[]

Türkler "caucasian" mı?

amerikalıların çoğu gibi?




 
teknik olarak asyaliyiz ama gunumuzun asyalilarindan (japon, cinli) farkli oldugumuz icin "asian" kategorisinde degiliz. arap falan da degiliz. turkler "beyaz" irk'tan oldugu icin caucasian olarak tanimlaniyor.


  • she was my baby  (10.07.14 02:32:50) 
mixed race diyorum ben caucasian sayilmaz turklerin cogu. caucasian biri turkiye'de cok beyaz olur siritir genele gore.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (10.07.14 02:46:46) 
Ivit. Cunku beyax irktaniz ve latin degiliz


  • dafuq  (10.07.14 02:47:02) 
evet caucasian'iz
zenci, latin, kizilderili, uzakdogulu arap ve melez olmayan, butun beyaz irki kapsayan genel bir terim caucasian.

  • halanne  (10.07.14 03:06:59 ~ 03:07:50) 
kürtler ne peki ? soruya kaynak olayım


  • empedokles  (10.07.14 03:20:21) 
İşe müracaatlarda şu şekilde işaretlemeniz istenir:

Avustralyalı, Yeni Zelandalı, Avrupalı, Orta Doğulu, Kuzey Afrikalı iseniz White veya Caucasian
Karışık ırksanız Mixed
Zenci iseniz, zenci soyundan geliyosanız African American
Çinli, Koreli, Tayvanlı, Hintli, Moğol, Japon filansanız Asian

Ayrıca bir de etnik grup olarak Hispanic, Non-hispanic diye iki şıktan birini seçmeniz beklenir.

Dolayısıyla, Asian diye işaretlerseniz, sizin Hintli, Çinli, Moğol, Koreli, Taylandlı, Kazak, Özbek, Afgan, Vietnamlı, Japon filan olduğunuzu sanırlar.

Bizim mixed race'i işaretlememiz yanlış. Bizde bi qız çalışıyo Çinni. Zenciynen evlendi ve doğurdu. Onun bebesi mixed race işte.

Kürtler de Caucasian veya White olarak geçiyor.

Bu bağlamda Caucasian Kafkas demek değil. Beyaz ırk demek.

Evet, saçma gelebilir ama Mısırlı, Faslı, Cezayirli ve Libyalının bile Caucasian diye işaretlemesini istiyolar.
  • compadrito  (10.07.14 03:36:18 ~ 03:41:44) 
caucasian kafkasyalı demektir bu arada. mixed denilen de melez. white da beyaz demektir.
diğerlerine latin, arap, melez vs. diyoruz buna niye caucasian diyoruz ki kafkas işte :)

  • maxhoper  (10.07.14 03:37:13 ~ 03:38:27) 
Bizim bi hoca; her boktan ayri bi bok bulacaklar ya ondan boyle farkli her bir seyleri bu kita devletinin, bokunda boncuk bulanlar da ada devleti ingilizler demisti.


burdan hocama hurmetlerimi sunarak, bok beyinliler demek istiyorum butun kita bilginlerine.

Zira, hakikaten sacmaymis.
Etimolojinin irzina gecilmis.
  • cecilia  (10.07.14 05:08:44 ~ 05:10:55) 
sorun caucasian teriminin yanlis kullanilmasiyla alakali. dogrusu aslinda caucasoid demek. -oid eki "gibi, benzer" anlami katar. her beyaz kafkas degildir ama her beyaz kafkasa benzer. temel irklar: caucasian (white), african american (black), asian ve hispanic (latino), ve bazen de middle eastern (oyle bir secenek yoksa onlar da caucasian). amerika icin konusuyorsak bir de kizilderililer icin native secenegi olur.
mixed race diyebilmek icin anne babanin bu irklarin farkli ikisinden olmasi gerekir.

  • zero times infinity  (10.07.14 06:05:36 ~ 06:06:42) 
öncelikle caucasian diye bir ırk yok. avrupalılar paki ırkından geliyor yani pakistan hindistan bangladeş üçlüsünden. kendilerine paki demek zorlarına gittiği için caucasian diye bir şey uydurmuşlar. güya kafkaslardan gelmişler. yalan. hepsi de pakistan'dan geldi. mesela bu hıyarlar aryan da aryan derler de bir kimse de çıkıp demez ki aryan dediğin şey paki ırkı. ha şimdi bi batı avrupalı coğrafyadan ötürü tabi ki normal bi pakiye fiziksel anlamda benzemiyor ama bir kürt bir yunan bir ermeniye bak, bunların çoğunu normal bi pakistanlıdan ayırt edemezsin.


senin soruna gelirsek, türkler paki ırka mensup değil. ırkları dil üzerinden tanımlarsak, türkler altay denilen ırka mensup. yakın akrabalar, moğollar, uzak akrabalar finler macarlar, koreliler, japonlar. gerçi bu son ikisi biraz tartışmalı.
  • tomofilli hasan  (10.07.14 09:02:42 ~ 09:09:46) 
Bir de konunu uzmanı olmadığımı dipnot düşerek söymemem gerekirse Türkler hem orta asyada hem anadoluda yüzyıllar boyunca imparatorluk düzeyinde devletler kurup hakimiyet sürmüş bir millet olarak bu geniş coğrafyadaki diğer tüm ırklarla kaynaşmış durumda. bir kaç yıl önce yapılan bir araştırmaya göre türk ırkının genlerinde 13 farklı ırka ait genetik yapı bulunuyordu. Çinin kuzeyinden avrupanın ortasına, güneyde fastan, tunustan, kuzeyde ukraynaya kadar türklerin geniş bir etki alanı var tarihte. Bu coğrafyalarda oranın yerel halkıyla da kaynaşmışlar gibi görünüyor.


  • maxhoper  (10.07.14 13:25:46 ~ 13:26:15) 
Mixed degil. Middle Eastern, o yoksa White ya da Caucasian.


  • goo.gl  (15.09.14 23:07:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.