[]

kat malikleri kanunu

yazlık bir sitede 12 ay yaşamaktayız. sitemizin bulunduğu yer köy ve kanalizasyona bağlı değil, foseptik ile atık su tahliyesi yapılmakta. tenmuz ayında yapılan olağan genel kurulumuzda bütçemiz açıklandı. elektrik(site ortak alan aydınlatma ), çalışan gideri, foseptik, tamirat ile açıklanan ve karara bağlanan bütçe neticesinde 140 lira aidat belirlendi. aynı toplantıda 12 ay yaşayan ile 2 ay yaşayanın aynı foseptik masrafı olmayacağı belirtilerek dairelere su sayacı takılarak saatten geçen su kadar foseptik ödenmesi kararlaştırıldı. istek ve çözümle ilgili sıkıntımız yok. ancak sözkonusu foseptik gideri 140 tllik aidatın içinde sayılıp sonradan aynı kalem için ek ödeme talep edilmesi aynı hizmet için 2 kere ödeme yapacağımızı gösterdi bize. bu durumda itiraz sürecimiz nasıl işlemeli. ( ek soru: belediyenin köyümüze foseptik getirmeyerek ton başına 10 tlye gelen foseptik parası tahsil etmesi soygun değil de nedir. şehirlerde etık su bedeli olarak ortalama 10-20 tl 2 aylık faturaya gelirken bizim aylık 100 tl foseptik parası ödememiz karşısında yapılacak birşeyler var mıdır? )




 
2 ay otran ile 12 ay oturan diye bir ayırım olamaz. bu tür giderler tüm daire sahipleri için (boş evler için mal sahibi) ortak ve eşit olmalı. suya göre diye bir şey çok saçma bence.


  • ben smyrna  (20.07.14 21:16:18) 
Bencede smyrna haklı, simdi 2 ay oturanın 3 sene sonra 12 ay oturmayacagının taahhutu var mı, kat mulkiyeti kanununu cok iyi incelemelisiniz


  • primetime  (20.07.14 23:01:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.