[]

müsli-yulaf kepeği/ezmesi

Merhaba dostlar.
Markette dolanırken gördüm de sorayım dedim.
Öncelikle, yulaf kepeği ile ezmesi arasında ne fark var ? İkisi aynı mıdır ?
Müsli olarak çok çeşit varmış ha keza yulaf ezmesinin de.
Üzerindeki besin değerlerinden hangilerini baz alacam ?
Karbonhidrat değeri yüksek olanı mı ? Lif değeri yüksek olanı mı ? Proteini yüksek olanı mı ?
www.etietieti.com
www.droetker.com.tr
misal burda besin değerleri var. Neyi baz alacam ? (Bu ikisinden birini alacağımdan değil, sadece anlamak istiyorum)

Not:Sadece sağlıklı beslenmeye çalışan, kilo verme gayretinde olan biriyim. O ismi acaip diyetleri uygulamıyorum.

 
Kilo vermek istiyorsanız bunlardan uzak durun, hepsi gereksiz karbonhidrat kaynağı. Müslinin yağ ve şeker oranı uç noktalardadır; yulafın da şekersizini, hiç işlem görmemişini bulmak gerekiyor ama o da imkansıza yakın gibi. O nedenle tüketmeyin.


  • angelus  (18.07.14 16:35:12) 
baz almak derken ne kastediyorsunuz?
sağlıklı beslenmek için çalışıyorsanız KH kaynaklarını mümkün mertebe kısmanız, kesmeniz gerekli. dolayısı ile etiketlere bakarken en az karbonhidrat hangisinde diye bakmak mantıklı olabilir, illa ki böyle bir ürün yenecekse yani.
yerinizde olsam rutinime böyle bir yiyecek koymazdım. ha arada, ayda yılda bir yenebilir elbette.
  • icemint  (18.07.14 16:43:23) 
karbonhidrattan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. yani karbonhidrat kelimesini duyduğunuzda kaçın. protein ağırlıklı beslenmelisiniz.
eti daha iyi görünüyor sanki, içindeki şeker miktarı daha az.
bunun dışında naçizane önerim, eğer yiyebiliyorsanız bunlar yerine kahvaltıda 2 yumurta yiyin.
  • innerbliss  (18.07.14 16:45:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.