[]

dini bayramlara "şeker bayramı" demek?

bundan nefret eden bir tek ben miyim ya?

dindar falan değilim öncelikle onu belirteyim. hatta tam aksine, dinle ilgili neredeyse her şeyden nefret eden atatürkçü bir komutanım. namaz kılan ve kuran okuyan askerlerimi mütemadiyen döverim.

ama birader bu DİNİ bir bayram ya. insanların kutsal saydığı bir şey. şeker yemek, çocuklara şeker vermek falan bu geleneğin sadece bir parçası. RAMAZAN veya KURBAN bayramının adına niye ŞEKER diyosunuz lan?

çok salak şeylere takılıp sinirlendiğimi biliyorum ama bu nedir yani? ramazan ya da kurban derseniz ölüyor musunuz? bu bayramların şekerle ne alakası var, birisi söyleyebilir mi? yemin ediyorum hoşlandığım kız şunu dese o an soğurum ya. olm bu kadar mı entelsiniz?

 
Şeker bayramı Ramazan bayramı için kullanılıyor sadece diye biliyorum ben.


  • Lola90  (11.07.14 17:53:06) 
kurbana seker denmiyor bu arada

ben de sevmiyorum bu soylemi

ramazan kurban denmeli.
  • exlibris  (11.07.14 17:53:15) 
islam, vakitler için güneşi, tarihler için ay takvimini kullanır.

ay takviminin sekizinci ayı ramazandır. ramazan sonunda yeni ay görünmesiyle eyd el-fıtr, yani ramazan bayramı başlar. bir çok orta doğu ülkesi, eğer hava bulutlu ve ay görünmüyorsa bulutlar açılana kadar bekleyip oruç tutmaya devam eder.

ramazan bayramının her yerde başka başka adetleri olur. mısır, sudan ve türkiye'de bayramı şekerle özdeşleştirmek adettendir.

dünyanın çeşitli yerlerinde pek çok kültürde de çocukların özel olarak giyinip kapı kapı dolaşarak bahşiş ve şeker topladığı etkinlikler vardır. batıdaki cadılar bayramı gibi türkler de bu iş için şeker bayramını kullanır. sudan ve mısırlılar evlerinde şekerli tatlılar ve kurabiyeler yaparlar.
  • vanwarantion  (11.07.14 18:00:20 ~ 18:01:34) 
sadece ramazan bayramına şeker bayramı deniliyor, çocukların şeker toplaması geleneğinden dolayı. hiç şeker bayramı diyen bir yetişkin de duymadım çocuklar der genelde onu entellikle ne ilgisi var ayrıca


  • feykalade  (11.07.14 18:05:41) 
pescador albayım, ben de tilt oluyorum bu duruma. kaliteyi adıyla istemek lazım.


  • namus ninjası  (11.07.14 18:12:47) 
yalnız neye ne dendiğini bilmeden isyan etmeniz de manidarmış. ramazan bayramına şeker bayramı denir, kurbana değil. neden dendiğinin de bir önemi yok, alışılmış bir kalıp işte. ben gıcık olunacak bir sebep görmüyorum.


  • prodeq  (11.07.14 18:16:19) 
isteyen şeker der, isteyen ramazan. kime ne ifade ediyor o önemli. adam ramazan kısmını es geçiyor, bayramla ilişkisi var sadece belki.

paskalya'ya da pekala yumurta bayramı denilebilir.
  • uykusunu yakalayan adam  (11.07.14 18:20:02) 
@prodeq, az önce bir yerde şeker bayramı dendiğini duydum, bir an önümüzdeki kurban bayramı diye düşünüp öylece yazıverdim. düzeltme gereği duymadım sonradan.

ramazan bayramı şeker bayramıysa, kurban bayramı da et bayramıdır. ona niye demiyorsunuz?

"nesi entellik bunun" demişsiniz... basbayağı entellik bu. bunun adı ramazan bayramıdır yani, gavurlar diyor ya "not rocket science" diye. o kadar zor değil yani gerçekten. ramazan bayramı amk. buna gidip şeker bayramı dersen entel derim ben tabii.
  • pescador  (11.07.14 18:20:11) 
Ramazan Bayramına Şeker Bayramı da diyoruz çünkü ta geçmişten beri öyle deniyor. Bayramlar yalnızca dinle değil gelenekle ve bir toplumun tarihiyle de ilgilidir. Eğer amaç gerçekten entellik vb. Olsaydı asıl o zaman kurban bayramına da et bayramı denirdi. Bu arada birisi Çıkıp da şeker bayramı sözünü yadırgıyorsa ve buny entellik zannediyorsa ilk iş tevellütün kaç senin evladım diye sorarım.


  • microfiction  (11.07.14 20:05:17 ~ 20:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.