir anda boşalttığını vs. düşünüyoruz.
Arkadaşımın şu sıra bunu aileye yansıtacak durumu yok öyle bir şey olursa dönüşü olmayacağını düşünüyor ve şu durumda boşanmak kendisi için çok zor. Maddi durumdan dolayı daha çok, tabii ki hamileliğin de etkisi var.
İstiyor ki kocasının burnu sürtsün diğer tartışmalar gibi öyle birkaç özürle olay kapansın istemiyor.. Ne yapacak ne edecek bilemez durumda, ben de bu konularda hiç tecrübesi olmayan biri olarak düzgün tavsiyelerde bulunamıyorum, ne yapsın ne etsin bu kızcağız?

Sağolun.

Telefondan girdiğim için kontrol edemiyorum, hatalar olabilir, bilgisayardan girince düzelteceğim.

 
burnunu sürttürüp evliliğine devam mı edecek? hemen boşansın. eşine el kaldırmak, hakaret bunlar affedilmemeli. üstelik hamile bir insanı nasıl hırpalar? rapor alsın ve boşanma dilekçesini versin.


  • rock n roll  (21.07.14 15:38:11) 
eşinin hamileliğinden dolayı olduğunu düşünüyorum. "ay olur mu aşkım ne bebeği aldırayım hemen" deseydi ve o çocuğu aldırsaydı bugün bunu yaşamazdı bence. adam durdu durdu da kadının hamileliğine mi denk getrdi içindekileri kusmayı? bu bir kere oluyorsa devamı gelir bence. ayrıca bununla nasıl yaşayacak ki kadın? ben her ufak gerilimde yine aynı şeyleri mi yaşayacağız diye paranoyak olurdum.


  • harekatamiri  (21.07.14 15:47:03 ~ 15:47:44) 
ne bekliyor kadın anlamadım ki, gidip dalalım mı yani?

o adam düzelmez, evlendi diye adam olduğunu sanmış. ilerde daha beterleri de olacak. sanıyor mu ki rahat para harcayacak?

kadın da kendisine ve çocuğuna en ufak saygı duymayan adamı para için hala koynuna alacaksa ben daha fazla yorum yapmıyorum.
  • seksen9  (21.07.14 16:00:51) 
tartışma, bağırışma hatta -abartacağım ama- küfür bile neyse de "hırpalamak" nedir yahu...
aklını başına toplasın.
o adamla yürümez.
  • icemint  (21.07.14 16:10:42) 
ben değil arkadaşım


  • bilirdisi  (21.07.14 16:16:43) 
olay buraya gelmeden çok önce çözülmesi gerekirdi. tartışmalar bir anda yoğunlaşıp buna dönüşmedi muhtemelen. bu işin buraya gelmesi muhtemelen en azından bir tarafın karşı tarafı hiç dinlemediğini gösteriyor. konuşup uzlaşamayacağınız bir insanla evlenmek çok büyük hata.
bu noktaya geldikten sonra söylenecek çok söz yok. arkadaşınız affetmeyi düşünüyorsa bile "burnunu sürtmek" gibi abuk fikirlerden vazgeçsin, aralarındaki sorunları net bir şekilde halletsinler. şimdi burnunu sürtse bile, bu noktaya kadar gelen bir iş muhtemelen dallanıp budaklanarak devam edecek, o zaman neresini sürtecek?

  • yalnux  (21.07.14 16:46:41) 
gördüğün gibi uzaktan bakan adam bile kadını haksız görebiliyorken, adamın hırpalamasını meşrulaştırıyorken o dengesizin pişman olacağını, değişeceğini hiç düşünmesin. 6 yıl daha yapmaz ama sonra yine yapar.

o çocuğa da yazık, ilerde annesini suçlayacak o kadar psikopat bir babası olduğu için.

ekleme: yorumunu silmiş arkadaş, ama genel olarak kadının adamı çıldırttığını ima ediyordu.
  • seksen9  (21.07.14 17:08:28 ~ 17:09:51) 
Hırpalama ile kasıt eğer fiziksel şiddet ise; hamileyken karısına el kaldırabiliyorsa o adamdan gelecek beklemesin.


  • hiko seijuro  (21.07.14 22:35:55) 
abi nefret ediyorum insanlardan böyle şeyler okuyunca. adam gibi sevin, adam gibi ilişkiniz olsun, evliliğiniz olsun. çocuğunuzu doğru düzgün yetiştirin yoksa hiç bulaşmayın bu işlere. mutlaka birlikte olmak, evlenmek, üremek zorunda değilsiniz.


  • [silinmiş]  (21.07.14 22:46:35) 
ne yapmak ne etmek istiyor bu kızcağız? şıklar neler?? bence bir bunları öğrenin ona göre yorumlamaya çalışalım...


  • denne  (21.07.14 22:48:29) 
buradakilere bakarsa burnu boktan kurtulmaz. bekara karı boşamak kolay gelir atasözünü birebir yaşatmış herkes.


  • tosunpasa  (22.07.14 01:42:51) 
tosunpaşa +1 bekara karı boşamak kolaydır hemen ayrıl demek çok kolay,

Öncelikle yaptığı yanlış ve dozuna göre ayrılma kararını kendisi vermeli fiziksel bir hırpalanma dayak şeklinde ise boşanma olayını ciddi ciddi düşünebilir ancak geçerli bir kavga sonucu bağırışmalar da olabilir bunu biz bilemeyiz ve iki tarafı da dinlemeliyiz.
  • basond  (22.07.14 13:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.