[]

Çene Eklemi Kireçlenmesi

Bu çene kireçlenmesinin tedavisi var mıdır, tedavisi yoksa ya da yapılmazsa git gide ağzın daha az açılması söz konusu olabilir mi ya da olduğu şekilde kalır mı? Tedavisi varsa nedir biraz bilgi alabilir miyim süreç yöntem çeşitleri ve maliyeti hakkında? Google araması değil, doktor ya da muzdarip cevabı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.




 
valla bende birebir aynı sorun var. muhtemelen gece sinirsel diş sıkmamdan ötürü olabilirmiş. çenemin sağ tarafı kireçlendi ve kıtır kıtır, rezalet. kaç tane doktora gittim, çene cerrahlarına film çektirdim, somut bir şey bulamıyorlar. ama en son diş doktorum çenemde yamulma olduğunu söyledi. ama çok çok azmış. sorun değilmiş.
şimdi sana iki tavsiyem var, birincisi doktora git, sana geceleri eğer dişini sıkıyorsan bir aparat versin. ben henüz kullanmıyorum, ama zamanla kullanabilirim. sağ taraftaki kireçlenme yüzünden o aparat sol tarafı da bi süre rahatsız edebilirmiş ama denemeye değebilir. ikinci tavsiyem de, yine doktorumun söyledi, geceleri 8-9 gibi kas gevşetici almak. rahatlatıyor. tüm bunlar sinir stresle alakalı demişti doktorum. ben de çok stresli bir insanım. ha bir de şu var. kalsiyum tüket, sonuçta kemiğinde benim gibi kıtırtı şu bu varsa, belki kalsiyuma gereksinim yüzündendir.

Eğer başka sorun varsa yine yardım etmeye çalışırım, tüm çene doktorlarını dolaşmıştım. Dünyanın en illet şeylerinden biridir. Yine bir tavsiye, şarap mantarını çenene koy ve beklet, her gün yap bunu, o kaslar güçleniyor. Benimki şu an bile kıtır kıtır, ama bazen daha şiddetleniyor, tamamen sinirsel...
  • christine  (24.06.09 21:45:41) 
eet zaten sanırım bunun tek kendini dinleyerek bulabileceğin belirtisi çeneyi tam açmaya kalkınca kıkırdaktan gelen tık sesi. benim sol tarafımda var sanırım, ses soldan geliyor. sesi fark etmezden evvel dişçimle konuşmuştum bunu fakat görülme oranı çok düşük olduğundan hem o çok üstünde durmamıştı, hem de eğer gerçekten kireçlenme ise de tedavisi için çok bir şey olmadığından bahsetmişti. geçen çene bağlarım ağrıdı epey, öyle uyandım, dişlerimi sıkıyorum uyurken, rahatlatmak için biraz çenemi oynattım falan, ağzımı tam açınca tık diye ses geldiğini fark ettim. hassiktir dedim kaldım. kalsiyum gereksinimiyle alakası olduğunu sanmıyorum, her gün yarım litre süt içtiğim bi çocukluğum var. yoğurt, peynir hakeza tüketiyorum öyle bokları.

o dediğin aparat da "gece plağı" sanırım. herhangi bir olumlu etkisi oluyor mu onun? geriliyor mu yani kireçlenme? bir de ekleme kortizon iğnesi yaptıklarını falan okudum, sende nasıl bir tedavi uyguladılar? bir de merak ettiğim bi şey daha var, senin ağız açıklığını da büyük ölçüde kısıtlıyor mu bu lanet şey? teşekkürler bu arada.
  • radioheadbanger  (24.06.09 21:59:15) 
"kireçlenme" teşhisi mi kondu? kıkırdak problemi olabilir. bunun gibi çene eklemi rahatsızlıklarının tedavisi için diş hekimliği fakültelerine başvurabilirsiniz. istanbul üniversitesi diş hekimliği fakültesinde çene yüz protezi bilim dalı altında çene eklemi (temporomandibular eklem) hastalıklarının tedavisi yapılıyor.


  • deoksiribonukleotit  (24.06.09 22:42:05) 
eet teşekkürler önümüzdeki hafta gideceğim


  • radioheadbanger  (24.06.09 22:49:36) 
bana ağız aparatı verilecek ilerde eğer düzelme olmazsa, şu an erken bulundu. kas gevşetici alıyorum, 2-3 ayda bir doktora gidip kontrol ettiricem. Her türlü çene filmim çekildi, açıkçası bunun neden olduğu muamma, bir doktorun dediğine göre(askeri hastanenin doktorlarına baktırmıştım, çok iyilerdi), yapılan dolguların fazla içeri girmiş olması, yani dişçinin hatası yüzünden olabilirmiş bu durum. benimki son 2 yıldır kıtır kıtır ötüyor. filmlerde bir şey çıkmadığı için somut bir teşhis yok, ama kıtırtıyı ve hafif kaymayı farkediyor doktorlar.

doktora gidince ne cevap vereceğini merak ediyorum, bana somut bir şey denemedi, anlaşılmadı yani günlerce doktorlara film çektir sonuç al başka doktora danış şeklinde bi gidiş geliş yaşadım, ama geçti mi, hayır. o yüzden merak ediyorum. ve çene açma konusunda bazen çenemin takıldığı tam açılamadığı oluyor ama düzeltip açıyorum çeneyi falan bi tuhaf. eskisinden iyi yine de, bi ara ciddi anlamda acıyordu yemek yerken. bana hastanedeki doktorun söylediği başka bir şey şu mesela, asla sakız çiğneme, elma ıvır zıvır yersen küçük lokmalar halinde keserek ye, çeneni zorlama vs vs.
  • christine  (25.06.09 00:37:23) 
Temporomandibuler eklem ankilozu en sık enfeksiyon veya travma sonrası ortaya çıkan bir durumdur. Manduibulanın (alt çene kemiği) kondilinin, temporozigomatik kemikte bulunan gleonid çukurla ilişkisi bu eklemi oluşturmaktadır. Normal bir kişide kesici dişler arasındaki mesafe 38-45 mm dir. Çene ankilozu gelişen hastalarda bu açıklık azalmakla beraber oral hijyeni kötü olan kişilerde ciddi sağlık problemlerine yol açar. Eş zamanlı çiğneme ve konuşma da etkilenir. Bu durumda önce düz grafiler ile çene eklem ilişkisine ağız açık ve kapalıyken bakılır. Daha sonra BT ve MR çekilmelidir. Bir ileriki aşama çene ekleminin içine opak madde verilerek grafisi çekmektir. Fizik tedaviden yarar görmeyen hastalara cerrahi işlem planlanır. Tomografi çekilmeden hiçbir doktor cerrahi işleme girmaz. Cerrahi işlemler kondilektomi, gap (açıklık) artroplastisi ve interpozisyonel artroplastidir. Plastik cerraha başvurursanız sizin için uygun yöntemler seçecektir. Tedavi masrafları devlet tarafından ödenir. Geçmiş olsun.


  • plastik turambar  (25.06.09 11:15:39) 
bu tedavilerin bir yan etkisi var mı? ben rahat bi 5-6 doktor dolaştım, şu aşamada hiçbir şey yapmaya gerek yok dediler, en fazla gece takmalık çene aparatı vereceklerini söylediler. bi arkadaşımdan duyduğum kadarıyla, onda da birebir aynı şey varmış, ama zamanla tamamen geçmiş. belki de stresle alakalıdır. belki de ciddi bi tedaviye gerek yoktur?


  • christine  (25.06.09 12:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.